Jamie 5 ingredienten | simoneskitchen.nl

Ik hou van Jamie. Maar ok dat wisten jullie al natuurlijk. En nu ik mijn andere kookidool heb ontmoet in levende lijve blijft er nog maar een idool over he… En dat is Jamie… 🙂 Maar goed daar hebben jullie natuurlijk geen boodschap aan en heeft verder ook niks te maken met het nieuwste Jamie pareltje… Want ja hoor, hij heeft weer een nieuwe. Dit keer kookt hij met 5 ingrediënten de lekkerste gerechten.

Het boek is erg handig opgezet. Verdeeld in vis, vlees, salades enzovoort maar het mooiste is dat bij elk recept aan de linkerkant fotootjes staan van de ingrediënten. Dus zonder ook maar iets te lezen weet je meteen of je het kunt maken of dat je eerst even langs de lokale supermarkt moet rennen. Ook de receptfotografie is bijpassend eenvoudig gehouden. Een bord met het gerecht. De recepten zijn wel vrij eenvoudig dus ben je al een kei in de keuken dan is er een kans dat je vrij snel bent uitgekeken, maar er is natuurlijk niets dat je weerhoudt om de vijf ingrediënten alsnog uit te breiden naar een paar meer en een geheel eigen creatie ervan te maken. Een beetje van jezelf en een beetje van Jamie.

Als ik even in de kast kijk gok ik dat ik nagenoeg alle kookboeken van Jamie heb. Mijn favoriet blijft vooralsnog het 15 minuten-boek. Alhoewel ik het kerstkookboek ook alweer tevoorschijn heb gehaald, want ja, het is er alweer bijna tijd voor. Raar maar waar!

Hoe dan ook vind ik het weer een aanrader! 5 ingredienten van Jamie Oliver kun je onder andere vinden bij bol.

Delen is fijn!