Intermittent fasting en de overgang | simoneskitchen.nl
Foto door Duet Postscriptum via Stocksy

Ik moet het even kwijt hoor. Ik ben nu ruim een week bezig met intermittent fasting (of zoals ik altijd zeg duur woord voor niet ontbijten) en de eerste resultaten ben ik wel heel erg blij mee. Ik werd de laatste tijd helemaal gierend gek van de opvliegers en het nachtzweten. Ik sliep slecht, dreef elke nacht mijn bed uit en overdag ging het al niet veel beter. Ik probeerde van alles. Geen koffie drinken, geen wijn drinken, niet te pittig eten, Dr X, Y en Z homeopatische middelen enzovoort. Hormonen wilde ik niet slikken dus dat heb ik niet gedaan.

Affijn: vorige week maandag ben ik (officieel) begonnen met IF en man wat een verschil! Ik slaap als een roosje (ok voor mijn doen dan) en de opvliegers zijn niet helemaal weg maar heel erg veel minder. Echt zoveel minder dat je het amper nog een opvlieger kunt noemen. Ik krijg het wel warm, maar ik zweet niet meer zo idioot. Ik kreeg het voorheen ook nog eens flink benauwd tijdens een opvlieger, maar dat is ook niet meer het geval.

Ik had wel gelezen dat IF zou helpen met het uitbalanceren van de hormonen, maar na alle andere pogingen had ik de moed wel een beetje al opgegeven. We eten daarnaast natuurlijk ook gezond dus het is niet alleen IF maar voor zover ik nu kan bekijken maakt het alle verschil van de wereld. Ik ben een blij mens!

Dat wilde ik even kwijt. Een uitgebreider verslag volgt als ik langer bezig ben!

Wat is Intermittent fasting?

Delen is fijn!