Simone's Kitchen

All-inclusive voer…

Mooi is het er wel!

Om maar meteen duidelijk te zijn; ik wil hier niemand voor het hoofd stoten. Iedereen heeft een eigen beleving als het aankomt op vakantie en er zullen ongetwijfeld hordes mensen zijn die het fantastisch vinden om in een all-inclusive resort te zitten. En dat is prima. Het is alleen niks voor ons, zoveel is inmiddels wel duidelijk.

Het leek allemaal zo leuk; twee weken lekker lui en niks doen in een resort. Voorzien van iets van 9 verschillende restaurants, zon, zee en goed gezelschap. Kan niet misgaan toch? Waar ik echter onvoldoende rekening mee had gehouden is het feit dat er behalve zon, zee en dat gezelschap dus echt niks is. Ok, behalve eten, maar daar komen we zo op.

Lekker vers fruit hebben ze wel in Mexico!

Je kunt naar Playa del Carmen gaan. Hier vlak bij, maar ook daar val je over de toeristen. En is het vergelijkbaar met hier, behalve dat je overal nog voor moet betalen. Dus zon en zee wordt het dan. En blijkt toch dat ik daar niet voor in de wieg ben gelegd. Twee uur op het strand is mijn maximum en daarna moet ik echt wat gaan doen. Liggen om het liggen; ik heb er nooit de lol van ingezien. En de excursies zijn redelijk peperduur en massaal, dus hoewel we die in eerste instantie wel wilden gaan doen zijn we daar van terug gekomen.

Ons ontbijt en lunch restaurant is La Jungla en die is geweldig. Leuke bediening, gezellig en goed eten. Niks mis mee. De ene keer is het eten beter als de andere keer, maar dat is prima. Het kan niet elke keer feest zijn toch… Maar dan  hebben we het avond eten.

Avondeten bij La Riviera

Je hebt hier twee buffet restaurants; een Mexicaans en een Internationaal. De laatste is het drukste; het is hier een echte vreetschuur en het eten is zoals je van de meeste buffetten kunt verwachten, middelmatig en overgaar. Maar ik kan me daar wel iets bij voorstellen; als je voor enorme hoeveelheden mensen moet koken (er zitten hier een paar duizend gasten!) dan is het ondoenlijk om naar ieders smaak te koken. Dat snap ik. Maar dan hebben we daar de a la carte restaurants; je mag drie keer een reservering maken per week voor de a la carte restaurants. Je kunt kiezen uit Italiaans, Japans, Braziliaans, Mediteraans, steakhouse en vegetarisch. Nee Mexicaans niet… Gek genoeg…

Neusbeertjes

En dan verwacht je toch wat. Want dat is ‘made to order’ dus dat moet op zijn minst vers zijn. We zitten hier aan de zee dus lekker vers seafood? Jammer genoeg is niks van dat alles waar; op de steak na is alles denk ik al kant en klaar, want zodra je de order plaatst heb je 3 minuten later je eten op tafel. Onze eerste ervaring was in La Rivera, aan zee en gespecialiseerd in vis. Dus we bestelden een gevulde krab als voorgerecht en surf en turf als hoofdgerecht. De krab was gort en gortdroog, zonder enige smaak (nou ja beetje vissig, dat wel) en het hoofdgerecht had een goede steak, maar de bijbehorende garnalen waren veel te lang doorgekookt en taai en rubberig (ik vermoed ook opgewarmd) Zoooo zonde! De sessies zijn ook maar een uur. Binnen een uur ben je dus weer buiten.

Elke ochtend apen op het balkon

En tot nu toe zijn alle restaurants niet veel beter als die eerste. Zo jammer! Ik denk wel dat wij misschien kritischer zijn als de gemiddelde gast hier, want als we praten met mede Nederlands dan vinden die het geweldig. Er zitten hier veel, heel veel mensen uit het Oostblok, veel Engelsen en ook veel Nederlanders.

Nou ja goed, we vermaken ons heus wel… Zo erg is het allemaal ook weer niet om in een zonnig land te zitten terwijl heel Nederland in de kou zit natuurlijk! Haha… Maar het is geen goedkope vakantie en voor dat geld ga ik de volgende keer echt ergens anders heen. Kan zo wel tig andere bestemmingen opnoemen waar we lekker kunnen rondkijken, tentje uitproberen enzovoort. En misschien eet je dan net zo slecht, maar dan nog is het anders als je een leuk klein lokaal tentje hebt…

Dus ieder zijn ding, maar voor ons geen all-inclusive meer! 🙂 Zo en dan gaan we nu nog maar even aan het strand liggen! Hahaha… 😉

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

17 comments

 1. Kom maar snel naar huis! Jullie worden gemist!

 2. Ik snap precies wat je bedoelt! Het (lekkere, lokale) eten draagt voor mij absoluut bij aan het vakantiegevoel. Geniet Geniet nog even van het lekkere weer en straks thuis weer heerlijk eten! 😉

 3. Ik ga dan ook nooit nooit naar zo’n All Inclusive resort. Wij houden gewoon niet van dat masale gedoe. En idd ik kan me niet voorstellen dat het eten dan nog iets voorstelt. Wij gaan liever zelf op zoek naar leuke kleine lokale restaurantjes.

 4. Veel sterkte daar jongens!!

 5. Hoi Simone, Ik kan me er iets bij voorstellen. Wij zijn ook niet van de all-inclusive en tja 2 weken alleen maar strand, dat zou mij ook mijn neusgaten uitkomen ondanks dat ik het strand heerlijk vind. Afwisseling op zijn tijd is wel een must 😉 Maar zoals je al zegt, NL is ondergedompeld in de kou en voor Italie geldt hetzelfde helaas, dus ik zeg, geniet nog maar even van de warmte!!!
  Ciao, Letizia

 6. HaHaha….zo herkenbaar is dit!
  spelletjes en nog meer spelletjes..
  En natuurlijk zorgen dat je super bruin wordt!
  Dikke kus uit een koud dorpje..xxxxx

 7. Haha Simone, heel herkenbaar! En ook het stukje over de toeristen vallen op elk strand. Misschien een auto huren en wat verder op pad gaan?
  Geen kinderanimatie naast je tafel tijdens het avondeten? 😉

 8. Ooh wat zonde dat je zo’n teleurstellende vakantie hebt! Zelf ben ik ook in Mexico geweest, in het drukke Playa del Carmen, maar dan in een heel kleinschalig en ecologisch resort, dat was veel leuker, en met erg lekker eten gelukkig.
  Geniet alsnog even van je vakantie Simone!
  Liefs Door

 9. Naar een all inclusive moet je nooit langer dan een week gaan! En je niet blind staren op het feit dat je alles al betaald hebt, er op uit en dan bij thuiskomst wat lekkers te drinken halen wat je dan weer niet hoeft te betalen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.