Simone's Kitchen

In de keuken van… Jessie’s Cuisine

Het lijkt er op dat we laatste tijd zo ontzettend veel leuke mensen tegenkom die van food hun werk hebben gemaakt, willen maken of op wat voor manier dan ook op een inspirerende manier met eten bezig zijn dat het tijd werd voor een eigen serie. Tom komt regelmatig mensen tegen op de markt of we hebben zelf producten op de kraam van leuke kleine producenten. En ik kom zelf natuurlijk via onze workshops of via allerlei evenementen in aanraking met allerlei leuke foodies. Vandaag dus de eerste aflevering met Jessica van Jessie’s Cuisine. Jessica volgde een paar maanden geleden de workshop in Voorschoten en we kwamen in gesprek en nou ja, van het een kwam het ander… Ik stel aan je voor: Jessie’s Cuisine!

Vertel eerst eens iets over jezelf. Wie ben je en hoe heet je bedrijf?

Ik ben Jessica Heidekamp, een foodie pur sang en verwezenlijk mijn culinaire passie in mijn bedrijf Jessie’s Cuisine en op mijn blog www.wijnspijsreis.nl.

 

Jessica van Jessie's Cuisine | simoneskitchen.nl

Wat maak je zoal en waarom heb je hiervoor gekozen?

Mijn motto bij Jessie’s Cuisine is ‘Creating Culinary Charm’. Ik houd van mooie verfijnde gerechtjes, maar ook van gewoon lekkere gerechten, dit noem ik de ‘charme’ gerechten. Ik ben gek op de Mediterrane keuken en dit vind je veel terug bij Jessie’s Cuisine. Verse producten, kruiden, mooie smaaksensaties en kleur op het bord.

IMG_2863 (1024x683)

Wat deed je vóór Jessie’s Cuisine?

Ik heb de Hoge Hotelschool in Den Haag gedaan. Francofiel als ik ben, heb ik daarna een paar jaar in Zuid-Frankrijk gewoond en gewerkt in de toeristische sector. Terug in Nederland werkte ik als handelsattaché bij de Franse Ambassade en als beleidsmedewerker bij de Nederlandse overheid.

Wanneer ben je met Jessie’s Cuisine begonnen?

Jessie’s Cuisine is vanuit mijn passie voor koken en gastvrijheid ontstaan in september 2012. Ik begon destijds met afhaalmaaltijden voor thuisafgehaald en samen met Jeroen, mijn man, toverden we elke maand onze huismaker om tot een culinair restaurant voor vrienden en familie. Via, via leerde ik steeds meer mensen kennen en verzorgde ik al snel diners en hapjes voor bedrijven en particulieren. Dit nam zo’n vlucht dat ik in augustus 2013 besloot Jessie’s Cuisine officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

IMG_3529

 

Wat maakt jouw service anders als anderen?

Ik doe dit met zoveel plezier en passie en dat straal ik uit. Mensen worden daar blij van. Wat ik veel hoor is dat mijn gerechten niet alleen lekker zijn en er mooi uit zien, maar dat het ook origineel is, net even anders dan wat je normaal tegenkomt. Ik doe vrijwel alles zelf, werk op maat en luister goed naar de wensen van de opdrachtgever. Zo ga ik vooraf altijd even langs om kennis te maken. Of het nu gaat om een culinair diner of lekkere hapjes, alles krijgt mijn persoonlijke aandacht, met oog voor detail, bereid met verse producten en geserveerd met een grote glimlach.

IMG_3282 (1024x683)

Je doet best veel verschillende dingen private dining, catering, walking dinner… Doe je dat allemaal in je eentje of heb je (soms) hulp?

Klopt, ik verzorg verschillende soorten opdrachten. Vaak kleinschalig, soms groot. De afwisseling vind ik namelijk heel leuk. De voorbereiding en het koken doe ik eigenlijk altijd zelf, mits het écht de pan uit rijst, dan schakel ik hulp in.

 

Waarom zouden we jou in moeten huren voor een leuk feestje of dinertje?

Leuk dat je het vraagt. Nou, omdat ik zeker weet dat je tevreden zult zijn. Je zult verrast zijn over de smaken en de presentatie. Daarnaast doe ik het met veel plezier, ben ik klantgericht en flexibel zodat de samenwerking altijd goed verloopt.

IMG_1541

Kook je naast je werk nog steeds zelf veel?

Haha, je zou misschien denken van niet… Maar zéker wel! Ik vind niks heerlijker dan nieuwe gerechten koken en samen met mijn man en vrienden te genieten van een lekker diner, wat hapjes en heerlijke wijn. Regelmatig hebben wij dus zelf ook gasten over de vloer waar we gezellig mee tafelen en wijn proeven. De passie en het plezier voeren nog steeds de boventoon.

 

Wat is de leukste klus die je tot nu toe hebt gehad?

Ik vind alles leuk, echt waar! Kiezen kan ik niet, alles heeft zijn charme en die afwisseling vind ik juist zo geweldig. Regelmatig verzorg ik diners in een zeventiende theekoepel voor cursisten van Visiescope, een trainingsbureau waarmee ik samenwerk. De locatie, sfeer en kleinschaligheid zijn uniek en ik voel me helemaal in mijn element. De Lunch op het land bij mijn zusje op de boerderij was ook bijzonder. Het weer was prachtig, het aperitief dronken we op hooibalen en mensen aten aan lange tafels met rood-wit geblokte lakens. Een soepje gerserveerd in een ui, zeebaars in zoutkorst, salades en zelfgemaakte frieten. Dolce far niente. Een dagje Italiaans genieten op het boerenland, heerlijk!

 

Waar kunnen mensen je vinden als ze je willen inhuren of naar je blog willen gaan?

Informatie over Jessie’s Cuisine vind je op mijn website www.jessiescuisine.com. Wil je inspiratie opdoen, lekkere recepten koken en meer over wijn lezen? Kijk dan eens op mijn blog www.wijnspijsreis.nl!

 

Dank je wel Simone 🙂 .

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Wat een leuk interview! Ik zag haar gisteren heel even in een flits! Jammer dat het maar zo kort was…. Maar leuk om hier even iets meer te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!