Simone's Kitchen

Ik wil suiker! (Of brood of yoghurt…) Whole30 dag #15

Het komt echt niet vaak voor. Ik, die een niet te genieten bui heeft. Maar vandaag wil het maar niet helemaal lukken…. Ik ben niet vooruit te branden, voel me sloom, ben een beetje chagrijnig en zou het liefste met een boek op de bank kruipen. Een boek en een zak chips. Of zoiets. Grote moorkop met slagroom mag ook hoor. Ik doe verder niet moeilijk…
Het helpt natuurlijk helemaal niet mee als je bij 30+ graden Celsius, de hele dag verplicht in de keuken moet staan. Chocoladetaart maken, gevuld met chocolade mousse en slagroom. O en laat ik de chocolade ganacheniet vergeten die eroverheen moet. Echt. Je bedenkt het niet maar het is waar. En kleine choco taartjes, gevuld met dulce de leche en – weer – chocolade ganache. En bananensoezen…. Een sterker mens als ik zou daar toch van/voor bezwijken?
Dus dat hielp niet meteen mee eigenlijk.
Ik was dus best zielig vandaag. Vond het allemaal maar gedoe en ‘bleh’ en dan toch geen likje nemen… Best knap van mezelf…

Zo heb ik weer genoeg geklaagd? Gek genoeg helpt het ook nog om het even op papier te zetten… Hebben jullie niks aan natuurlijk, maar nou ja, ik ben het weer kwijt! 😉
Ondertussen zijn we alweer aangeland bij dag 15 van het Whole30 programma en dat betekent dus dat we halverwege zijn. Whoohoo! Voel ik me anders? Niet echt eigenlijk. Ik slaap wel beter, dat is wel iets wat ik goed kan merken. Kan ik toeval zijn, denk ik er dan wel vaak achteraan.
Mijn huid is beter. Ik had al maanden een soort plekje op mijn wang waar elke keer een klein pukkeltje op kwam. En als er geen pukkel zat dan bleef het een beetje rood en ontstoken eruit zien. Heel irritant want het zit wel midden op je wang natuurlijk. Die is ineens weg.
Mijn broeken zakken van mijn kont af, wat op zich prettig is natuurlijk… 🙂
Het eten – ondanks mijn eerdere klaagzang – valt echt 100% mee. Als je haast hebt dan vind ik het wel erg lastig. Of als je vergeet om lunch mee te nemen als je een fotoshoot hebt, zoals ik vorige week bij de taartenwinkel. Overleefd op 3 mandarijnen, maar dat is natuurlijk niks. Dus in die zin moet ik veel beter plannen als voorheen. Nadenken waar ik ben en daar iets voor meenemen.
En dat is best onhandig soms. Mijn ouders weten niet eens dat we dit volgen en dat is prima, want dat is allemaal te ingewikkeld voor die oudjes maar een beetje vermoeiend is het dan wel om elke keer de taart en de chocolaatjes af te slaan. ( mijn ouders zijn snoepkonten… Ik heb het niet van een vreemde!)

Maar goed nog 15 dagen te gaan. Tom – de opportunist – heeft in zijn agenda op de laatste dag staan ‘De hele dag vreten en zuipen’… 🙂 En nee natuurlijk gaan we dat niet doen!! Ik niet in ieder geval en ik denk Tom ook niet…want stiekem is hij er ook best trots op dat hij het al zo goed volhoud….

Halverwege dus…. Phoe….. Nog een stukkie te gaan!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

13 comments

 1. Goed van jullie, gewoon blijven volhouden hoor 🙂

 2. Knapperd! Ik ben trots op je!

 3. Ik vind het echt zo knap van jullie, echt waar. Voor je werk boven de grootste heerlijkheden moeten hangen en nog niet eens een heel klein hapje snoepen. Simone, je bent een kanjer!

 4. Wow! Respect!

  Echt super goed! En dan ook nog al die verleidingen…. Die schijn je het beste te kunnen vermijden tijdens dit soort ‘projecten’, maar jij gaat er gewoon met je neus boven staan! Echt super knap!

  Haha! Hele dag vreten & zuipen…. Waarschijnlijk zit je na één moorkop al bomvol en verlang je naar een bak sla! 😉

 5. Wat knap Simone. Echt respect dat je niet genomen hebt van de chocoladetaarten. Dat is toch wel de ultieme verlieding. Die heb je al doorstaan, dus de volgende 15 dagen moeten een eitje worden 😉 (eieren mag je wel toch?)
  Succes, jullie kunnen het!

 6. Zet hem op! De helft zit erop…hartstikke goed joh!! 🙂 Helemaal als je té lekkere chocoladetaartjes staat klaar te maken….pfff petje af!!
  Ciao, Letizia

 7. Superknap!
  Sterkte nog met de 2e helft en deze gaat altijd sneller dan de 1e..
  😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.