hopeloos in licht pakken | simoneskitchen.nl

Kan ik een geheim met jullie delen? Ik ben misschien wel de ergste inpakker in de wereld… Nou ja dat is wellicht een beetje overdreven maar ik zou er zoooo graag meer efficient in willen worden en ik vertel mensen soms dat ik beter ben.. als dat ik eigenlijk ben. En als ik naar onze koffers kijk nu dan weet ik al meteen dat er een paar items zijn die we zeker niet gaan gebruiken en een paar dingen die we zeker niet gaan dragen. Ik dacht dat ik goed bezig was door een berg oude tshirts mee te nemen (ik heb een probleem gehad afgelopen zomer met een riem die continue gaatjes maakte in mijn tshirts.. Om gek van te worden!!)

Dus ik heb nu al ongeveer iets van 8 shirts weggegooid en de ruimte in mijn tas wordt al wat beter. Echter, ik kan eindeloos met mezelf debateren welke shirts ik nou mee moet nemen en welke ik thuis ga laten. Breng ik schoenen en sandelen? En wat doe ik met die vreselijk lelijke maar o zo praktische Teva sandalen? (voor de record; ik heb alles meegenomen!)

canstockphoto16501082

En dan heb je dus die mensen in de groep die een totaal bij zich hebben van 5 shirts en het nog steeds voor elkaar krijgen om er redelijk gekleed uit te zien op alle dagen van de reis. Terwijl ik dus zo ongeveer een shirt of 20 bij me had (waarvan ik dan natuurlijk wel ongeveer 12 weg heb gegooid) en dat zorgt er altijd voor dat ik mezelf echt een loser voel op dat gebied.

Hoe doen mensen dat die de wereld rond trekken met alleen een rugzak? Breng je echt alleen het absolute minimum en was je elke dag?

O god en ik heb het nog niet eens over camera equipment gehad… Ik was een beetje jaloers op een van die meiden die een creatieve compact bij zich had met een zoom van maar liefst 50 x optisch. Equivalent van een 1000mm zoomlens. En alleen een klein tasje. En dan heb je mij met mijn zware 5D mark III, een 50mm lens, een 85 mm lens, een 24-70mm en een zware 100-400mm lens. Alles bij elkaar zal het al snel iets van een kilootje of tien wegen samen, gecombineerd met accu’s en opladers. Die van haar zal niet eens een kilo wegen gok ik. En ik heb me zelfs af zitten vragen of ik dan toch misschien niet ook zoiets zou moeten kopen. Maar toen zagen we dus vandaag de orang oetans in de jungle en ik weet nu al dat de kwaliteit van mijn foto’s veel beter zal zijn als die van de compact. En ik ben waarschijnlijk professioneel gehandicapped als het aankomt op het checken van de scherpte en de ruis in elke foto. Het is nou eenmaal wat ik doe en ik word een beetje chagrijnig als de foto’s niet 100% perfect zijn als het aankomt op scherpte. Dat is nu eenmaal mijn afwijking. Weet ik ook van mezelf en nee er is natuurlijk niemand die daadwerkelijk ook echt gaat kijken of het wel zo scherp is. En ik vraag me soms wel af of het de moeite loont om al die zooi mee te nemen. Ok de grote lens neem ik niet altijd mee. En door de jaren heen ben ik steeds lichter en lichter gaan pakken met betrekking tot het aantal lenzen dat ik mee neem, maar dat is hoe dan ook altijd wel de 24-70mm en de 50 en 85mm. Alsnog best zwaar samen.

Hoe doen jullie dan? Wat is jouw geheim om licht te reizen?

Een leuk artikel met allerlei inpaktips van een aantal bloggers vind je hier!

Bewaren

Delen is fijn!