Fout op fout

Week 3 alweer en ik ben echt niet helemaal goed bezig geweest deze week. Het was een drukke week met werk en ik merk dat ik dan echt beter moet plannen. Pasen (chocolade eitjes…) was al niet goed en ik ging naar Belgie voor twee dagen (voor werk) waar ik me te buiten ging aan een gebakken eitje, patat met mayo en een ovenschaaltje met vooral veel kaas.

Uit eten

Uit eten vind ik echt heel lastig. Vegetarische opties zijn al niet eens overal te vinden, laat staan vegan opties. Tweede paasdag was er weinig open in Hasselt waar we sliepen en het restaurant waar we uiteindelijk terecht kwamen had gelukkig wel een paar vegetarische opties maar zeker geen vegan opties. Dat is het ook he. Vegetarisch betekent vaak automatisch veel kaas.

Parttime vegan

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik er niet al te spastisch over ga doen. Ik eet vegan waar het kan en als het niet kan dan eet ik vegetarisch. Zoiets. Nu gaan we morgen een paar dagen naar Kopenhagen. En Kopenhagen is hip dus daar zijn genoeg opties. Straks in Italië wordt dat denk ik toch wat ingewikkelder. Ik ben nu al op zoek naar vegan adresjes maar nog niet zoveel gevonden (dus als je tips hebt…)

Thuis

Thuis is vegan eten dus een heel stuk makkelijker. Met koken heb ik er geen enkel probleem mee. Bovendien heb ik best een aardige collectie vegan kookboeken voor als ik extra inspiratie nodig heb. Ik moet natuurlijk manlief ook een beetje tevreden houden dus geen vlees is tot “daar aan toe”, maar ik kan niet aankomen met iets dat niet zo lekker is… Hahaha… Maar goed ik ben allang blij dat hij het geen probleem vind om gewoon mee te eten. Dat valt me 100% mee dus mijn taak om te zorgen dat het eten lekker is en blijft. Hij kookt trouwens ook hoor. En ja dan kookt hij vegan. Enne… niet altijd even succesvol maar niet verder vertellen…

En na die 30 dagen?

Het vegan ‘avontuur’ stopt voor mij niet na de 30 dagen. Ik wil er zeker mee doorgaan. Dat weet ik al wel. To be continued dus!

Delen is fijn!