Simone's Kitchen

Ik beken: ik ben eet verslaafd

verslaafd1

Ik heb er een tijd mee in mijn maag gezeten; moet ik dit nu wel of niet met jullie delen? Moet ik nu wel of niet vertellen hoe het echt is? Want je kwetsbaar opstellen en bloggen is misschien niet altijd een logisch iets, maar aan de andere kant geeft het me misschien de stok achter de deur die ik nodig heb. (en als je het niet wilt lezen kun je het natuurlijk altijd overslaan.. 😉

Dat ik al jaren worstel met het vinden van de balans tussen lekker eten en gezond leven mag duidelijk zijn als je mijn blog al een tijdje volgt, maar de laatste paar maanden is het hek van de dam zo lijkt het. Ik eet niet meer. Ik vreet. En dan heb ik het echt over dingen als een goede maaltijd hebben genoten ’s avonds (teveel waarschijnlijk) en nog geen tien minuten later een gevulde koek naar binnen worstelen. Niet heel veel later gevolgd door een zak cashew nootjes of iets van die aard. Gewoon knettervol zitten en toch door blijven vreten. Net zo lang tot je geen pap meer kunt zeggen. Mijn gewicht… Ik ben niet op de weegschaal gaan staan maar ik heb die cijfertjes niet nodig om te weten dat het getal ergens met drie cijfers begint waarschijnlijk of in ieder geval er tegen aan zit. Ik ben dan weliswaar wel 1.80 lang dus het verdeeld zich redelijk maar het loopt de spuigaten uit. Kortom: ik ben eet verslaafd.

Dus moet er wat gebeuren. Want dat het zo niet langer kan dat moge duidelijk zijn. Natuurlijk is het leuk om lekker te eten en natuurlijk is het fijn om lekker te eten maar de rem is er vanaf geschoten. Ik kan niet stoppen. Tom heeft precies hetzelfde probleem; elke avond weer nemen we ons voor om de volgende dag ons leven te beteren en na twee dagen zijn we dat weer vergeten ‘want het is zo gezellig’ om een snackje en een drankje te nuttigen. En dus gaan we weer… Eten we wéér veel te veel en trekken we weer die fles wijn open.

verslaafd2

En ja, tuurlijk is het het bekende moment voor de goede voornemens maar om maar aan te geven dat ik dit keer wel serieus aan de slag moet… Beken ik dit keer dan maar ronduit dat ik een probleem heb. Mijn vak is lastig; ik ben altijd en eeuwig door eten omgeven. Maar dat mag geen excuus zijn om dan maar jezelf elke dag weer klem te vreten. Dat moet dus veranderen.

En omdat ik niet in diëten geloof wil ik het verstandig aan gaan pakken en maak ik jullie deelgenoot van mijn (onze) strijd tegen overtollig eetgedrag. Want op gegeven moment is het niet meer een probleem dat je een kilootje teveel weegt maar begint het een gezondheidsprobleem te worden en dát kan toch niet de bedoeling zijn.

Het feit dat ik het met jullie deel is mijn stok achter de deur. Als 3000 mensen het lezen dan is het toch wat lastiger om de volgende dag een recept met drie kilo suiker en twee kilo vet te posten. Ik bedoel maar…

Zo dat is er uit… Ben je er nog? Of ben je al hard gillend weg gerend? Hoe wil ik het gaan aanpakken? Want daar heb ik natuurlijk over nagedacht…

 1. Gezond koken en eten. Dat is natuurlijk een dooddoener maar wel de basis. Ik wil gezond blijven eten, veel verse groentes, niet teveel koolhydraten en vooral geen suiker. Wel vet want ik heb geen vetfobie en mijn probleem ligt voornamelijk bij suiker.
 2. Meer lichaamsbeweging. Doel: minimaal elke dag een half uur tot een uur wandelen. Dat hebben we een hele tijd gedaan en dat moeten we weer oppakken. Ik had altijd een abonnement op een sportschool. Misschien moet ik die weer oppakken. Ben gek op spinning, al denk ik dat ik dat momenteel niet meteen trek.
 3. Geen snacks, koekjes, nootjes, zoutjes en/of wijn voorlopig. Aangezien daar onze valkuil ligt is het essentieel dat we die rommel niet in huis halen. Want het is verslavend. En dat is echt zo. Dus…. NIET…..KOPEN!!!
 4. Beter plannen. Ik heb gemerkt dat planning een hoop doet. Ik vind het heerlijk om recepten uit te zoeken, te bedenken en dat is het fijnste als ik dat voor de komende week doe. Dan zo min mogelijk die supermarkt in en de verleiding weerstaan.
 5. Op 22 januari begin ik met het I quit Sugar programma van Sarah Wilson. Man ik voel me of ik naar een afkick kliniek ga maar zo is het wel een klein beetje. Acht weken lang geen suiker gaat pijn doen, maar ik weet dat ik het kan! En nee dat is geen dieet maar ik zie het meer als een soort detox om van de suikerverslaving af te komen.

Zo…. nou ja dat was het zo ongeveer. Ik zal proberen eens in de week een update te plaatsen over hoe het gaat, hoe ik me voel en of ik al gillend gek wordt… 😉 Wish me luck!

Lees ook: wat zegt die weegschaal nu echt?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

72 comments

 1. Wauw Simone, wat een openbaring zo op de vroege zondagochtend. Héél dapper hoor dat je het hier zo deelt. Iets herkennen en benoemen is vaak al de helft van het werk. Alhoewel dat nu misschien niet zo lijkt.

  Goede lijst heb je gemaakt en ik denk dat je blog een hele goede stok achter de deur kan zijn! Dapper ook die suikerchallenge, vooral de eerste dagen denk ik, maar als je daar eenmaal doorheen bent.

  Fijn dat je erover gaat bloggen, lijkt me leuk om te volgen en je aan te moedigen natuurlijk 😉 met mijn detox merkte ik dat dit heel goed werkt. Je wilt toch minder snel in het openbaar toegeven dat je gezwicht bent..

  Ik heb er vertrouwen in! Succes en liefs Maura

 2. Yep, heel herkenbaar….Ik ga 2015 aangrijpen om er definitief iets aan te doen. Meer salades bij de lunch, niets meer na het avondeten (behalve thee) en vooral véél minder suiker. Ben nu nog moed aan het verzamelen haha maar morgen als hier alles weer in het gewone ritme komt ga ik ook beginnen. We can do it!

 3. Oef, wat is dit herkenbaar, woord voor woord… En ook ik ben er helemaal klaar mee.

  Heel stoer dat je dit deelt, ook al hoef je je er absoluut niet voor te schamen natuurlijk. Eten is echt verslavend, en je kunt er ook niet even mee stoppen…
  Ik wens je heel veel succes met je strijd, en ik ga je volgen.

 4. Ook hier herkenbaar hoor! En dat je dan zo boos op jezelf kan zijn dat je die drang niet kan weerstaan. Nieuw jaar nieuwe uitdaging voor onszelf.
  Sterkte xx

 5. Erg knap van je om het bovenal aan jezelf toe te geven. Dat is de eerste stap denk ik. En dat je je blog ‘gebruikt’ als stok achter de deur is denk ik alleen maar goed als het je helpt. Het getuigt ook van lef! Petje af. Misschien een tip om niet te rigoreus te zijn, dat werkt in mijn beleving vaak averechts. Dus jezelf af en toe iets lekkers toestaan maar dan een gezondere variant. Ik vind de blog Green Kitchen Stories erg inspirerend als het in gezonde toetjes/snacks/gebak gaat. Misschien een tip? Ook vind ik groene smoothies ideaal als tussendoortje. Het vult enorm waardoor ik snacken oversla. Hoe dank ook, heeeeeeel veel succes. En samen sta je sterk!

  • Ik ben fan van Green Kitchen Stories. Heb het boek ook. En je hebt helemaal gelijk met dat niet te rigoreus zijn. Dat hou je niet vol en dan is vaak het hek van de dam. Dus dat is zeker niet de bedoeling dit keer. Gezond verstand gebruiken dit keer!

 6. Misschien handig om te bedenken welk gewicht je wilt gaan halen en dan (heel confronterend) elke week een foto van elkaar te maken. Probeer in elk geval gewoon te kijken bij welk gewicht je je wel lekker voelt. Zelf helpt het bij mij heel goed om te bedenken dat ik graag heeeeel erg oud wil worden, en dat gezond natuurlijk ! Succes !!

 7. Hoi Simone,

  Heel herkenbaar, wat ik moest erkennen dat ik eigenlijk wel een wijntje minder mag drinken wat ik nu vanaf 20 oktober ook doe. Dit was mijn eerste challange op naar de volgende. Ik ga zeker met je mee doen en je volgen ook ik wil gezonder leven, en als ik daar dan wat lichter van wordt is dat meegenomen. You go girl.

  • Een wijntje op zijn tijd is prima, maar het worden er al snel teveel he. Wij willen in ieder geval voorlopig even geen alcohol. Want een wijntje en een snackje horen zoooo bij elkaar en daar gaan we dan volledig de boot mee in. Maar goed dat je al zo’n tijd een wijntje minder drinkt!

 8. Geweldig Simone, dat je dit durft! Een grote opdracht nu 3000 mensen je met argus ogen volgen.
  Ook ik ken die gesuikerde tussendoortjes verslaving. En ook ik heb me voorgenomen om sowieso die overtollige kilo’s weg te werken en te proberen de suiker uit mijn systeem te weren.
  Heel veel succes!!

 9. Geweldig Simone, je hebt lef nodig om dit toe te geven en je kwetsbaar op te stellen. Goed van je dat je dit ook met zoveel mensen durft te delen. Het is natuurlijk wel de stok achter de deur; iedereen die jou volgt blijft op de hoogte en dat is ook een stimulans om door te gaan. Eten is echt verslavend en het is overal en altijd om je heen. Er is namelijk altijd wel een excuus om te eten in wat voor stemming je ook bent. Ik wens je heel veel succes en blijf je volgen.

 10. Juist superfijn dat je dit deelt. Ik herken er veel in en ik denk met mij ook veel andere mensen. Wat een goede lijst, geen dieet maar stap voor stap meer gezond. Ik ben ook erg benieuwd naar het i quit sugar programma. Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk en dat verdien je!

  Liefs Suus

 11. Hoi, ik wens jullie sterkte, ik weet uitvervaring dat het niet mee valt, ook ik ben/was 183 lang en te zwaar op het hoogte punt 113 kilo, ben gestopt met snoepen en dat gaat goed, zit nu op de 86 kilo maar de vraag naar snoep ligt op de loer. Groetjes carla

  • Wel supergoed van je Carla dat je al zover bent gekomen! En ja ik denk dat het altijd wel een punt zal blijven. Af en toe uit de band springen is wel ok, maar dan meteen weer de goede richting op gaan. Dat is dan waar ik meestal geheel de mist mee in ga.!

 12. Helaas maar al te herkenbaar! Voor jou lijkt het me helemaal moeilijk, omdat je altijd met de meest fantastische gerechten bezig bent. Heel veel sterkte, het gaat je vast lukken om een gezonder ritme te vinden!

 13. Oh, wat een ongelooflijk goed voornemen Simone! Heel veel succes! De eerste stap heb je nu in ieder geval al gezet.
  Ik heb een half jaar geleden door jouw blog een whole30 gedaan… Dan wordt je ook zo geconfronteerd met je eetgewoonten! Dat is wel heel drastisch natuurlijk, maar was voor mij wel goed als reset. Hopelijk doet de sugar detox dat ook (weer) voor jou.
  Plannen (zo moeilijk in deze rare dagen!) en niet kopen zijn inderdaad mijn noodzakelijke dingen om het col te houden. En veel in 1x koken en geporitioneerd de vriezer in.
  En de allerergste: zo af en toe mag je eten wel saai zijn (zei ik dat nou echt?????)

  • Ja inderdaad de whole30 was voor ons echt wel een openbaring ook. Maar omdat we uiteindelijk niet helemaal op die manier willen blijven eten hebben we besloten om dat niet nog een keer te doen. Veel van de principes kunnen we zo weer volgen maar een aantal gaan we dit keer anders aanpakken. Dat veel koken en in de vriezer zijn we sinds eergisteren al mee begonnen. Heb een aantal lekkere slowcooker gerechten in bulk gemaakt en nu al wat in de vriezer zitten. Dat maakt het ook makkelijk om straks wat uit de vriezer te halen als we geen zin hebben om te koken (in plaats van naar de snackbar rennen.. al doen we dat gelukkig zelden. haha) En wat zeg je nu? Saai eten? Hahaha… Maar ja het hoeft niet elke dag spannend te zijn natuurlijk!

  • oh, love my slowcooker!
   Voor mij is paleo/whole30 ook niet een permanente leefstijl hoor, daarvoor vind ik te veel te lekker, maar wel goed als een soort reminder van veeeeel groenten, minder granen en toegevoegde suiker, healthy snacks etc.
   Vanwege allerlei heath issues ben ik (tijdelijk?!) op een zeer beperkt dieet gezet door huisarts/dietiste…. waaronder oa geen knofllook / uien… 🙁 AAAAAaagrrh! Ik heb echt 1000x liever de uitgebreide keuzemogelijkheden van whole30 kan ik je vertellen!

 14. Tof dat je dit deelt Simone, en ik denk dat het een heel bekend probleem is (hier ook overduidelijk aanwezig). Heel veel succes gewenst met het roer omgooien! Met hard werk kom je overal :-). En ik ben benieuwd naar alle gezonde inspiratie. Succes!

  • Nou die gaat volop langs komen hoor Chris! Al blijft Dudefood dinsdag ook gewoon bestaan hoor, dus zo af en toe iets ongezonds dan maar… 🙂 Ik heb Tom nog niet overtuigd dat dudefood ook gezond kan zijn maar ik kijk nog wel hoe ik daar een draai aan kan geven.

 15. Weet dat ik je áltijd wil en kan helpen Simone! Stoer dat je dit hardop uitspreekt, dat is vaak al de eerste stap. Heb je hulp nodig, dan weet je me te vinden <3

  • Dank je wel Reny. Dat ga ik zeker in mijn achterhoofd houden mocht ik helemaal de bietenbrug opgaan. Het stomme is eigenlijk dat ik prima weet hoe het moet, maar het is vooral een geval van tussen de oren… Maar dank en wie weet maak ik er gebruik van!

 16. Oh, klinkt zo bekend… Ik ben precies zo! Eten terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt en de belangrijkste vraag is: Geniet je er echt van?

  Naast meer bewegen, heb ik voor mezelf ook 3 basis regels.
  1 Geen koek, snoep en frisdrank meer in huis.
  2 Van de gezonde dingen (spinazie of koolsalade etc) mag ik zo veel eten als ik wil. Zit nu eenmaal in de aard van het beestje =P
  3 Als ik naast mijn maaltijden nog ergens ‘zin’ in heb en het in mn mond stop stel ik weer die vraag. Geniet ik hier nu echt van? Ja dan mag het. Bij nee of een twijfel leg ik het weg en dat wordt gelukkig steeds makkelijker.

  Ik ben benieuwd naar het resultaat! Mij gaat het niet zo zeer om mijn gewicht, maar vooral gezonder en bewuster leven.
  Wens jullie héél véél succes en ben super benieuwd naar jullie avontuur!

 17. Super van je Simone, dat jij je kwetsbaar opstelt over wat voor velen een gevoelig onderwerp is. Echt indrukwekkend&inspirerend!
  Stoppen met roken is zwaar maar jouw eetgedrag te veranderen, namelijk stoppen met snoepen, is eigenlijk nog zwaarder, omdat wij moeten eten…en zijn omringd door zoooo veel onweerstaanbaar eten. En verleidelijke foto’s ervan 😉

  Uit ervaring van 22 jaar als diëtiste hier en in ’t buitenland heb ik wat aanvullingen voor jouw goede lijst:
  * Vetten zijn oké, het liefst goede vetten zoals vis, avocado en noten(!). …het is de combinatie van SUIKER+VET dat verslavend werkt, of vet+zout. Van deze dingen is het voor ons het moeilijkst om er van af te kicken, maar WAT VOELT HET GOED ZODRA JE ER GEEN BEHOEFTE MEER HEBT…!
  * Denk in kleine, maar blijvende aanpassingen. Het werkt voor onze hersenen laagdrempeliger als we zeggen: we gaan elke dag 15min wandelen of 5 keer per week een half uurtje. Zo kan je het geleidelijk opbouwen.
  * “Ik wil 20kg afvallen!” hoor ik heel vaak mensen zeggen. Dan zijn ze gauw teleurgesteld als ze maar 5 kg zijn afgevallen in de eerste maanden. Denk aan 5kg boter/suiker….niet zo erg, he?
  * 2kg per maand kwijt raken is beter dan 5kg. Dit gewichtsverlies is vol te houden voor het lichaam, en voorkom je het “jo-jo-en”.
  * Het is beter om het eten over de dag te verdelen. Vaker te eten en dan minder per keer. Op zo manier stel je het lichaam gerust, dat het geen energie=>vet moet opslaan. En krimpt jouw maag 😉 Zo kan je straks niet zo veel tegelijk vreten. Dit werkt echt!
  * Af en toe iets heeeul lekker te nemen is beter dan helemaal niet. Is makkelijker om vol te houden en niet gauw in de vicieuze cirkel te zitten.

  Succes ermee!!
  Groetjes, Naomi

  • Dank je wel voor de extra tips Naomi! 😉 Altijd fijn. Ja inderdaad het is zeker de bedoeling de goede betten te eten en die combi suiker en vet is inderdaad ERRUG…. Ik denk in ieder geval dat we het op de goede manier aanpakken dus nu “alleen” nog maar volhouden!

 18. Hi Simone! Dit gaat jullie lukken! Je herkent het probleem en dat is de eerste stap. Weet je, op het begin is het lastig, je bent verslaafd aan bepaalde voeding. Uiteindelijk zul je gaan merken dat je er niet eens behoefte aan hebt. Dus even doorzetten 😉
  Qua sporten / meer lichaamsbeweging is wellicht handig om een doel te zetten? Spinmarathon? Ik wil je ook wel een keer uitdagen om een tocht op de MTB te maken! Dan heb je iets om naar toe te werken, werkt ook weer motiverend!
  Succes ermee en het gaat jullie lukken!
  Groetjes Sanne

  • O hahahaha… Sanne… Alsof ik tegen jou een tocht op de MTB aandurf! Nog even wachten hoor… Phoe.. Ik moet eerst conditie opbouwen en wil dat niet te snel doen. Grootste nadeel van teveel gewicht hebben is de extra druk op gewrichten en pezen en die van mij zijn toch al niet zo geweldig. Dus ik ga beginnen met wandelen en dan denk ik inderdaad wel weer spinnen… Als ik het aandurf ga ik je aan die uitdaging houden! Wellicht van de zomer wel.. 🙂

 19. Fijn dat je die drempel overgegaan bent om ons te vertellen dat je problemen hebt om met eten de maat te houden 😉 Dan weten we (lees ik) dat we (lees ik) niet de enige zijn.
  Ik ben in december 50 geworden en heb me voorgenomen om mijn gewicht in de gaten te gaan houden. Ik wil niet zo’n dikke dame van middelbare leeftijd worden. Ik was daarvoor al goed bezig, maaarrrr december …(zucht). En als ik eenmaal begin met zondigen is het einde zoek.
  De broeken beginnen te knellen, dus beginnen we weer.
  Sterkte ermee!

 20. Wat goed dat je dit zo durft te schrijven; herkenbaar, ook voor mij. Succes met je plan en ik ga je zeker volgen.

 21. Zo herkenbaar! Sterkte met alle voornemens. Ik ben in 2014 zo’n 18 kilo afgevallen en dat ging goed tot december. Nu durf ik niet meer op de weegschaal te gaan staan. Vanaf aankomende week gaat/moet bij mij ook weer de knop om.

 22. Ja, ik heb ook een suikerprobleem, het is niet groot [5 kg] maar het is er wel degelijk. En ik geniet er helemaal niet meer van als ik iets zoets eet.
  Veel succes met je nieuwe leefwijze, ik probeer een beetje mee te doen.

 23. Wauw. Moedig van je hoor. De theorie naar de praktijk. Om eerlijk te zijn. Ik heb er niet veel moeite mee al moet ik meer fruit eten. Chips? Ik verlang er niet echt naar. Zeker niet naar die rare smaakjes van tegenwoordig. Voor tv zit ik niet te snacken. Wil dat zeggen dat ik niet zondig? Ja… maar ik hoef niet de hele reep chocola op, een stukje is ook goed. En ik geniet er gewoon super van. Langzaam eten zou ook helpen. Blijkbaar doe ik dat …volgens mij kan alles met mate. Zo maar ineens alles schrappen. Zolang het een paar nootjes zijn. Dat is een valkuil, maar geniet er gewoon intenser van. Mijn maag ligt in de knoop als iets snel snel moet. Bij mij kan er chocola liggen en tegen dat ik een stukje wil heeft mijn man dat al lang opgegeten. Ontzeg ik mij iets? Nee. Maar een goed soepje is voor mij een maal zich, geen voorafje. En ik sla geen maaltijd over. Al eet ik dan soms maar iets klein.
  Veel succes alvast. Binnen een paar maanden voel je je zeker al een heel ander mens!

 24. Wat super knap van je dat je zo ontzettend openhartig bent. Respect hoor! Het gevoel dat het de spuigaten uitloopt herken ik ook. Dat je maar blijft eten, eten en eten. Echt advies heb ik niet voor je. Bij mij is het ineens een knop omgegaan. Zo klaar met mezelf. Alle kleding was te klein, foto’s waren een drama. Het begin was zo lastig maar toen ik na een week al verschil merkte heb ik het nooit meer zo ver laten komen. Wat mij ook helpt is sporten en dan een programma van een trainer in de sportschool. Je wordt gemotiveerd en dat is gewoon fijn! En stel jezelf niet te hoge doelen! Hoe hoger je doel, hoe onrealistischer. Mijn valkuil. Waarom überhaupt beginnen als het toch niet haalbaar is? Zoiets. Heel veel sterkte en succes! Ik volg je tocht!

  Liefs

  • Ja dat klaar zijn met mezelf dat heb ik ook wel. Ik wil mezelf niet eens meer op een foto zien, ik kijk alleen nog maar naar hoe dik ik ben… Ik hoop dat die knop bij mij ook omgaat! En ik probeer inderdaad om kleine doelen te stellen, niet teveel in een keer te willen.

 25. Wauw… dit is eigenlijk de eerste keer dat ik je blog bezoek en dit is het eerste artikel dat ik lees. Wat heftig en wat super dapper dat je er hier open en bloot over durft te schrijven. Ik snap heel goed dat dit een stap achter de deur is.. geen weg meer terug, herkenbaar. Als iedereen het weet, is de weg terug zo makkelijk niet. precies zoals je zegt, een gerecht met 1000 kilo vet is dan wat vreemd. Super stoer dat je er mee aan de slag gaat. Makkelijker gezegd dan gedaan… knap! Ik blijf je avonturen volgen en ben erg benieuwd. YOU CAN DO IT! En ik doe vanaf morgen mee!

 26. Wat knap dat je dat durft te delen. Ik herken juist het tegenovergestelde, dus ik weet wel een beetje hoe het voelt. Hopelijk gaat het jou(jullie) lukken om beter met eten om te kunnen gaan, zodat je weer wat beter in je vel zit 🙂 Hopelijk ben je niet te streng dat is ook jammer. Heel veel succes en sterkte.

 27. Kijk dat is nog eens een stok achter de deur, nu lezen we aaaaaalllllllemaal mee 🙂
  Uiteindelijk gaat het er om dat je de knop omzet, niet denken in dat je ‘moet’ afvallen maar het echt willen. Hierdoor wordt het leuk om resultaat te zien en motiveert dat weer in plaats dat je het resultaat neemt en weer een verder snackt. Dat je het kan twijfel ik niet aan en denk er maar aan dat als je ’s avonds voor de koelkast staat dat we je resultaat allemaal op de voet volgen en misschien doe je hem dan toch weer dicht (of ga je met een wortel op de back zitten) 🙂 Succes!!!
  Ps misschien moet je die chocolade reep die ik stuurde maar weggeven… :-p

  • Haha Kim… Ik bewaar die chocola gewoon voor een moment dat ik er echt een stukje van verdiend heb (ofzo) Ik ben gek op chocola maar kan dat – vreemd genoeg misschien – altijd zonder moeite in de kast laten liggen. En ja ik dacht dat dit wel een hele goede stok achter de deur zou zijn. Qua motivatie zit ik helemaal goed nu. Ben er ook klaar mee en wil gewoon voor eens en altijd onze levenstijl aanpassen… Vandaag shoot gehad met Alex en die had chocolademousse bij zich voor een of ander toetje… Met cake en zo. Ik had er geen enkele moeite mee om het niet te nemen. Gelukkig was het thema ‘gezonde salades’ dus qua lunch zaten we goed… 😉

 28. Héél moedig en ik wens je veel volharding . Als Belg lees ik ook graag mee op deze blog, en doe ik vaak inspiratie op. Vorig jaar ook gestart met bewuster eten en koken (manlief is daardoor toch zeker 7 kg kwijt, ikke een 3-tal) Ik vond vooral inspiratie in de filosofie /theorie en recepten van de (Belgische) Pascale Naessens. Heel haalbaar, puur, weinig ingrediënten en meestal niet teveel werk. (boeken zoals : mijn pure keuken, puur genieten, enz…) Veel recepten staan ook op één of andere blog. Succes in elk geval !

 29. Wat goed dat je het zo deelt Simone! In de decembermaand heb ik mij ook zo gevoeld, ik was gewoon echt een bodemloze put. Zo idioot.

  Sinds 1 januari weer volledig op de rit een ik weet ook dat ik dit kan, aangezien ik het vorig jaar ook maandenlang heb gedaan. Wat mij trouwens altijd hielp was het inlassen van een cheatdag. Wij aten op zaterdag waar we zin in hadden (wel de suikers en de koolhydraten!) om aan de zoetekauw tegemoet te komen. Zo was het de overige zes dagen van de week heel makkelijk vol te houden.

  Ik ga in ieder geval je updates volgen! En veel succes natuurlijk, you can do it!

  • Ja jij was vorig jaar natuurlijk megaveel afgevallen dus nu gewoon weer even de touwtjes aantrekken. Wel een goede tip van die cheatdag, alhoewel bij ons dan het gevaar wel snel op de loer ligt dat we toch weer doorslaan dus eerst maar even gewoon niet.. Lijkt me veiliger!

 30. Wat dapper en goed dat je dit deelt Simone. Mag je trots op zijn!
  Heel veel succes, you van do it!

 31. wat dapper dat je dit durft schrijven!
  Maar zooooo herkenbaar. Ik worstel daar ook vaak mee. Meestal eet ik gezond hoor, maar als ik toevallig toch eens een koekje in m’n mond steek dan is de pak onmiddellijk leeg. Ook op zondag laat ik me wel eens gaan 🙁

 32. Yoehoeeeww Ik denk dat ik aansluit in het rijtje: You Can Do it!
  Ik ga ook aan de slag, maar blijf wel dichtbij mezelf. Enige is ik wil zoet minimaliseren, koolhydraten gebruiken om gaatjes te vullen en me laten inspireren door anderen zoals jij! toi toi toi..xoxo

  • Thanks Vanessa! Ja het is voor mij ook wel de bedoeling dat ik niet ineens hele rare dingen ga doen ofzo. Dat werkt niet. Stel nou (o horror of horrors) dat ik zou gaan Sonja Bakkeren… Dat past totaal niet bij onze manier van denken en leven. Ik heb het overigens ooit wel geprobeerd maar vond het zoooooo dodelijk saai! Plus ik geloof echt niet in dat soort dieeten. Ga je alleen maar van jo-jo-en.. (is dat een woord?) Dus ja, lekker bij jezelf blijven is heul belangrijk… 😉

 33. Nou ik zal een nummertje trekken en aansluiten achter aan de rij, maar ik weet zeker dat jij dit kunt. En inderdaad, met ons “beroep” is dat verre van makkelijk, en zal het af en toe een flinke strijd zijn, maar you can do it!!

 34. wauw zo herkenbaar.. Gewoon woord voor woord. Maar ik zie dat ik niet de enige ben! 😉 Wat tof en knap dat je dit deelt!
  Ik ga eens kijken of de I quit sugar challenge ook iets voor mij is 🙂

  Ik heb trouwens je boek: Digitale fotografie food besteld en al helemaal doorgespit. Superleuk! Ook je website, recepten, ik ben er helemaal blij mee.

  Heel veel succes!!

 35. Pingback: En de strijd gaat door… - LikeFood

 36. Pingback: Waarom is het bewaren van balans toch zo moeilijk? | Simone's Kitchen

 37. Pingback: Project: Afvallen in de overgang #2 | Simone's Kitchen

 38. Pingback: Project: Afvallen in de overgang deel 2 - Simone Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.