Simone's Kitchen

I quit sugar update week #3

Even een snelle update met betrekking to mijn ‘No sugar’ uitdaging. Ik zit alweer in week drie, nog maar 5 weken te gaan… Pfft. Ik heb niet de makkelijkste periode uitgekozen om te besluiten voorlopig even geen suiker tot me te nemen. We hebben de ene zoete shoot na de ander. Van taarten tot andere lekkernijen en dinsdag was misschien wel de ultieme kwelling met kokosballen van de Pieman. Kennen jullie die? Nou ja, laat ik het zo zeggen; ik vind die echt hééérlijk en als ze dan vers voor je neus worden gebakken… Dat is niet eenvoudig… Dus vind ik mezelf ergens ook wel best stoer dat ik dan toch sterk ben gebleven en helemaal niks heb gesnoept.

Chocola! Onder mijn neus nog wel....

Chocola! Onder mijn neus nog wel….

Maar een foutje is er zo ingeslopen. Tussen de middag had Tom verse sinaasappelsap gehaald en voor ik er erg in had (ik had dorst dus he) had ik al een glas sap op. En fruit is ook niet toegestaan de komende weken. Nou ja, opstaan en weer doorgaan he.

Wandelen gaat redelijk. Het komt er niet elke dag van (meestal op de dagen dat ik al een paar kilometer voor mijn werk heb heen en weer gerend..) maar we gaan zeker een paar keer per week een uurtje de deur uit.

Afkickverschijnselen zijn er eigenlijk nog steeds niet. Voel geen verschil, heb geen hoofdpijn of onbedwingbare neiging om suikerdingen te eten. Ja tuurlijk baal ik wel even als ik niet mijn tanden kan zetten in zo’n knapperige suikerbal, maar verder alles goed. Zo goed zelfs dat ik me een beetje afvraag waarom ik hier eigenlijk aan begonnen ben. Ken je dat? Vol goede moed begin je ergens aan en dan is het ergens nog makkelijker als je wel ontwenningsverschijnselen hebt. Dan weet je dat je het ergens voor doet.

Nu goed, we ploeteren dapper door en we zien wel hoe het verder loopt!

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

7 comments

 1. Oh ook geen fruit(suiker)?! Dat is pittig! 
  Ga zelf november suikervrij eten, maar of ik fruit  laten staan…hmm…

 2. Niet echt een programma hoor. Zag iets op Facebook voorbij komen over november zonder suiker. Denk dat het heel  gezond is om af en toe heel bewust naar je eten te kijken en waar nu allemaal suiker in zit. Eigenlijk kan ik ook niet zo goed tegen harde witte suikers en  alternatieven beter 🙂 
  Maar weten en doen is een verschil hahaha

 3. Ik snap best dat mensen een no-sugar challenge doen. Geen fruitsuikers in overige voedingsmiddelen snap ik ook best hoor, want dat kan natuurlijk ook allemaal artificial zijn. 
  Maar geen fruit? Vers fruit? Dat lijkt me ongezond… 
  Alhoewel ik weet dat een vruchtensapje, hoe vers geperst ook, dan ook weer niet persé gezond is.

  • Het idee is dat je – door een aantal weken – geen fruitsuikers (dus ook niet van vers fruit) te eten, je lichaam helemaal ‘ontwent’ om naar zoet te verlangen. De vitaminen haal je binnen via heel veel groente dus daar maak ik me geen zorgen over. En natuurlijk is fruit wel gezond, daar gaat het niet om, maar een paar weekjes zonder is niet dramatisch. Hoop ik dan. Haha… De meningen zijn natuurlijk verdeeld zoals met al dit soort dingen, maar ik vond het wel interessant om dat dan eens zelf uit te proberen.

 4. Wat goed dat je dit doet! Leuk om te lezen hoe het verloopt.
  Ik ben toevallig een aantal dagen geleden begonnen met het minderen van suiker. Ik probeer geen toegevoegde suikers meer te eten, en producten met wat minder natuurlijke suikers. Ik heb namelijk het idee dat mijn bloedsuikerspiegel erg schommelt en dat vind ik eng! Dus ik blijf je verhalen en recepten lekker volgen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.