Een ding waar ik me niet zo heel erg veel bij kan voorstellen tijdens de Whole30 die we nu doen, is uit eten gaan. Natuurlijk kun je in het gemiddelde restaurant wel een salade bestellen of een visje, maar wat zit er in die salade? Wat hebben ze voor dressing gebruikt? En is dat visje in de boter gebakken of in de olie? En welke olie is er dan gebruikt? Natuurlijk is net niet helemaal een drama als een vis in de verkeerde olie is gebakken, maar we proberen het toch zo consequent mogelijk vol te houden. Anders heeft het ook geen nut. Dus toen ik hoorde over Sla, een nieuw concept in Amsterdam, was ik meteen geïnteresseerd.


Want dat past wel helemaal in deze tijd vind ik. Het klonk dus leuk en de foto’s die ik ervan gezien had smaakten naar meer, dus togen Charlotte en ik afgelopen week voor een lunch naar Sla.
Het restaurant zit op de Ceintuurbaan, ongeveer halverwege de Albert Cuyp markt (die er vlak achter loopt, parallel aan de Ceintuurbaan), dus ook leuk voor een combi bezoekje.
We waren er vroeg, maar ondanks dat ze net tien minuten open waren, zaten er al een paar mensen van een bakkie sla te genieten.


Je kunt kiezen uit meenemen of meteen opeten en vervolgens kun je je eigen salade samen stellen. En dat valt nog niet mee, want de keus is enorm!
Natuurlijk kun je ook een kant- en klare variant nemen, maar het is natuurlijk het leukste om zelf te kiezen. Je begint met het slablad dat je wilt eten: rucola, veldsla, bietenblad en nog wat andere soorten, dan kun je een graan/peulvrucht erbij kiezen, groentes voor erdoor, dressing natuurlijk, toppings en – tegen extra geld – een vleessoort erbij.
De salade wordt geserveerd in stevig plastic borden, van het type soepbord, zodat je salade er goed in blijft zitten.
De zaak is verder super aangekleed: mooi, modern en licht. Boven staan houten tafeltjes met veel planten en kleine details die het gezellig maken. Je kijkt uit op de moestuin waar veel van de kruiden en dergelijke worden gekweekt. Beneden bij de sla-balie kijk je ook de keuken in.


En het was druk! Duidelijk dat het concept aanslaat. Natuurlijk was het – de dag dat wij er waren – bijna veertig graden, dus dan is een salade een perfecte maaltijd. Ik vraag me af wat ze in de winter gaan doen, maar dat even terzijde.
Wat me wel opviel is dat het gehalte vrouwelijke bezoekers hoog was. Ik heb welgeteld twee kerels gezien, de rest was vrouw.
Volgens Tom heel logisch want salade is een ‘vrouwending’, mannen willen vlees! Misschien een idee voor een naast liggend pand met de titel Steak… 🙂
Al met al een leuk concept en zeker de moeite waard om eens een lekkere salade te gaan eten!

Sla

Ceintuurbaan 149 Amsterdam Maandag-Zaterdag 12.00-21.00

 

Delen is fijn!