De chocoladehemel bestaat en hij bevindt zich in Utrecht (en Den Haag). Ok, misschien is hemel een beetje overdreven, maar ik beloof je: dit is echt een heel fijn plekje. Met internationale allure. Je waant je even in Parijs. Of Londen, Brussel, wat je wilt…

hop en stork

Hop en Stork noemt zich een ultiem verwenadres voor iedereen die houdt van chocolade, koffie en patisserie. Bij binnenkomst word je begroet door een vitrine vol breekchocolade, pralines en truffels. Achter de toonbank lopen kranen met vloeibare chocolade en als je iets verder de zaak in loopt zie je een barista vol overtuiging aan het werk. Loop het water je al in de mond?

Chocoladedroom

Koffie, thee en chocolademelk zijn bij Hop en Stork echt een belevenis. Ik ging voor de 70 procent pure Saint Domingue en was als geen-koffie-drinker heel blij dat ik eindelijk eens een mooi figuurtje in mijn drankje kreeg… Ook aan de thee besteden ze bij Hop en Stork veel aandacht. Aan tafel wordt een perfect getrokken kopje thee geschonken in een mooi glas. De koffie eindigde hoog in de AD-koffietest, dus daar is vast niets op aan te merken!

hop en stork

Aandacht lijkt sowieso het sleutelwoord. Alles is goed verzorgd. Bij de koffie/thee/chocolademelk krijg je een glaasje chocolademousse en een stukje breekchocolade. Alles op een dienblaadje geserveerd. Wil je nog iets meer voor erbij dan zijn de proeverijtjes van chocolade of pralines een hele goede keuze (en ook prima te delen). Heb je meer trek? Laat je dan zeker verleiden door de patisserie van de dag.

Die patisserie kies je niet van de kaart, maar komt naar je toe. Op een etagère. Overigens kun je bij Hop en Stork ook lunchen of genieten van een High Chocolate. De pralines en breekchocolade worden natuurlijk los verkocht. Net als nougat en allerlei chocoladekunstwerkjes (leuk cadeautje!). Ik heb zo’n vermoeden dat ik nog eens terug ga komen om meer van al dat moois en lekkers te proeven.

Hop en Stork

Passage 82, Den Haag
Lijnmarkt 1, Utrecht

Delen is fijn!