Ik bezocht Hong Kong jaren geleden in 2007 toen ik nog steeds bij Nike werkte. En zoals ik altijd probeerde te doen als ik voor het werk weg moest had ik ook dit keer mijn verblijf met een paar dagen verlengt om iets van Hong Kong zelf te kunnen zien. Ik verbleef in het vreselijk luxueuze  Sheraton towers, wat ik waarschijnlijk echt niet had kunnen betalen als ik zelf aan het reizen was geweest. Alhoewel ik wel moet zeggen dat over het algemeen de vijf sterren hotels in Azie een heel stuk goedkoper zijn als in Europa dus als je wild wilt doen dan is dat hier wel een goede optie. Ik geef normaal de voorkeur aan kleinere en meer persoonlijke B&B’s of hotels maar het is anders als je voor je werk aan het reizen bent.
Hong Kong | simoneskitchen.nl

Ik was alleen tijdens mijn verkenningstocht van Hong Kong aangezien mijn twee andere collega’s in meetings zaten opgesloten. Vond ik Hong Kong leuk? O ja… Het is een bizarre en intrigerende mix van oost en west. Aan de ene kant hebt je dan de enorme skyscrapers en andere mega moderne gebouwen, lichtreclame en dergelijke en aan de andere kant heb je de hele ouderwetse markten die nog steeds even traditioneel zijn als jaren geleden (denk ik dan tenminste)
wpid-Photo-201409300935101
Ik bezocht oud en nieuw Hong Kong. Ik ging naar een aantal markten (vond de Cheung Street Market, geweldig) ik ging ook naar de bird market  (die vond ik wat minder aangenaam… Zielig om al die tropische vogeltjes in de moordende zon in mini kooitjes te zien zitten!) ik ging omhoog bij  Victoria Peak met de tram (geweldig uitzicht als je een heldere dag hebt) en wandelde eindeloos rond. Mensen kijken, hier en daar een vreemd snackje eten van dingen waar je echt niet precies van weet wat het is en we name de ferry van de ene kant van de stad naar de andere.
wpid-Photo-201409300935102
Het is al een lange tijd geleden dat ik er ben geweest en om eerlijk te zijn kan ik niet wachten om nog een keer terug te gaan met Tom. Niet zeker wanneer dat gaat gebeuren maar dat het gaat gebeuren staat vast! Ben jij al eens in Hong Kong geweest? En wat vond je ervan?

 

Bewaren

Delen is fijn!