Simone's Kitchen

Hollandse meesters: de resultaten

marcel

Foto: Marcel van der Sluijs

Tjonge wat een hoop inzendingen waren er voor de “Hollandse meesters” challenge. Er zaten hele mooie tussen, ook wat minder geslaagde exemplaren.. 🙂 Het blijkt toch nog best een uitdaging te zijn om de juiste balans te vinden tussen weinig licht en onderbelicht. Ook de keuze van het onderwerp en de compositie zijn nogal bepalend voor het eindresultaat. Het was ook weer moeilijk om mijn favorieten te kiezen en na veel heen en weer gescrol tussen alle foto’s ben ik tot een soort van top 5 gekomen.

Een van mijn favorieten is toch wel de foto van Marcel hierboven. Hij vond zelf dat de foto erg minimalistisch was maar ik vind het prachtig overkomen. Had makkelijk een schilderij kunnen zijn. Van zijn twee versies vond ik dit echt de mooiste!

Foto: Manon Krikke

Foto: Manon Krikke

De tweede is een foto van Manon Krikke. Ook hier zou het zo een schilderij kunnen zijn. Het licht is precies goed (behalve dat ene lichtvlekje op die bovenste appel die net iets teveel de aandacht trekt) Keuze van het oude verroeste vergiet doet het ook prima hier. Heel mooi gedaan!

Foto: Geziena Pomp

Foto: Geziena Pomp

Ook Geziena had weer een paar mooie foto’s ingeleverd waarvan dit wel mijn favoriet is. Ze had zelfs twee versies gemaakt. Bij de eerste was de scherptediepte niet helemaal goed en de koffiemolen te vaag maar de tweede versie vind ik top. Mooi ook dat licht op die speculaasjes!

Foto: Foodbandits

Foto: Foodbandits

Suus en Johan deden dit keer ook mee. Leuk, want hun stijl is normaal heel erg licht en luchtig. Dus dit was dan ineens wel heel wat anders, maar toch goed gedaan!

Foto: Gitta van Tasty Shot

Foto: Gitta van Tasty Shot

Gitta had twee foto’s ingestuurd (als ik me niet vergis) en daarvan is dit mijn favoriet. Het enige minpuntje vond ik de stengels van de lampionnetjes. Die vangen teveel licht waardoor ze nogal de aandacht trekken maar de belichting is ook weer prachtig met wel net genoeg focus op de diverse onderdelen.

De volgende challenge heb ik al in de facebookgroep geplaatst en heeft als thema KERST… Het is tenslotte die tijd van het jaar! Ik post daar binnenkort een stuk over met meer tips voor kerstfoto’s!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

11 comments

 1. Proficiat allemaal met deze prachtige meesterwerken!

 2. Prachtige foto’s! Voor wie haar nog niet kennen; Regula Ysewijn van http://www.Missfoodwise.com maakt veel soortgelijke foto’s die lijken op oude Hollandse meesters. En nee, ik heb geen aandeel in haar bedrijf, maar volg haar met veel plezier op Instagram. 

 3. Zo tof dat we er tussen staan en te gek dat zoveel mensen enthousiast meededen. Op naar de volgende challenge.
  Liefs Suus

 4. Wow Simone, ik had nooit verwacht in de top 5 te zullen eindigen, en laat staan zo hoog. 
  Het was ook niet het doel om daar te komen, het ging voor mij immers om de bezigheid met foodfotografie an zich (maar toch hoop je altijd stiekem een beetje om dát ene plaatje te kunnen schieten)
  Ik wil je dan ook bedanken voor de foodfotochallenge waarmee je ons allen foodfotografie enthousiastelingen elke keer weer opnieuw inspiratie geeft, om ons met verschillende manieren van foodfotografie kennis te laten maken, en te laten experimenteren.
  Je bent een kanjer
  Thx, Marcel

 5. Wat een mooie inzendingen weer! Ik hoop echt dat ik binnenkort wat meer tijd heb om ook weer aan andere dingen mee te kunnen doen!
  (En stiekem ben ik altijd zo trots op je dat je zulke leuke dingen organiseert!)
  XXX

 6. Leuk leuk! Had ik wel willen aan meedoen, te laat gezien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.