Er is iets magisch aan het ontdekken van een nieuwe bestemming. Een nieuw land, een nieuwe stad of gewoon een nieuwe plaats in een verder al bekend land. En omdat we nog zoveel van de wereld willen zien, komen we zelden tot nooit meer dan één keer in hetzelfde land/stad/bestemming. Met één uitzondering: en dat is dus Curaçao.

Best gek

Als je er wat langer over nadenkt dan moet je tot de conclusie komen dat dat eigenlijk best een beetje gek is. Want Curacao is klein, kaal, redelijk dor en eigenlijk is er bijster weinig te doen. En toch zijn we zojuist voor de vierde keer naar dit Caribische eiland vertrokken. Gek toch?

Scharloo

Autootje

Wat wel absoluut essentieel is als je hierheen gaat is een autootje. De afstanden zijn niet per definitie ver maar zonder een huurauto (via Sunny Cars) kom je niet zo ver. We kiezen altijd voor het all-in pakket omdat we op die manier nergens meer aan hoeven te denken. Alles is gedekt en alles is inbegrepen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een waarborgpakket mee te nemen in je boeking. Dan hoef je geen creditcard af te geven als je aankomt en kun je de auto zo meenemen. Heel relaxed.

Pelikanen bij De Visserij

Nieuwe dingen

Maar ook de vierde keer hebben we toch weer wat nieuwe dingen ontdekt. Zo gingen we naar de wijk Scharloo waar er diverse muurschilderingen te zien zijn. Het is niet mega groot, maar wel leuk om even door de wijk heen te lopen.

De Visserij

Na een tip van Helmi Smeulders gingen we op zondag lunchen bij de Visserij. Ze zijn hier alleen in het weekend open en als je van vis houdt dan is het echt een must. De vis is ongelooflijk lekker, supervers (de vissersbootjes meren hier aan om te lossen!) en heel betaalbaar. De Visserij zit vlak bij Pirate Bay.

Caribische vibes…

Ik denk uiteindelijk dat het een combinatie is van het lekkere weer, het lekkere eten en gewoon even helemaal niks moeten. Want doordat er nagenoeg niks te doen is, ga je vanzelf ook in de relax stand. Dat maakt Curacao voor ons denk ik zo’n geweldig eiland! Dus het zal wellicht niet op korte termijn zijn, maar ik denk maar zo dat we zeker nog wel een keertje terug gaan… 🙂

Hoe zit het met jou? Ga jij wel regelmatig terug naar dezelfde bestemming? En wat is dan jouw favoriet? Ben benieuwd!

Checken waar we hebben geslapen dit keer?

Delen is fijn!