Simone's Kitchen

Hoe je vooral niet je domeinnaam om moet zetten…

Jeetje…. wat kan ik het mezelf toch verschrikkelijk moeilijk maken af en toe. En ondertussen de helft van de mensheid (nou ja, die paar die me volgen dan he..) ook nog helemaal in de war maken. Want hoe heet ik nou op twitter? Was dat nou @simoneskitchen of @junglefrog of @wickdkitchntale of was er niet toevallig nog ergens een andere naam die langs was komen fluiten? Ja, die was er ook maar die is geëlimineerd dus daar hebben we het niet meer over. Anders wordt het pas echt verwarrend. O en laten we het vooral niet hebben over alle ‘oude’ blogs die inmiddels verleden tijd zijn want we willen het niet ingewikkeld maken! Want het uiteindelijk doel – geloof het of niet – is slechts twee blogs… Een Engels en een Nederlands. Punt.

Humphrey’s Kitchen Tales kan natuurlijk ook nog.. Haha

Want een besluit nemen over de naam van je domein is moeilijk. Heel, heel moeilijk. Ik zie altijd de mooiste blognamen voorbij komen; de een nog inventiever en leuker als de andere en dan moet ik er eentje voor mezelf bedenken en dan gaan er echt letterlijk tientallen slapeloze nachten voorbij. Maar het ergste is nog; als ik dan denk dat ik het weet, dan gebeurt er weer wat en dan ga ik toch weer twijfelen. Want zou het misschien niet handiger zijn als ik… of misschien kan ik beter…. of nee, laat ik dat nou maar niet doen…

O en het is ook heel handig om eerst zeker te weten dat je ergens voor gaat. Dus niet alles de wereld in schoppen en dan halverwege denken; o nee, misschien toch maar niet? Want dat helpt niet mee voor de duidelijkheid zeg maar.

Mijn blog Junglefrog Cooking is toe aan een nieuwe naam (voor het geval je dat nog ergens gemist mocht hebben) en ik heb gekozen voor Wicked Kitchen Tales. Echter…. in een onbewaakt ogenblik komt Hazel Hardijzer met de opmerking dat het misschien handig is om er Simone’s Kitchen Tales van te maken… Want dat is handig… Ooooo dacht ik toen… Hmmm, ja dat is misschien ook wel zo… Dan hebben we Simone’s Kitchen in het Nederlands en Simones Kitchen Tales in het Engels.. Dat is overzichtelijk, makkelijk te onthouden en ik heb genoeg aan slechts 1 twitteraccount voor beiden…. Beetje Engels en Nederlands door elkaar twitteren dat kan geen kwaad….

En aldus zit ik wederom te twijfelen. Sjonge, jonge, jonge…. dus als je er zelf over denkt om je domeinnaam om te zetten doe dan vooral niet het volgende:

 1. Maak je naam niet bekend voordat je alles al klaar hebt. Als mensen achteraf vinden dat het anders moet dan kan dat gewoon niet meer. Probleem opgelost.
 2. Als je een naam hebt gekozen, maar het nog niet zeker weet; wacht dan even met het opzetten van een twitteraccount/facebookpagina/website-url tot je het echt 100% zeker weet. Of wacht in ieder geval met er actief mee aan de gang gaan.
 3. En je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, er zijn altijd mensen die vinden dat het misschien beter zus of zo had gekunt… Dat is dan maar gewoon zo.

Maar ondertussen heb ik die beslissing nog niet genomen… Dus daarom nog maar een keer de vraag; Simone’s Kitchen Tales of Wicked Kitchen Tales?

 

32 comments

 1. Avatar

  Ik zeg Simone’s Kitchen Tales. Beiden vind ik leuk, maar die lijkt mij het meest persoonlijk. En zoals je zelf zegt kun je dan 1 Twitter account gebruiken.

  Verschillende accounts bijhouden lijkt me niet zo heel praktisch.

 2. Avatar

  Hahahahaa
  Nou ja, je moet kiezen wat je zelf het fijnst vind…
  Maar stiekem moet ik wel lachen om je wispelturigheid…

 3. Avatar

  oh, wat heb ik gedaan?!!! hahaha
  Maar 1 twitterhandle … hoe fijn zou dat zijn? ; )

 4. Avatar

  He Sim, doe maar Simone’s Kitchen Tales! Vind ik leuker en persoonlijker! En het past gewoon perfect naast Simopne’s Kitchen…

 5. Avatar

  … en kijk altijd of de naam wel VRIJ is …

 6. Avatar

  Oh, hoe herkenbaar, dat getwijfel. Ik wil ook eens in de zoveel tijd weer van alles anders. Heel lasting soms.

  Maar, zoals ze zeggen: “It’s a woman’s prerogative to change her mind”. Dus omarm je vrouwelijkheid, zullen we maar zeggen 🙂

  Overigens: Is het niet handiger om het bij één site te houden, en die dan tweetalig te maken?

  • Simone van den Berg

   Ja daar heb ik ook wel over zitten nadenken maar om te beginnen is de hoeveelheid werk niet echt minder voor een tweetalige website en ik heb nog geen goede manier gevonden om dat te doen. Heb het wel serieus overwogen. Had jij niet een tweetalige site?

 7. Avatar

  Simone’s Kitchen Tales of zoals Karin zegt 1 site en dan tweetalig. Zie ik regelmatig voorbij komen, zo’n tweetalige site. En je hoeft dan echt niet elk artikel in twee talen te doen. Gewoon tekst erbij zetten dat het deze keer alleen in het Nederlands of Engels is.

  • Simone van den Berg

   Ja maar voor mij werkt zoiets alleen als het echt tweetalig is dus met een aparte engelstalige en aparte Nederlandse site en dat is nog niet zo eenvoudig om te bouwen. Plus dat het in weze net zoveel werk is (afgezien van in het begin natuurlijk) Plus dat ik met Junglefrog Cooking 5 jaar historie heb dus dat is lastig om te mixen.

 8. Avatar

  Of je can twee sites maken met dezelfde naam.
  1 – simoneskitchen.nl
  2 – simoneskitchen.com

  Voor mij was erg moilijk de domein naam te kiezen. En nu wil ik voor mijn nederlandse site dezelfde naam geven alleen met .nl

 9. Avatar

  Ik vind de optie van Iryna wel een goede eigenlijk!! 🙂

 10. Avatar

  Je hebt hele mooi plugins (bij WordPress en Joomla ook) om een tweetalige website te maken.. Ik denk dat ik dat toch wel de beste optie zou vinden.

  • Simone van den Berg

   Weet je welke Hanneke? Ik heb er eentje uitgeprobeerd met WordPress maar dat liep niet lekker (helemaal niet eigenlijk) met mijn huidige template. Dus dat is wel een probleempje natuurlijk… Plus dat er vervolgens ook weer bepaalde plugins niet werkten. Maar misschien moet ik daar nog eens beter naar kijken.

 11. Avatar

  Simones Kitchen Tales. Niet te verwarren met Simones Kitchen Tails 😉

 12. Avatar

  Ik zou er helemaal in moeten duiken, want ik heb ’t eigenlijk alleen nog maar voor een klant in Joomla gedaan (wat een p.i.t.a. was aangezien niet alles helemaal lekker ging, maar uiteindelijk wel gelukt).

  Marry (Fermont, ken je misschien wel) heeft ook een twee-talige site. Je zou het haar even kunnen vragen?

  • Simone van den Berg

   Ah ja, ik zie het al. Zij gebruikt de WPML plugin. Die heb ik ook geprobeerd maar die werkt helaas niet bij mijn huidige template voor wordpress (heb het al aan de developers gevraagd) en hoewel ze er wel mee bezig zijn is het nog een beetje lastig in te schatten wanneer dat er dan gaat komen. Dus ik ga er toch nog eens naar kijken of ik er iets mee kan maar hij translate in mijn geval de menu structuur niet mee en de widgets ook niet waarschijnlijk… Ga het ook nog eens aan Marry vragen misschien heeft zij nog tips!

 13. Avatar

  Oh dat is inderdaad minder, dat het ook nog met de template compatible moet zijn. Nou, in ieder geval heel veel succes ermee!

 14. Avatar

  Ik heb rond 4 plugins geprobeerd om een tweetalige website te maken, maar ik vind alle plagins niet goed. Dus ik ga of .net en .nl maken, of ik kan twee wordpress op ee domeinnaam hebben met .net/nl en .net/ru (in mijn geval). Mijn man is software ingenieur, dus hij gaat alles voor mij maken )))
  Met wordpress multisite kan je twee sites in een domeinnaam maken.

 15. Avatar

  Ja klopt, ik had mijn site ook tweetalig. Tot ik merkte dat ik toch op ging zien tegen het vertalen elke keer (al heb ik momenteel bar weinig tekst, dat wisselt ook nogal eens met mijn stemming/gevoel in een bepaalde periode ;-)). Dus ik heb het voor nu uit gezet.

  Ik gebruikte daar overigens ook de WPML plugin voor, enigszins aangepast waar nodig (ik heb inderdaad ook handmatig de menustructuren en widgets moeten aanpassen).

  Het blijft toch zoeken elke keer, he? En dan werkt het allemaal perfect, dan willen we weer wat anders! 😀

  • Simone van den Berg

   Ja zo gaat dat inderdaad! (Maar ik heb begrepen dat we daar vrouwen voor zijn.. 😉 ) Ik heb besloten gewoon twee sites te doen, echt veel minder werk is het uiteindelijk niet of ik het nou via de plugin doe of gewoon vertaal… En ik link ze wel door naar elkaar dus ik denk dat het per saldo niet zoveel uitmaakt. Ik ga een simoneskitchen.net doen. Ik ben eruit. .net is engels .nl is nederlands…

 16. Avatar

  Ik bedacht mij later nog dat 1 domein met een subdomein wel beter is voor je statistieken. Die je natuurlijk nooit checkt, maar dat terzijde 😉 Of is het niet zo dat een subdomein meetelt in de bezoekersaantallen? Want dan zou ik toch http://www.english.simoneskitchen.nl doen 🙂

  • Simone van den Berg

   Ik heb er net even naar gekeken maar het hebben van een subdomein heeft weer allerlei nadelen ook en ongetwijfeld ook voordelen maar ik hou het toch maar twee verschillende sites anders raak ik helemaal de kluts kwijt. Ik heb de beslissing genomen en we gaan er gewoon voor!

 17. Pingback: Sapjes, zoet en hartig? Cookie Cottage of... - Cookie Cottage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos