20131125-_MG_3374

We zijn hier nu iets langer als twee dagen en om te beginnen: het is hier prachtig. Ze hebben er echt alles aan gedaan om de ervaring zo goed mogelijk te maken en er is weinig aan de verbeelding overgelaten. Althans, voor het soort resort is het denk ik een van de betere. Maar ik vraag me wel serieus af in hoever het woord ‘eco’ in de naam van het resort van toepassing is. Sandos Caracol Eco Resort is de volledige naam. Dus ik ging me afvragen; hoe eco kan een resort echt zijn?

20131124-_MG_3325

3750 gasten?

Als ik het waanzinnige aantal gasten in ogenschouw neem die hier op maand basis doorheen wandelen dan vind ik het bijna onvoorstelbaar dat je dat echt op een ecologisch verantwoorde manier kunt doen. We rekenden gisteren even uit dat  – als de toko volledig geboekt is – en zo ziet het er wel naar uit op het moment – dan zijn er zo ongeveer 3750 gasten in het hotel. En dat is aangenomen dat iedereen met niet meer dan twee personen een kamer bezet en ik weet dat er ook familie kamers zijn dus reken maar uit. Geen idee of het getal correct is. Het lijkt zo ongelovelijk veel!

En ja er zijn dan ook overal mensen maar omdat het zo’n groot terrein is zie je ze niet echt de hele tijd dus het voelt niet alsof het mega massaal is. Behalve dan op de momenten dat iedereen naar het buffet gaat en hordes mensen op het eten afduiken.

Het hele gebied van het resort is heel groen, met een hoop bomen en jungle eromheen, dus je ziet hier ook de nodige dieren. Deze ochtend werden we bezocht door een groep spidermonkeys op ons balkon en ja dat was leuk. En je ziet hier neusberen en wasberen in de avonduren. Maar met deze hoeveelheden mensen moet er wel iets zijn dat fout gaat.

Ze hebben een recycling beleid en ik denk dan ook serieus wel dat ze hun best doen om een zo klein mogelijk voetprint achter te laten.

Maar dan vraag ik me opnieuw af: hoe eco kan een resort echt zijn?

 

Delen is fijn!