Simone's Kitchen

Ho Chi Minh : 8 jaar later

Ho chi minh city 8 jaar later | simoneskitchen.nl

Eigenlijk komt het zelden voor dat je twee keer op dezelfde plek terugkomt. Ik schreef daar al eerder over toen we voor de tweede keer in Costa Rica kwamen, maar sommige steden zoals Bangkok bijvoorbeeld heb ik ook meerdere keren mogen bezoeken. Half door werk, de andere helft door vakantie.

En nu dan dus voor de tweede keer in Ho Chi Minh tijdens de kortste Vietnamtrip ever… We waren uitgenodigd door Queens, leverancier van de diepvries Pangasius filets hier in Nederland. Uitgenodigd om te laten zien dat er niks mis is met de panga filet en de manier waarop de vis door Vinh Hoan, hun partner in Vietnam, wordt gekweekt.

20150409-MH2A9092

Een uitgebreid artikel vind je hier, maar nu alleen even wat over Ho Chi Minh.

Was er veel veranderd in de 8 jaar sinds mijn vorige keer? Nou ja en nee, er zijn hele gebouwen verschenen zoals de Bitexco toren en nog wel meer glimmende nieuwe kantoorpanden, maar het hart van de stad, de mensen, de markten, het is er allemaal nog.

HoChiMinh2

Wij verbleven in het luxe Hotel Continental Saigon, prima hotel en midden in het centrum gelegen dus als uitvalsbasis om de stad te verkennen prima. Zit je aan de binnenkant van het hotel dan is dat op een doorsnee dag prima, maar wordt er beneden op het terras een feestje gegeven dan heb je bijzonderheden. Wij hadden er gelukkig geen last van maar ik heb op Tripadvisor mesen gezien die minder te spreken waren over het lawaai. Goed om te weten als je hier wilt overnachten.

HCM3

Gelukkig was er nog wel tijd om een paar dingen te doen in Ho Chi Minh: we brachten een bezoek aan het war remnants museum, wat altijd indrukwekkend is, gingen omhoog in de Bitexco toren en brachten een bezoek aan de Benh Tanh markt. Kochten Streetfood in de straten rondom de markt en aten een pho bij het beste streetfood stalletje in HCM, Bún Bò Gân. (Heb ik me laten vertellen he) Lekker was het wel! Een foto impressie!

20150409-MH2A9033

20150409-IMG_8259 20150409-IMG_8273 20150409-IMG_8279

 

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

12 comments

 1. Fantastische foto’s! Lijk me leuk om te zien hoe zo’n stad verandert! Ik ben in 2013 twee keer in China geweest, maar dat in zo’n korte periode naar dezelfde plek is toch minder speciaal!

  • Ja twee keer in zo’n korte tijd zal niet zo heel anders zijn denk ik.. 😉 Ik moet wel zeggen dat het lastig is om dingen te herkennen hoor na 8 jaar. Gelukkig had ik de foto’s van voorheen nog, dan kun je pas echt zien wat er veranderd is!

 2. Leuk is dat hè, na zoveel jaar nog eens een kijkje nemen? Mij is dat maar 1x tegengevallen. Ik ben ooit 11 jaar later even in Playa del Carmen geweest en schrok me een hoedje. Ik kende het nog uit de negentiger jaren, waar alle straten nog zandweggetjes waren en er een enkele toerist was te zien.

  Die laatste 2 foto’s vind ik te gek. Echt beeldend!

  • Yep Playa del Carmen weet ik precies wat je bedoelt! Onze eerste reis door Mexico was in 1997 en ik had Playa del Carmen dus in mijn hoofd als gezellig dorpje.. Tot we er kwamen tijdens onze minder geslaagde all-inclusive reis en een soort Lloret de Mar tegen kwamen maar dan in Mexico! En dank je wel.. 😉

 3. Ik besef me dat inderdaad ook steeds, de kans dat je ergens voor een tweede keer komt is gewoon heel klein. Ik moet wel zeggen dat ik over Hanoi meteen na thuiskomst gezegd heb dat ik er zeker naar terug wil. Nu ik jouw foto’s zie denk ik dat we HCMC dan ook maar gewoon voor de 2e keer moeten bezoeken. Wat een heerlijk land is Vietnam toch!

 4. Ik denk ook dat de kans klein is dat ik ergens twee keer ga komen, maar wel erg leuk iegenlijk om zo jaren later te kunnen zien wat de verschillen zijn. Mooie foto’s bij het bericht!

 5. Mooie, kleurrijke foto’s en van die laatste 2 krijg ik dus echt zin in eten 🙂 Vietnam lijkt me te gek! Ik ga eigenlijk ook zelden twee keer naar dezelfde bestemming, hoewel ik wel heel vaak zeg dat ik ergens zeker nog een keer terug zal komen..

 6. Wat fijn dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is. Ik wordt er altijd zo onrustig van als mensen je vertellen dat plekken die je ooit geweldig zijn nu helemaal anders zijn geworden. Mooie foto’s ook!

 7. Wat een fijne stad is het hè! Ik ben er een paar maanden geleden geweest en krijg als ik dit lees ogenblikkelijk heimwee. En mooie foto’s maak je trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.