Simone's Kitchen

Het woord van de toekomst… duurzaamheid

Om heel eerlijk te zijn word ik er wel eens een beetje moedeloos van. Er is zoveel mis met het milieu, met de manier waarop we met ons eten omgaan, met de rommel die we achterlaten in zee, op de aarde en in de ruimte…. Als ik het journaal kijk word ik niet blij van alle ellende die je links en rechts hoort.

Toch zijn er – gelukkig – ook wel wat positieve geluiden te horen. Bedrijven besteden massaal meer tijd en moeite aan dingen als duurzaamheid. Het is dan ook het nieuwe buzzwoord van het moment. Ik hoop dat maar dat het niet alleen gebeurd omdat het nu eenmaal echt nodig is, maar dat bedrijven er ook echt achter staan.

Fish for thought

Zo was ik afgelopen week te gast op een hele toffe plek in Amsterdam. Pont13. Hier was een evenement georganiseerd met de naam Fish for Thought. Het gaat namelijk niet goed met de visstand. En ik vertelde natuurlijk ook al over de keurmerken ASC en MSC in deze blogpost. Er waren tijdens de avond drie sprekers. Van de Good Fish Foundation was Christine Absil aanwezig, Victor Simoncelli van MSC en Tess Kelly van Quorn.

Overbevissing

Overbevissing is een van de grootste problemen, niet alleen voor de visstand maar ook voor de biodiversiteit van de oceanen. Het is natuurlijk een enorm complex eco-systeem en wij – als mensheid – helpen dat eco systeem goed om zeep. Daarom ben ik ook zo’n fan van Bart’s Fishtales.

MSC keurmerk

Quorn heeft inmiddels drie vegan nieuwe “vis” specialiteiten op de markt gebracht. De visfilets waren lekker maar de absolute winnaar voor mij waren de vissticks. Niet van echt te onderscheiden. Ik twijfelde zelfs even of we niet toch gewoon vissticks kregen!

Ik denk niet dat het een antwoord op het probleem is, als we allemaal aan de vegan vis gaan, maar het is een alternatief en voorziet in een behoefte.

Duurzaamheid is het nieuwe buzzwoord

Duurzaamheid dus

Duurzaamheid wordt steeds meer het buzzwoord bij veel bedrijven, maar ook bij bloggers. Neem nou het fenomeen reizen. Natuurlijk niet per definitie erg goed voor het milieu. In meerdere opzichten niet. Dus duurzaam reizen is ook een hot topic. Sunny Cars schreef er hier een uitgebreid blog over.

Wat kun je zelf doen aan duurzaamheid?

Het is natuurlijk een dooddoener maar daarom niet minder waar. “Verbeter de wereld en begin bij jezelf” Op Paper Travels schreef ik al een overzicht met tien dingen die je zelf kunt doen om wat bewuster te leven en een klein beetje te helpen om de aarde te behouden.

Doe jij al iets aan duurzaamheid ? Ik hoor het graag!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.