Simone's Kitchen

Het ‘mysterie’ of de ‘hysterie’ van de Thaise massage

De Thaise massage… Ik denk dat je rustig kunt zeggen dat daar best een mening over bestaat in de wereld. Zo zegt de een dat het fantástisch is, de ander kan niet meer zonder en ja dan hebben we natuurlijk nog de happy ending. Maar daar gaat het nu niet over.

Toen wij in Thailand waren moest er natuurlijk vroeg of laat een massage aan komen. Ik ben er niet zo van. Maar ons groepje besloot dat het leuk was en ik wilde geen spelbreker zijn dus ik ging braaf mee toen we in Chiang Mai een fatsoenlijk uitziende massage tent zagen.

De mini Thaise vrouwtjes begonnen al te giechelen toen we met zijn allen binnen kwamen lopen en hop, uit de kleren en ga daar maar liggen. Dus daar lagen we dan als gestrande walvissen op het droge. Ik had een wat oudere  (nou ja geen idee eigenlijk. Ik kan moeilijk leeftijd schatten van Thaise vrouwen!) masseuse en ze vond het allemaal erg grappig. Tijdens de hele massage waren alle dames druk met elkaar aan het beppen (in het Thais natuurlijk) en schoten geregeld in de lach.

Thaise-massage-1024x819

We kregen sterk de indruk dat ze ons gewoonweg aan het uitlachen waren. Nu was ik zo ongeveer de langste vrouw in het gezelschap (ik ben 1,80 ) dus dat was toch wel een bijzonder gegeven. Als je kijkt naar de foto’s dan zie je wel dat het enigszins hilarisch was…

Affijn, die massage dus… Wat een martelgang! Serieus…. Vinden mensen dit echt lekker? Er zal vast verschil zijn tussen de een en de andere masseuse maar die van mij was ronduit hard handig. Ik had de volgende dag blauwe plekken en mijn rug deed aardig pijn. Nu heb ik niet de beste rug in de wereld, maar je zou toch verwachten dat een massage het beter maakt en niet slechter. Dus…. Voor mij nooit meer een Thaise (of andere Aziatische) massage!

De meningen in de groep waren overigens sterk verdeeld. De ene helft vond het heerlijk. De andere helft vond het ook niks. Ik sla even over.

En jij? Heb jij al eens een Thaise massage gehad? Bevallen of niet bevallen?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

16 comments

 1. Avatar

  Het is geen ontspannende massage, maar volgens mij hoor je er geen blauwe plekken aan over te houden! 😮 Ik liep zelf al een hele tijd scheef omdat mijn schouder vastzat. De fysio heeft het niet kunnen verhelpen, maar na 1 goede Thaise massage stond alles weer recht! Het zal natuurlijk ook wel aan de masseuse liggen..

 2. Avatar

  Je beschrijft het weer geweldig! Wel vreemd trouwens dat jullie je kleren uit moesten doen. Bij een Laotiaanse massage was ik wel naakt, maar in Thailand moest ik zo’n wijd vallend shirt en een broekje aan doen. Ik heb snel last van mijn rug (iets met hyperflexibiliteit) dus voor mij is een massage naderhand altijd een verademing!

 3. Avatar

  De eerste Thaise massage heb ik ervaren als een martelgang zoals je hierboven zelf omschrijft! Gelukkig wist ik wat ik de tweede keer kon verwachten, nog steeds niet relaxed maar ‘t went… Nadat de spieren zo los zijn geknepen voelt het toch wel heerlijk en ontspannen aan!

 4. Avatar

  Wat een lengteverschil, die vrouwtjes komen niet boven de 1,50 uit, of wel?

  Ik heb nog nooit een Thaise massage gehad, maar dit klinkt niet echt ontspannend. Blauwe plekken?!

 5. Avatar

  Lachen die foto’s. Trouwens nooit Thaise massage gehad, wel sport massage en dat was hetzelfde gevoel.

 6. Avatar

  Hmm, ik heb in Nederland wel eens een echt Thaise massage gehad maar ze vroeg van tevoren even of ik “ontspannend of probleem oplossend” wilde haha! Ontspannend was wel fijn, al pakte ze natuurlijk toch bepaalde spieren aan. Mijn vader gaat geregeld omdat hij ook erg veel last van zijn rug heeft (al jaren) en hij is juist erg enthousiast! Hij zei altijd dat hij alles geprobeerd had, van fysiotherapie tot zooltjes in zijn schoenen maar niets hielp. Behalve, juist, de Thaise massage! Ik kan me voorstellen dat het lachwekkend moet zijn om naast die kleine vrouwtjes te staan, haha.

  • Simone van den Berg

   Ja echt, ik voelde me net een soort reus. Ik geloof dat er een dramatisch verschil in kwaliteit is tussen de een of de andere Thaise massage, maar dat is nou net het probleem he als je eerste ervaring niet zo positief is. Dan wil je niet meer een volgende keer!

 7. Avatar

  Er is zeker een wereld van verschil tussen Thaise massages. Vooral op toeristische plekken zijn de meeste niet al te best. Dat ze jullie uitlachde is natuurlijk nooit een goed teken 🙂 Ik heb maar 2x een goede Thaise massage gehad. De rest was allemaal vreselijk haha.

 8. Avatar

  Ik heb jaren geleden een massage van 2 uur gehad bij (wat bekend stond als) één van de beste tenten in Chiang Mai. Helaas weet ik de naam niet meer want ik zou er zo terug gaan, zaaaalig! De massage was niet licht, langzaam aan werden al je ledematen gestrekt en wel zo ver dat je dacht dat je het niet in je had, maar op een dusdanige manier dat ik er helemaal relaxed van werd. Wij hadden trouwens een pyama aan.

  Ik herken wel wat je zegt over massages in Azië hoor, soms kunnen ze best wel hardhandig zijn en ook ik heb er wel eens een blauwe plek aan over gehouden. Soms zijn ze ook echt goed, je weet helaas nooit van te voren wat je treft.

  Hilarisch trouwens die foto van jou met de dames, ik ken het gevoel (1.85 😉 )

 9. Avatar

  Mijn eerste ervaring was ook nogal hardhandig. Twee jaar later ben ik nog eens geweest en heb toen duidelijk kunnen maken met kunst en vliegwerk dat ik daar niet op zat te wachten. Echt veel beter, niet geradbraakt weer weg maar heerlijk ontspannen en fris in het hoofd. Dus, probeer te communiceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.