Simone's Kitchen

Heerlijke chaos – win een gesigneerd exemplaar!

Cover Heerlijke chaos

Ik ben jarig en trakteer!

Ik ben jarig vandaag… Eigenlijk heel niet leuk. Ouder worden is stom. Oud zijn nog stommer… 🙂 Maar als je jarig bent trakteer je en dus is vandaag het uitgelezen moment om een exemplaar van Heerlijke Chaos (dat is mijn kookboek voor diegenen die dat nog niet weten) te verloten. Gesigneerd als je dat wilt (of ongesigneerd als je dat liever wilt)

Wat je ervoor moet doen? Niet eens zoveel. Ik wil graag van je weten waarom jij een chaos in je keuken hebt. Wat is je meest chaotische keukenervaring zeg maar. Zodat ik weet dat het boek goed terecht komt in zijn nieuwe huis. Haha…

Vanuit Groningen

As we speak gaan Tom en ik lekker een paar dagen naar Groningen. Om mijn verjaardag te vieren en om ons 25-jarig jubileum te vieren. Ja ja, we zijn gewoon al 25 jaar bij elkaar. De helft van ons leven gewoon al. Bizar als je erover nadenkt. En we zijn van plan om er nog eens 25 aan vast te plakken hoor.

Aardpeer-bloemkoolsoep | simoneskitchen.nl

Aardpeer-bloemkoolsoep uit Heerlijke Chaos

Maar goed, ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen over de chaos in jullie keuken. Het leukste verhaal wint een exemplaar. En als er heel veel leuke verhalen zijn dan verloot ik er misschien wel twee. Gewoon omdat het kan!

En win je niet dan kun je hem natuurlijk ook gewoon nog kopen hier. 🙂

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

30 comments

 1. Avatar

  4 dagen in de week werk ik, vrijdag ben ik vrij…..4 dagen in de week bedenk ik wat ik allemaal wil bakken, koken, drogen en fröbelen in de keuken…en dan is het vrijdag, brood 1 in de rijs, fruit aan het schillen om te drogen, naast de BBM staat de mixer te draaien voor een zoet bakseltje en het vlees ligt op kamertemperatuur te komen, ik kan alvast de bijbehorende ingrediënten klaar zetten en snijden. Het werkt echt perfect! Alles ligt onder handbereik en kan zo de juiste pan in……2 uur later na mijn bakkie thee kom ik terug de keuken in en overzie de 4 of 5 verschillende zaken die ik aan het maken ben en nog niet opgeruimd heb (je kunt nl niet overal goed in zijn 😉 ) Het is dat het mijn eigen huis is…anders zou ik me kapot schrikken …….Ik hou van die chaotische vrije vrijdagen!

 2. Avatar

  Ten eerste van harte Gefeliciteerd! Mijn ergste chaos moment was dat ik voor een verjaardag met allemaal dingen tegelijk bezig was en toen viel er een glazen potje op mijn beschermplaat van het gasstel. Die hele plaat in duizend stukjes, zelfs nu vind ik soms nog glas! Gelukkig niks in het eten, maar wat een chaos!

 3. Avatar

  Gefeliciteerd met je verjaardag, nou ik heb je alvast een geweldig (not) cadeautje gegeven gisteravond….. Ik hoop dat je een leuke tijd hebt met Tom! Maak er een fijne tijd van.
  Hier is het altijd chaos 😉 Dat krijg je als je regelmatig wat uit je handen laat vallen of in een spastische beweging wat van het aanrecht afschuift Liefs sabine

 4. Avatar

  Proficiat! Mijn oma die 96 is geworden riep altijd: Je hebt het zelf opgeleefd, en het alternatief van niet ouder worden wil je zeker niet 😉

  En tja chaos in mijn keuken, altijd wanneer ik eten klaar maak en iets bak! Ik heb niet zoveel plek dus neem ook maar gelijk mijn eettafel in gebruik…maar ik heb ook nog 2 mega grote katten die heel graag in de keuken zitten of zelfs languit liggen. Dus echt alles ligt en staat vol. Ik ben er ondertussen aan gewend en aan het eind van de dag als de keuken weer een beetje aan kant is en mijn katten naast me liggen te slapen ben ik de chaos ook zo weer vergeten 🙂

 5. Avatar

  Nogmaals gefeliciteerd, fijne chaotische verjaardag vandaag. Chaos is my middle name, anders gedij ik niet. Soms het hele aanrecht vol en sta te werken op het kleinste stukje om een maaltijd voor 30 man in elkaar te draaien. “Ruim eens op die zooi” zegt mijn man, “dan heb je meer ruimte”. Ik…… oh kan dat dan hihihi.

 6. Avatar

  Ouder worden is niet leuk maar zolang we gezond en gelukkig zijn is dat toch wel het mooiste geschenk! En daarnaast 25 jaar samen, wauw, van harte gefeliciteerd! Een chaos in de keuken, kom dan maar niet bij mij langs! Op mijn ‘kookdag’ staat alles vol met potjes, pannen en noem maar op! Ik ben nog maar net met het leren van koken begonnen maar wat zou mijn moeder eens blij zijn als ik het netjes hou!😅

 7. Avatar

  Gefeliciteerd!

  Chaos in mijn kleine keuken. Als ik eigenlijk 3 dingen tegelijk moet doen, mijn aanrecht vol staat met alle kommen en dingetjes en ondertussen onze 2 honden (Basset Hounds) rond speuren door de keuken voor het geval ik weer eens wat heb laten vallen.
  Maar daarna is het wel weer lekker eten. Ik hou wel van een beetje chaos.

 8. Avatar

  gefeliciteerd, graag zou ik willen koken Heerlijke Chaos, ik kook geregeld voor meer dan 10 personen en dan is het een vrolijke chaos in de keuken, vooral als mijn zwager komt helpen. lopen elkaar in de weg en willen elkaar constant assisteren, daarna heerst er een vrolijke chaos aan tafel als alle heerlijke recepten op tafel verschijnen. ook al moeten we het nu zonder onze ouders doen die vorig jaar 8 maanden na elkaar overleden zijn. maar we proberen er toch het beste van te maken

 9. Avatar

  Van harte gefeliciteerd, en nog vele (jonge) jaren toegewenst. In mijn kleine keuken is het
  altijd een chaos. Ik probeer ongeveer 4x per week een nieuw recept uit, ook van jou !! en dan willen mijn man en mijn 2 meiden altijd al uit de pannen proeven, omdat ze zoooo
  nieuwsgierig zijn. Gevolg, altijd in de weg lopen en staan, en als ik mij dan omdraai met een
  pollepel zijn regelmatig de kledingstukken de dupe…

 10. Avatar

  Mijn zoon is dol op koken en doet dat ook veel. Altijd verrassend en lekker. Maar koken en tegelijk de keuken opgeruimd houden, wauw. Aanrecht, gootsteen alles vol. Klodder hier, klodder daar. Hij ziet het gewoon niet en heeft er zelf geen last van.
  Hij zou erg blij zijn met je kookboek, omdat hij dol is op chaos en nieuwe recepten.

 11. Avatar

  Gefeliciteerd met je verjaardag en je samenzijn. Geniet er van. Hier weinig chaos meer, door hersenletsel kan ik nog maar een ding tegelijk en dan ook nog maar alleen als t heel gestructureerd is. Ik kan dus wél bv een ovenschotel maken, een salade of bakken. Of ijs maken 😀  Als ik NIET een ding tegelijk doe ontstaat er wél chaos. Als ik thee wil zetten en de poezen eten wil geven, dan belandt t poezenvoer in de theepot. Memorable was echter d keer dat ik persé custardpudding wilde maken. Het ingieten in de vormpjes was een vaardigheid die niet meer ging. Ingieten en vormpje vasthouden zijn twee dingen. Ik moet zeggen dat een knalgele custardzee op een zwarte aanrecht een geweldig gezicht is. Eigenlijk was t best heel mooi. Het kostte wel wat moeite om de poezen van de hete  heerlijkheid af te houden. 

 12. Avatar

  O jeeeee en als je (altijd) netjes en geordend te werk gaat, grijp je dus mooi mis naar de Heerlijke Chaos en dat zou ik erg jammer vinden.
  Maar daarom staat het ook tussen haakjes, zelfs bij de meest geordende (ik) gaat heus wel eens wat mis: laatst liet ik zomaar de koffiepot vallen.Met de pot is niks aan de hand hoor, maar wel met mijn hoogglans witte keuken (need i say more)
  Of dat ik voor de zoveelste keer de aardappelen laat overkoken op mijn kokenopglasengaskookplaat: vindt mijn kookplaat niet leuk als ook de pitten.
  Poosje geleden alweer: couscous! dat gingen we eten vanavond: en dat zomaar alle couscous door en onder de plinten in de keuken keilt.
  Of dat je driftig in de weer bent met allerlei groentes te snijden, en opeens om je heen kijkt en dat er overal groente ligt maar nog niks in de pan.
  Tja er zijn soms momenten van Heerlijke Chaos in de keuken 🙂

  Gefeliciteerd, en maak er op deze ijzige dag toch een warme gezellige dag van.

 13. Avatar

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En veel plezier in Groningen.

  Chaos in de keuken… ik zou eigenlijk manlief hier een stukje moeten laten schrijven. Die moppert namelijk dagelijks dat als ik heb gekookt het een grote chaos is. Laatst was ik na wat enthousiaste bak experimenten zonder eerst alles op te ruimen de tuin in gegaan. Toen manlief beneden kwam en de chaos in de keuken zag riep hij naar buiten met de vraag of ik gewond was of pijn had? Niet begrijpend riep ik terug dat ik niks had en gewoon even buiten was. Manlief snapte er niets van want hij was er toch echt van overtuigd dat er een bom was ontploft in de keuken 😉

 14. Avatar

  Goedemorgen Simone,

  Chaos, hoe post ik dit bericht….maar het is gelukt

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, je bent net als ik een waterman. 
  Mijn verjaardag is aanstaande zondag en we vieren het zaterdag.
  De tafel is een heerlijke chaos met kookboeken, kookknipsels en de laptop.
  Sinds twee jaar woon ik in Oostenrijk, een land met andere kook- en eetgewoonten. Vaak zijn mensen verbaasd als ze bij ons komen eten, want vaak zijn er dingen bij die zij helemaal niet kennen.
  Soms is het niet eenvoudig om de juiste kruiden in Oostenrijk te krijgen, en dan merk ik hoe verwend wij in Nederland zijn met alle toko’s en markten waar vele kruiden vers te krijgen zijn en ook de niet typische nederlandse groenten.

  Heerlijke chaos – om de juiste ingrediënten, of iets wat ook zou passen te zoeken en uit te proberen. Ik houd van experimenteren en niet altijd het zelfde maken volgens een vast stramien. Ook dat is voor mij chaos. En google translatie biedt soms uitkomst omdat ik het nederlandse woord wel ken en het duitse niet. Maar ook omgekeerd biedt een vertaler uitkomst.

  Heerlijk wegdromen in de kookboeken …….. lijstje maken wat allemaal lekker bij elkaar zou zijn en dan komt het moeilijkste van allemaal het wegstrepen want zoveel maken is helemaal niet realistisch want er komen maar 16 mensen en geen 1000. 
  En dan heb ik eindelijk het lijstje met wat ik wil maken en dan komt weer chaos – waar koop ik wat en wat neem ik als alternatief.

  Chaos is voor mij een positief woord, het betekent experimenteren, uitproberen en meestal is het super maar soms ook niet. Maar dat hoort erbij en vind ik ook helemaal niet erg. Onverwachte (keuken)gebeurtenissen, blijven langer in herinnering en geven later ook een glimlach op mijn gezicht.

  Heerlijke chaos is de Oostenrijkse, Nederlands en Duitse keuken ( mijn man is Duitser ) te combineren. 

  Morgen verplaatst zich de chaos van de tafel naar de keuken, dan wordt er gekookt en gebakken en geproefd.
  Einde van de dag ben ik dan voldaan en ben benieuwd hoe alles zal smaken.
  Zaterdag betekent nog wat kopen wat zo vers mogelijk moet zijn en bloemen ( jammer maar de keuze is hier minimaal!!). Tafels mooi maken, servies en glazen klaar zetten. 

  Bijna is het zover, nu nog heerlijke chaos in de kledingkast….wat trek ik aan.

  Het feest kan beginnen.

  Herzliche Grüße,
  Hartelijke groet,

  Annelia 

 15. Avatar

  Allereerst dubbel gefeliciteerd!
  Chaos in de keuken chaos in mijn hoofd dat roepen ze bij mijn thuis altijd tegen mij.
  Thuis zijn wij met z’n vijven en sinds januari hebben we ingesteld dat iedereen 1 x in de week kookt. En voor de liefhebber (ik) de rest van de week.
  Dus nu niet chaos van 1 maar chaos van 5, kan je zeggen dat komt hard aan.
  Waar voor heen de kookboeken nog alleen in de keuken en huiskamer lagen liggen ze nu door het hele huis.
  Maar de resultaten liegen er niet om. Iedereen raakt geïnspireerd door de mooie foto’s in de kookboeken.
  Mijn grootste chaos was laatst toen ik jou heerlijke pastinaaksoep met peterselie room ging maken.
  Het ging mis bij het pureren van de pastinaak.
  Mijn staafmixer moet eigenlijk eens een nieuw mesje krijgen want door het vele gebruik maalt hij niet meer zoals het zou moeten.
  Dus besloot ik de blender van mijn zoon maar te pakken ( Heeft hij destijds voor zichzelf gekocht omdat hij zo inimini was).
  Ik deed de warme soep erin te heet en te veel waardoor er een soort explosie kwam.
  De keuken was dus echt een chaos.
  Ik zeg: maak er een gezellige dag van en misschien lekker lunchen bij Anat of Holtbar.

 16. Avatar

  Van harte gefeliciteerd en een fijne tijd gewenst in Groningen!
  De chaos in mijn keuken is eigenlijk tegenwoordig iets minder, omdat ik eindelijk eindelijk eindelijk een afwasmachine heb, dus dat scheelt een hoop troep op het aanrecht. De chaos in mijn keuken komt eigenlijk meer van de kinderen die het leuk vinden om rondjes te rijden/rennen om het kookeiland, ook als ik daar sta te koken, dus het is eigenlijk een wonder dat er nooit een pan naar de grond gegaan is 🙂
  In mijn oude huis daarentegen hadden we een fornuis waar de pitten zo dicht tegen elkaar aan zaten dat het erg krap was als je er een wok op probeerde te zetten. Toen is er wel een keer een pan eten op de grond terecht gekomen, helaas niet alleen met wat gebakken ui ofzo, maar een complete pastamaaltijd. Konden we alsnog pizza gaan eten, grrr.

 17. Avatar

  proficiat Simone!!!! Bij mij is het als ik gekookt heb altijd chaos in de keuken (helaas)… 
  Veel plezier in Groningen! Onlangs nog een dagje geweest! Wat een geweldige stad! Jammer dat we er zo vreselijk ver vandaan wonen! 

 18. Avatar

  Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en fijne dagen samen.
  Ik heb verder geen tijd om te reageren , want het is zo’n chaos in mijn keuken, waar ik met behulp van 2 kleinkinderen ( 1,5 en 4 jaar) probeer te koken.

 19. Avatar

  Van harte gefeliciteerd, en wat een mooi boek.
  Mijn ergste chaos is van heel lang geleden, dat ik voor de eerste keer een taart ging bakken, maar kreeg hem niet uit de vorm. Ik de vorm omdraaien en flink op de bodem staam, en ja hoor hij schiet los, zo mijn afwaswater in.😩
  Werk voor niets geweest.
  Fijne dag nog.

 20. Avatar

  Gefeliciteerd met je verjaardag en jullie jubileum! 25 jaar OMG! Veel plezier in Groningen, ben dol op die stad….

 21. Avatar

  Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een heel fijn weekend in Groningen gewenst.
  Mijn partner zegt altijd dat ik te veel spullen heb voor onze keuken, maar ik zeg dat ik te weinig ruimte heb….

 22. Avatar

  Gefeliciteerd Simone! Tja, chaos in mijn keuken…. Dat is er zeker nu ik sinds 4 maanden mijn eigen foodblog heb! Superleuk natuurlijk, koken vind ik geweldig om te doen net als het verzinnen van de recepten en het schrijven van de stukjes. Foto’s maken gaat ook steeds beter, ik ben best jaloers op jou prachtige werk en zou ook heel graag je boek willen hebben. Keep up the good work 👍

 23. Avatar

  Allereerst gefeliciteerd!! (Al ben ik het wel met je eens: verjaardagen zijn stom.) Chaos in de keuken…. Bij mij is alles chaos. Als je mij het boek laat toekomen, stuur ik je wel een foto van mijn “ontplofte keuken”. Het is vrij dramatisch.

 24. Avatar

  Hieperdepiep Hieperdepiep hoera met zowel jullie samenzijn en je verjaardag. Een chaos in de keuken ofwel keukentje is normaal. Koken, blogs lezen, dingen proeven en gelijk proberen de boel op te ruimen. Ik geniet er wel van, want er komt altijd wat lekkers uit het keukentje….

 25. Avatar

  En niet oud worden is natuurlijk het allerstomst. Dat is dan weer leuk van ouder worden 😉 Dus alsnog van harte gefeliciteerd. De chaos in mijn keuken is zeer wisselend. Toevallig heb ik gisteren al mijn kruiden uitgezocht, maar die verkeren meestal in nogal chaotische toestand. Het zijn er ook best veel. Verder word ik vooral heel chaotisch als ik veel tegelijk moet doen. Met kerst had ik een heerlijke pavlova verzonnen. Iedereen zat te smullen toen mijn vriend ineens zei: goh, lekker die walnoten. Oh ja, de walnoten. Vijf minuten later verzon ik dat ik ook nog heel lang bezig was geweest met het ontgranaatappelpitten van een granaatappel en dat die pitjes er ook nog over hadden gemoeten. De combinatie was fantastische, maar de pavlova was al bijna op.

 26. Avatar

  Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met de mijlpalen en een fijn weekend gewenst 😊.
  En chaos in de keuken… haha nou we hebben een tweeling van 3.5 jaar. En ik vind t belangrijk dat ze al jong mee kunnen helpen en tja dat levert met twee tegelijk altijd chaos op 😅. Maar ze vinden het leuk om bij van alles te helpen. Boontjes doppen, taart bakken, stamppot en appelmoes maken.
  En dat boek zou dan een fijn mama momentje zijn (en duhuh natuurlijk gesigneerd).

 27. Avatar

  Een dagje te laat, maar niet minder gemeend: Gefeliciteerd!
  Chaos, ja heerlijk! En nog heerlijker als de chaos heeft plaatsgemaakt voor een heerlijk maal!
  Herkenbaar ook, die chaos. Want hoe drukker ik het heb, hoe meer ik verzin wat ik ook echt nog die dag moet maken!
  Een gewoonte die ik maar niet afleer, misschien ook wel omdat ik het dan ook nog klaarspeel ook 😉
  Chaos, iets wat compleet gemaakt wordt doordat onze keuken eigenlijk in onze huiskamer ligt. Een gevalletje: AGA in een gewoon rijtjeshuis… Past eigenlijk niet, maar zo verliefd op het fornuis dat we het passend maken! Maar ja, dat betekent vooral op deze ijzige koude dagen dat katten en kinderen (en ik) vechten om een plekje tegen dit warme fornuis en de minst warme oven permanent in gebruik is voor het verwarmen van pittenkussens.
  ‘Chaos’, it’s our middle name, maar ‘heerlijk’ is er onlosmakelijk mee verbonden!

 28. Avatar

  Het is vaak een GIGA chaos in mijn kleine keuken. Ik kook en bak graag om mijn humeurtje op te leuken.
  Ben al een tijd lang (helaas) erg depressief. Lekker eten maak ik graag en ik zeg alstublieft.
  Tegen een zelfgemaakte maaltijd van mij. Smullend word ik gelijk een klein beetje blij.

  Het is vaak multitasken met meer dan vijf dingen tegelijkertijd. Kook bloemkool, bak bagels & de tijd verstrijkt.
  De thee opschenken en dan zijn de Brownies klaar. Is alles nog in orde en is die bloemkool gaar?
  Zo heb ik vaak “harde aardappels” of hele dunne vla. Dan goochel ik met wel 6 pannen en een oven, doe me dat maar eens na!

  Gisteren bv maakte ik een spicy pindasaus. En de lichtbruine stippen zaten door the whole house.
  Op de muur, het fornuis, mijn schort en de prullenbak. Om nog maar niet te spreken over alle vieze plak.
  Toch blijf ik enthousiast koken en lekker bakken. Heb de smaak van kokkerellen nu eenmaal te pakken.

  Dus wil ik jou Simone hierbij vragen om ook aan mij te denken. Wanneer je dit prachtige kookboek weg gaat schenken. De extra inspiratie is precies wat ik nog zoek. Kook nu vaak uit mijn hoofd, wat best lastig is met bezoek.
  Dan is een goed recept wel zo fijn. Oh wat hoop ik dat ik de gelukkig zal zijn!

  (P.S nog van harte gefeliciteerd!!!)

 29. Avatar

  Hallo Simone, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je zult inmiddels wel weer terug zijn uit Groningen. Ik smul altijd van de verhalen en het lekkers van je man op de dinsdag. Het zelf proberen, daar ben ik nog niet van. Wellicht moet ik daar toch eens mee beginnen en het heft wat meer in eigen hand nemen, aangezien mijn vrouw echt zo’n zooi kan maken, dat wil je niet weten. Wel verrast ze me vaak met allerlei lekkers, gisteren nog met Valentijn had ze een hartvormpje uit een snee brood gehaald, dit geroosterd en een eitje in de hartvorm gebakken. Lekker uitgebakken spek erbij, samen met een glas melk. En wat had ik voor haar gedaan: de afwas. Daar was ze blij mee, maar ik zag toch een beetje een teleurstelling in haar ogen. Ik weet dat ze een fan van je is en ook regelmatig van je blog kookt. Ook hebben we heerlijke azijnen van jullie in onze keuken staan. Ondanks dat ze al veel kookboeken heeft, zou ik haar toch graag willen verrassen met dit boek. Hopelijk zorgt het ervoor dat er minder chaos in de keuken komt en ze wat rust vindt…

 30. Avatar

  Durf ik dan eerlijk hier toe te geven, dat we dagelijks in chaos leven? Nou ja wat betreft de keuken dan, regelmatig kookt er iets over of vliegt er wat uit de pan. En dan heb ik het niet over die pannenkoek aan het plafon, hoewel dat met mijn throwing skills dus toch echt kon. Ik heb gewoon een steuntje in de rug nodig is het niet zo?! Vandaar dat ik graag kans maak op dit leuke cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!