Een heerlijke en romige vegan pasta met paddenstoelen. Ondanks dat dit recept vegan is, is het toch heerlijk romig door de cashewnoten.

Pasta met paddenstoelen

Pasta met paddenstoelen

Het maken van een vegan pasta is absoluut niet moeilijk, maar wil je het echt lekker romig maken zonder gebruik te maken van room en/of kaas dan heeft het wel wat extra nodig. In dit geval maakte ik deze pasta met paddenstoelen extra romig door cashewnoten te gebruiken. Ik had al eerder een cashewroom gemaakt en toen ik dit recept langs zag komen leek het me een ideale combinatie

Vegan pasta

Het recept komt uit een kookboek maar om eerlijk te zijn weet ik niet meer welke. Ik meen dat het uit Deliciously Ella komt, maar pin me er niet op vast. Meestal schrijf ik dat meteen op maar dat is ook het risico van een recept een hele tijd later posten op de site. De pasta met paddenstoelen is daar wel een goed voorbeeld van.

Kastanjechampignons

Voor de pasta met paddenstoelen gebruikte ik dit keer kastanjechampignons. Absoluut een van mijn favoriete paddenstoelen, maar je kunt natuurlijk een mix gebruiken of je kunt een ander soort paddenstoel gebruiken. Alles werkt hier. Ik vind het fijne van kastanjechampignons dat ze zo lekker veelzijdig zijn. Je kunt er champignons in bierbeslag mee maken, maar ook een lekkere champignonsoep of zoals hier door de pasta.

Weken van de cashewnoten

Voor het romigste resultaat is het handig om de cashewnoten een nacht van tevoren te weken. Nu vergeet ik dat altijd of ik weet de avond van tevoren nog niet wat ik ga eten. Dus ik neem dan eenvoudig heet water en daar doe ik de cashewnoten in. Dat is een noodgreep maar het werkt wel.

Je maakt in dit geval een saus die bestaat uit cashewnoten in combinatie met een derde van de paddenstoelen, verse kruiden, edelgist en peper en zout. Edelgist is in dit geval een vervanging voor parmezaanse kaas wat je wellicht door de pasta doet als je niet vegan eet. Dat kan natuurlijk ook. Dit recept is weliswaar vegan maar is ook erg lekker als je niet vegan bent.

Pasta met paddenstoelen

Romige pasta met paddenstoelen (vegan)

4 van 3 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenVegan

Deze heerlijke romige pasta met paddenstoelen is vegan
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 10 minuten
Weektijd30 minuten
totaal 55 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kastanje champignons
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml amandelmelk ongezoete
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gr penne
  • 1 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 75 gr pijnboompitten
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Walnoten voor erover

  • Doe de cashewnoten in een kom met heet water en laat deze minimaal 30 minuten weken.
  • Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
  • Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
  • Blend tot het glad en romig is.
  • Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.
  • Serveer met gehakte walnoten eroverheen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 464kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 18g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Natrium: 63mg | Kalium: 1060mg | Vezels: 8g | Suiker: 7g | Vitamine A: 210IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 125mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.