Overheerlijk appelbrood

Brood met appels

Of je dit appelbrood nu een brood moet noemen of eigenlijk een appelcake… Dat is de vraag. Overigens niet een heel belangrijke vraag want het is enorm lekker.

Glutenvrij

Toen ik net begon met experimenteren met glutenvrije baksels was mijn stellige overtuiging dat het nooit zo lekker kon worden als een ‘normaal’ baksel. Inmiddels is mijn mening daarover nogal veranderd. Ik heb namelijk een aantal glutenvrije cakes en/of broden die echt zó lekker zijn (zoals deze pompoen tulbandjes!) dat ik het misschien wel lekkerder vindt dan een gewone cake. Maar ach, eigenlijk maakt het niet zoveel uit want de ene keer bak ik met en de andere keer zonder… 🙂 Door de appels in dit deeg blijft de cake lekker smeuiig. Iets wat vaak een probleem is als er geen gluten in het deeg zitten. Daar heb je hier dus geen last van.

Terug naar gezond

Het is hier de laatste tijd weer een beetje bal geweest. Ik kan nog steeds niet goed plannen als ik het heel druk heb. Dan komt er van een fatsoenlijke lunch meestal niet zoveel. Die avondmaaltijd is meestal wel ok. Maar tijdens een shoot is de lunch vaak het ondergeschoven kindje. Niet dat we niet lekker lunchen. Integendeel! Maar een paar plakken appelbrood kun je natuurlijk amper een goede lunch noemen. Dat is dus het probleem.

Overheerlijk appelbrood

Appelbrood

Nog geen review

Dit heerlijke brood is glutenvrij en paleo. En gewoon enorm lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 1 uur 45 minuten

12 personen

Ingrediënten

  • 160 gr amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 2 eieren
  • 300 gr kokosyoghurt
  • 125 ml olijfolie
  • 350 gr geraspte appel ongeveer 3 appels
  • 100 gr kokosmeel
  • 120 gr gedroogde cranberries
  • 1 broodblik van 1,5 liter

Topping:

  • 50 gr pecannoten

  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Doe alle ingredienten behalve de pecannoten in de kom van de keukenmachine en mix dit even kort door tot alles gemengd is.
  • Bekleed je bakblik met bakpapier en doe het beslag erin. Bestrooi met de gehakte pecannoten en zet in de oven voor 1 uur en 30 minuten.
  • Ik gebruikte een hoog broodblik, maar gebruik je hier een standaard cakeblik check dan na 1 uur en 15 minuten of het brood gaar is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 355kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 6g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 32mg | Kalium: 205mg | Vezels: 7g | Suiker: 13g | Vitamine A: 68IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 52mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Mijn favoriete glutenvrije baksels zijn deze kokosmakronen, deze pistache koekjes en dit amandel frambozentaartje!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.