Hartige wafel poging 1 | simoneskitchen.nl

SPOILER ALERT – Dit is een mislukt recept

Ik zeg het er maar even bij want de vorige keer dat ik een mislukt recept postte gingen mensen het toch blij maken en zagen ze – te laat – dat het recept niet goed was. “Moet je misschien geen verkeerde recepten posten'” ga je me nu natuurlijk vertellen… Eens, eens, maar er wordt ‘ons foodbloggers’ ook wel eens verweten dat we alleen maar de geslaagde creaties laten zien en nooit toegeven dat wij ook maar mensen zijn. Nou ik kan je met een gerust hart verzekeren dat het bij mij zeker wel eens fout gaat in de keuken.

Het zal je door de plotselinge toestroom van heerlijke wafels misschien niet ontgaan zijn dat ik een wafelijzer heb (yay!) dus op een koude zondagmiddag leek het mij de ultieme test om eens te kijken of ik een glutenvrije hartige wafel zou kunnen maken. Waarom glutenvrij vraag je je nu natuurlijk af. Nou ja, ik wilde gewoon eens wat anders proberen. Waarom zou je het jezelf makkelijk maken als het ook moeilijk kan nietwaar?

Ik haalde het boekje van Michael Ruhlman erbij om de verhoudingen eens te bekijken, maar tot mijn schok stonden er geen wafels in (of ik heb verkeerd gekeken) en ik dacht dat ik na het maken van twee soorten wafels toch wel moest weten hoe het beslag er ongeveer uit moest zien.. Dussss…. Dat bleek niet helemaal niet te kloppen (lees: helemaal niet)

Iets minder opgepimpt ziet het er dan zo uit

Iets minder opgepimpt ziet het er dan zo uit

Het idee vond ik wel echt leuk: ik had namelijk een sapje in de slowjuicer gemaakt met wortel, appel en cranberry. Ik had dus groentepulp over. En het leek me een goed plan om dat nu eens te verwerken in een hartige wafel. Ik mengde de groenteprut met ei, karnemelk, chorizo en parmezaanse kaas en deed het in de wafelmaker.. Vergat ik ook nog in mijn enthousiasme om de platen in te smeren dus dat begon al niet goed maar eentje kwam er redelijk uit. (ja inderdaad, die van de bovenste foto)

En de smaak was prima. Zeker in combinatie met die tomaatjes en de sweet chili saus die ik eroverheen deed, maar de wafel zelf was veel te droog en – nog vervelender – valt uit elkaar als je hem uit het apparaat wilt halen. Nog niet eens zo erg trouwens maar het kan beter. Ik realiseer me nu dat ik een aantal dingen vergeten ben toe te voegen die in de zoete versies wel zaten. Olijfolie en bakpoeder… Hmm.. Misschien dat dat wel genoeg is om het wat beter te laten gaan. Hoe dan ook ik ga er verder aan werken want het concept en de smaken waren echt lekker. Dus to be continued. En als jij nog een gouden tip hebt als je naar het onderstaande recept kijkt, laat het me weten!

Hartige wafel poging 1 | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Recept in ontwikkeling; hartige wafels met chorizo en wortel

Nog maar een keer voor  de zekerheid: dit is een recept in ontwikkeling
Porties: 4 wafels

Ingrediënten

 • 175 gr wortelpulp
 • 3 eieren
 • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
 • 400 ml karnemelk
 • 50 gr kokosmeel
 • 20 gr bieslook
 • 75 gr chorizo fijngesneden
 • peper en zout
 • olie om in te vetten

Serveer met:

 • kerstomaatjes
 • sweet chili saus

Instructies

 • Meng de wortelpulp met de eieren, parmezaanse kaas, karnemelk, kokosmeel, bieslook en de chorizo en mix het goed door.
 • Verhit je wafelijzer en doe het beslag erin. Laat ongeveer 5 minuten bakken en serveer met tomaatjes en sweet chili saus

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Bewaren

Delen is fijn!