Grill’d is een hamburger keten in Australië, met als slogan: healthy burgers. En ik hoor je denken… Een artikel over een hamburgerketen? En ja, echt waar. Waarom? Omdat Grill’d mij in elk geval aangenaam heeft verrast. Wij hebben er de afgelopen maanden al een aantal keer gegeten. Soms is het gewoon fijn om niet te hoeven nadenken maar gewoon even snel ergens te gaan eten waarvan je weet dat het goed is, en ook nog betaalbaar.

Hamburgerketen in Australie - Grill'd

De inrichting van alle vestigingen waar wij zijn geweest is herkenbaar. Vrij donker en industrieel, met hout en rode accenten. Om toch local te blijven, hebben ze het initiatief local matters. Bij elke burger die je koopt krijg je een token. Vervolgens kun je deze in de pot doen voor één van de drie lokale goede doelen, die dan weer op basis van de hoeveelheid tokens een donatie krijgen.

Wat ik ook altijd erg fijn vind, is als je ook met voedselintoleranties of speciaal dieet, zonder al te veel moeite ergens kunt eten. Nu moet ik zeggen dat dat in Australië in het algemeen wel goed geregeld is hoor. In elke restaurant staat er of de menukaart of iets glutenvrij, zuivelvrij en/of vegetarisch is. Maar vaak blijven er dan toch helaas vaak weinig opties over.

Bij Grill’d zijn er zoveel opties, dat je ook met speciale dieetwensen nog heel veel keuze hebt. Een zuivelvrije cheeseburger lukt niet, maar dat is het dan ook wel. Al zeggen ze wel dat ze niet kunnen garanderen dat er geen glutenbesmetting in de keuken plaats vindt, dus voor mensen met coeliakie blijft het een risico!

Er is keuze uit beefburgers, lamsburgers of gegrilde kip. Met allerlei verschillende toppings zoals de über Australische avocado en bieten, maar ook en extra gebakken ei of bacon, brie, geitenkaas of cheddar. Er zijn twee verschillende vegaburgers, maar je kunt ook kiezen voor gegrilde paddestoel. Als  je dan die keuze hebt gemaakt moet je ook nog eens je type broodje kiezen, waarbij je ook de keuze hebt voor een koolhydraatarme en glutenvrije SuperBun. Die laatste lijkt overigens niet op een traditioneel broodje , maar vond ik wel verrassend lekker.

Dan zijn er natuurlijk ook de salades, steak sandwiches, en kip schnitzels op een broodje. Die heb ik allemaal niet geprobeerd, ik ben stiekem toch van de burgers! Wat ik wel geprobeerd heb zijn de frietjes. Als je de chips to share neemt, krijg je de gewone gekruide friet, de zoete aardappelfriet en de courgette tempura met drie passende sausjes. Ook lekker als snackje bij één van de verschillende biertjes.

Dan kun je natuurlijk altijd de vraag stellen is dit healthy zoals hun slogan zegt? Ach, daar heeft iedereen een eigen mening over denk ik. Er zijn in elk geval veel mogelijkheden om iets te vinden dat bij jouw versie van gezond past. En daarbij vind ik het fijn dat hun vlees RSCPA approved is. En last but not least, de burgers zijn gewoon erg lekker!

Je vind Grill’d in de meeste grote steden in Australië.

Delen is fijn!