Gevulde eieren met wasabi | simoneskitchen.nl

Nog één keer wil ik het kort over Pokemon hebben en daarna stop ik ermee.
Het spelletje waarbij je op straat allerlei beestjes kunt vangen (terwijl je driftig treinen en ander verkeer probeert te ontwijken) komt, hoe kan het ook anders, uit Japan.
Het land met voor mij nog steeds een bijzondere cultuur en af en toe nog gekkere gewoontes (ze hebben er bijvoorbeeld automaten waar je in plaats van een snack, ondergoed uit de muur kunt trekken).

Maar hoe je het ook wendt of keert, eens in de zoveel tijd brengen ze iets op de markt wat immens populair wordt; zo ook de nieuwe Pokemon app.
Ze hebben echter de wereld al eerder veroverd met zo’n raar en apart spelletje. Jaren geleden liep de halve wereldbevolking met een digitale, eivormige sleutelhanger rond. De Tamagotci. Kent u m nog?Door deze sleutelhanger moesten de meisjes, maar minimaal net zoveel jongens een beroep doen op hun moederinstinct, want het doel van het spelletje was een ei uitbroeden. En als dat ei dan eenmaal uitgekomen was, moest je het wezentje waar je plotsklaps papa of mama van geworden was op een nette manier opvoeden.
Je moest het beestje regelmatig voeren, met hem spelen en ook wat discipline bijbrengen door hem te straffen als hij te veeleisend werd.
Deed je dit niet goed genoeg, dan veranderde het lieve beestje langzaam in een monster.

Voor degene die er misschien te snel overheen gelezen hebben: het betrof hier een digitaal ei!
Dus, een plastic sleutelhanger waarop wat grijze lcd pixels van een ei een kuiken en vervolgens een vogel of een monster maakten.

Gevulde wasabi eitjes | simoneskitchen.nl

Letterlijk hele volksstammen liepen met een plat plastic ‘ei’ rond en zeiden dan bloedserieus onder het werk: “Ik ben zo terug. Moet even de Tamagotchi voeren en met hem spelen. Anders wordt ie vals.”
Nu vraag ik je?
Kinderen liepen met wallen onder hun ogen door school van het slaapgebrek omdat de Tamagotchi niet wilde luisteren en ze daardoor de hele nacht wakker waren gehouden.
Wanneer je naar een documentaire over een nog niet eerder ontdekte stam van inboorlingen keek, zag je (als je goed keek) dat het stamhoofd stiekem achter zijn rieten hut zijn roze Tamagotchi aaide en te eten gaf.

Ik heb er nooit iets van begrepen en vond altijd dat de mensen die zich drukker maakten over hun piepende sleutelhanger dan over hun eigen hond of kat, dat die zelf waarschijnlijk uit een ei waren gekropen.
Maar goed, het was een rage en ik denk dat de bedenker van dit rare speelgoedje het hardste heeft gelachen met een verkoop van 40 miljoen exemplaren.
Het heeft hem in ieder geval geen windeieren gelegd.
Het Japanse woord voor ‘ei’ is ‘tamago’, dus tamgotchi betekent ‘eitje’.
Ik vraag me af of de bedenker hiermee doelde op zijn speelgoed of op de mensen die het kochten.

Het feit dat deze Dude hier over aan het raaskallen is, brengt hem wel weer op een leuk idee.
Ik wil mijn eigen , eetbare ‘Tamagotchi’ maken. Mooie, gevulde eitjes met een pittige vulling.
Ideaal fingerfood voor bij de borrel.

Dus in plaats van mijn eitje voeren, voer ik mezelf een lekker eitje.

Gevulde eieren met wasabi | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Gevulde Wasabi eieren

Lekkere snack van ei en wasabimayonaise.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 tl uipoeder
  • 3 tl sojasaus
  • Paar sprietjes bieslook of geraspte wortel

Instructies

  • Kook de eieren 8 minuten, laat ze even schrikken in koude water af laten koelen en pellen.
  • Snij de eieren in de lengte door, en haal de dooiers eruit. Doe de dooiers in de bak van een staafmixer en leg de halve eitjes apart.
  • Doe de mayonaise en de wasabi met de sojasaus bij de eidooiers en laat de staafmixer hier een mooie massa van maken.
  • Leg de halve eitjes op een bord (met de uitholling naar boven natuurlijk!) en vul ze met het romige wasabimengsel. Garneer met wat bieslook of wortel.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!