Op Oost

“Wil je naar ons Op Oost toekomen?” Was de vraag van Valerie, inmiddels alweer een tijdje geleden. Valerie kende ik nog van het Beach Food Festival waar ik in 2016 en 2017 was geweest (zo lang geleden alweer!!) en wat zij toen organiseerde. Duimen dat het dit jaar weer mogelijk is. (Of volgend jaar als het dan perse moet. )

Valerie en Joram hebben sinds vorig jaar zomer een nieuw avontuur en dat avontuur heet Op Oost. Een prachtig hotel met 12 suites. De een nog mooier dan de ander.

Dus het antwoord op die vraag was niet zo heel erg ingewikkeld. Bovendien hadden Charlotte en ik al een korte vakantie in eigen land gepland dus dat kwam allemaal heel goed samen en zo togen wij op een zonovergoten dag naar het prachtige Texel.

Culinair genieten

Op Oost ligt aan de rand van Oosterend. Volgens mij heet het plaatsje ook echt Oost maar dat weet ik nog steeds niet zeker. Ga ik navragen… 🙂 De oude boerderij is helemaal verbouwd en heeft behalve de 12 suites ook een kas waar straks het restaurant weer op volle toeren gaat draaien. In de tussentijd hebben ze een geweldige oplossing bedacht. Je kunt namelijk In room dining bestellen.

En dat is absoluut de moeite waard. De gerechten zijn geïnspireerd op de streek en op de omgeving waar je in verblijft en veel van de ingrediënten komen uit de omgeving of uit de eigen eettuin. De foto’s van onze gerechtjes hieronder zeggen denk ik genoeg.

En compleet met een heerlijke wijn die ons werd aangeraden. Maar behalve heerlijk relaxen in en om het gebouw ( de tuin is ook heerlijk en heeft diverse zitjes inclusief Jack en zijn kippen-harem (haan en kippen dus voor de duidelijkheid)

Op oost

Oesters plukken

Wil je er uit en zelf op avontuur? Dan kun je bij Op Oost ook diverse dingen doen. Het wad ligt op slechts 150 meter van het gebouw en wij gingen dan ook samen met een ander stel dat hier ook verbleef en Jan op pad om zelf oesters te plukken. Nu moet je weten dat ik niet meteen heel warm wordt van oesters, maar eerlijk gezegd vond ik ze nog best wel ok. Ik zal nooit een groot fan worden denk ik maar de ervaring was superleuk! Dus zeker ook de moeite waard als je niet van oesters houdt.

Oesters plukken

Jan had een lekkere fles speciaal ‘fonkelbier’ meegenomen. Paste perfect bij de oesters en maakte er een echt feestje van.

Al met al hebben we genoten bij Op Oost en kan ik het alleen maar van harte aanbevelen. Wil je er deze zomer nog heen? Wees dan op tijd met reserveren want ze beginnen al aardig vol te lopen. Check hier voor meer informatie

Lekker biertje onder het oesters plukken

Delen is fijn!