Gelukkig nieuwjaar!!

Allemaal weer goed de feestdagen doorgekomen? Teveel oliebollen gegeten en appelflappen (of iets vergelijkbaars) en er nu helemaal klaar mee? Nou welkom bij de club.. 😉 Ik was er al een tijdje klaar mee en hoewel ik niet aan goede voornemens doe, begin ik toch dit jaar op 1 januari met een whole30.

Ik was eigenlijk van plan om later te beginnen, want ja 1 januari is wel heel acuut leek me, maar Brenda (van Health Creators) haalde me over om toch 1 januari aan te houden dussss… ik ben altijd in voor een uitdaging en voila daar zijn we dan.

Dit keer heb ik van tevoren een weekmenu gemaakt en ik zal zoveel mogelijk linken naar de recepten als ze al hier op de site staan. Wil je meedoen dan is het op die manier makkelijk. Vergeet ook niet om lid te worden van de facebook groep dan mis je niks. Ook handig is misschien om mijn ebook te downloaden (nu voor slechts € 5,-) waarin ik je tips en tricks geef en een uitgewerkt maaltijdplan met recepten voor 1 week. Ook het groente ebook is misschien nog een leuke al is die niet 100% whole30, maar staat wel vol met lekkere groente recepten. Ook die is in de maand januari slechts € 5,-.

Goed vlees

Nog even een opmerking over het kopen van vlees. Hoewel het geen must is, wordt tijdens de whole30 aangeraden om vlees te eten van grasgevoerde runderen, blije kippen en fijne varkens. Wij kopen al ons vlees bij De Woest Grond.  Dan weet ik in ieder geval zeker dat het vlees is van runderen, varkens én kippen die een goed leven hebben gehad en op een verantwoorde manier zijn geslacht.

Mijn menu:

dinsdag 1 januari

  • Courgette fritatta (2 eieren pp met blokjes courgette, champignons, spinazie, peper en zout)
  • Kipsalade met bleekselderij en avocado (uit paleo magazine)
  • Bang bang chicken (uit paleo magazine)

Woensdag 2 januari

  • Zoete aardappelbowl (bowl met blokjes zoete aardappel (al eerder gekookt), eiersalade en blokjes avocado)
  • Bloemkool pastinaaksoep met spekjes (uit paleo magazine)
  • Aziatische sesam noodles

Donderdag 3 januari

Week 1 van de whole30 januari 2019 | simoneskitchen.nl

Vrijdag 4 januari

Zaterdag 5 januari

Zondag 6 januari

Je hoeft natuurlijk niet hetzelfde menu als ik te volgen, het is maar een voorbeeld. Ik geef hieronder ook nog een paar boeken die vol staan met whole30 recepten en/of die makkelijk zijn aan te passen naar whole30 proof. Echt veel Nederlandstalige boeken met whole30 recepten zijn er niet helaas. De boeken van de whole30 zelf zijn natuurlijk een goede optie maar ook niet helemaal snel verkrijgbaar. Zoek op Melissa Hartwig

  1. The Whole Smiths. Good Food Cookbook (engels)
  2. Eet drink paleo van Irena Macri  (let wel op. Dit is een paleo kookboek maar lang niet alle gerechten zijn whole30 proof. Je kunt ze wel makkelijk whole30 maken)
  3. Well Fed van Melissa Joulwan (zijn twee delen van. In het Engels)

Hieronder alle engelstalige boeken op een rijtje. Natuurlijk kun je ook gewoon hier op de site kijken bij alle whole30 recepten en in de komende weken komen daar nog veel meer bij.

Delen is fijn!