Gebakken penne

Een iets andere variant van mijn diner maar niet minder lekker!

De eerste vier weken van het 12wbt programma zitten er alweer op. En aangezien ik me net door de fitness test heen geworsteld heb dacht ik het meteen maar even te verwerken hier. Je kunt het maar weer gehad hebben…. En ben ik tevreden? Jaaaa, maar het had beter gekund. Ik ben in totaal 10 centimeter kwijt geraakt in de afgelopen maand, 3,5 kilo en ben nu in staat tot meer push-ups en ik kan die verrekte ‘plank’ ook langer vol houden (wel 1 minuut en 5 seconden! Whoop!) maar zoals dat gaat, ben ik niet elke dag even braaf geweest met eten. En heb ik niet elke dag even enthousiast gesport…

Maar goed, geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Zeker niet… Het programma bevalt me uitstekend en ik denk dat het uiteindelijk ook super belangrijk is dat je gewoon je eigen gevoel ook een beetje volgt, want straks moet ik toch ook alleen verder. Het eten is helemaal prima, maar ik mis wel een beetje mijn eigen ding doen. Ik heb dat vorig jaar wel gedaan maar het probleem is dan wel dat je op gegeven moment alles in de wind slaat dus het leek mij dit keer beter om voor het grootste gedeelte het menu te volgen en alleen hier en daar af te wijken… (want nee een heel menu van hartige taart… dat staat niet op de agenda! Hahaha)

Vanavond is manlief uit eten met vrienden, dus het rijk alleen en ik heb de penne gemaakt die op het programma stond. Nee dat is niet dit recept maar de regel is dat je de recepten van het programma niet mag delen… Dus doe ik dat ook maar niet. Wat ik wel kan verklappen is dat het eigenlijk super simpel is en een hele goede magere variant van een bechamel saus. (magere melk even doorkoken en dan indikken met een beetje opgeloste maizena. Op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat) En het was errug lekker… Zo lekker dat ik het zeker nog wel een paar keer ga maken!

Dit recept is niet heel anders behalve dat er hier veel meer kaas in zit (en kaas is veel calorieën zoals je vast wel weet) en in de penne van vanavond zat nog andere groente en spinazie (en geen gehakt).. Haha… Heb ik het nou toch bijna allemaal verklapt? 😉 Maak deze dus zo mager of zo vet als je zelf wilt… Het is hoe dan ook lekker!

Gebakken penne
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gebakken penne met aubergine, tomaat en kaas

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 4 el olijfolie
 • 1 el knoflook geperst
 • 4 el verse oregano gehakt
 • 3 tomaten in blokjes gesneden
 • 3 takjes tijm blaadjes
 • 1 sjalotje fijn gesneden
 • 350 gr kalfsgehakt
 • 400 gr penne of ander soort pasta
 • 1 courgette in blokjes gesneden
 • 150 ml tomatensaus
 • 200 gr mozarella gehakt of geraspt
 • 100 gr oude kaas geraspt
 • 1 aubergine in blokjes gesneden

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 C.
 • Bestrijk een ovenschaal die groot genoeg is met olijfolie.
 • In een pak of wok bak je de kalfsgehakt tot het gaar is. Bak de aubergine blokjs in een aparte pan tot gaar en zet apart. Voeg de ui toe aan het gehakt met de knoflook en courgette en bak tot het gaar is.
 • Voeg de aubergine toe en de gehakte tomaat.
 • Laat dit koken tot de tomaat het meeste van zijn vocht is verloren en op dat moment doe je de tomatensaus erbij. Ik heb sofrito gebruikt.
 • Meng de gehakte oregano en tijm erdoor en voeg peper en zout toe naar smaak. Haal de pan van het vuur.
 • Kook je penne in de tussentijd tot het al dente is (11-12 minuten). Laat uitlekken, spoel af en roer een beetje olijfolie door de pasta heen om plakken te voorkomen.
 • Voeg de pasta aan je groente mengsel toe en roer hier ook 2/3 van de geraspte kaas doorheen.
 • Doe over in de klaarstaande ovenschaal.
 • Doe het restant mozarella bovenop en vervolgens het restant van de oude kaas. Bak de schotel 25-30 minuten in de oven. Als het te bruin wordt kun je het afdekken met aluminium folie

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Liefhebber van ovenschotels en van aubergine? Dan is deze vega lasagne met aubergine misschien een goede voor je.

Delen is fijn!