Klaar maken van de smoked chaat

Ik ging naar Dubai… Voor het eerst van mijn leven dus ik had geen idee wat ik daar kon verwachten. Workshop. Check. Extra dagen ingepland. Check… Maar dan… Dan ben je natuurlijk bang dat je drie dagen in je eentje zit. Ik reis wel vaker allen, maar om nou te zeggen dat het gezellig is… dat niet altijd. Tijd dus om iets in te plannen en wat is er nou toepasselijker als een foodtour door het oude Dubai? Ik weet al niet meer hoe en wanneer ik het eerst hoorde over Frying Pan Tours. Ik geloof dat het op Trip Advisor was maar goed, dat doet verder niet meer ter zake.

Falafel tijdens de eerste tour ‘North African Tour”

Ik bekeek de website van Arva en boekte meteen. Arva geeft al een aantal jaren foodtours in Dubai. J kunt kiezen uit verschillende thema’s omdat de keuken in Dubai ook meerdere kanten kent. Ik had het liefst de Arabian foodtour geboekt, maar die was helaas niet op de dagen dat ik in Dubai was. Het werd dus de Indian tour. Wat ik natuurlijk op dat moment nog niet wist, is dat een verkorte versie van de tour bij de workshop zat inbegrepen! Hoezo toeval!

Foto door Meeta K Wolff

We bezochten de beste tent voor falafel in Bur Dubai, gingen kijken hoe er op Perzische wijze ijs werd geslagen (ja heel bijzonder!) en kregen een heerlijke Marokkaanse Pastilla. We redden het dessert niet meer omdat we na een lange dag workshop en vervolgens een lange avond allemaal een beetje aan wat bedrust toe waren. Ach ja, zo gaat dat soms he.

Overheerlijke falafel

Pastilla wordt aangesneden

Twee dagen later mocht ik dus wederom met Arva mee voor de Indische tour. Dat begon met anderhalf uur in de file staan, dus ik voelde me toch wel meteen thuis. Punt is namelijk dat ik had bedacht dat Mall of the Emirates voor mij een handig opstappunt zou zijn. Dat bleek het helemaal niet te zijn. Logistiek gezien mijn fout dus. Maar goed, uiteindelijk zaten we allemaal in het restaurant waar onze eerste versnapering een gerookte chaas bij Rajdhani op Rolla Road was. (allereerste foto) Heel bijzonder en heel erg lekker ook nog. Ik voelde me wel een beetje opgelaten toen ik ineens van een groep camera-gekke foodbloggers, de enige was met een camera! Wel lekker rustig want iedereen maakte plek voor mij. Hahaha

Opscheppen van de specerijen in de gerookte chaat

Vanaf dat punt ging alles te voet. Wel zo fijn omdat we op die manier nog een beetje iets aan calorie verbranding deden. Niet dat het heeft geholpen want aan het eind van de avond waren al die kleine hapjes echt wel meer dan voldoende voor een (te) volle maag. Mijn favoriet van de avond was toch wel de Pani Puri. Dit is een soort met water gevulde gefrituurd deegballetje. Dat klinkt niet lekker, maar dat is het wel. Je moet het in een keer in je mond stoppen en dat is even oefenen want ze zijn aan de maat. Maar mocht je in de buurt van het Astoria Hotel zijn ga dan eens langs bij de streetfood stall van Sind Punjab.

Wachten op een drankje suikerrietsap met limoen

Het leuke van deze tour vond ik vooral dat het allemaal stuk voor stuk tentjes waren waar ik alleen van zijn lang zal ze leven niet in was gegaan. Klein grauw, beetje gebrek aan hygiene enzovoort. En dat is zonde, want het eten was geweldig. Dit soort dingen leer je dus alleen maar als je met een local op pad gaat en in die zin is een toer met Arva een echte aanrader als je als foodie in Dubai terecht komt.

Dhokla bij Rangoli Restaurant (bij cosmos lane)

Arva weet enorm veel te vertellen. Niet alleen over de dingen die we te eten kregen, maar ook over de eigenaren van de restaurantjes en streetfood tentjes. Bij sommigen komt ze tenslotte al jaren over de vloer. En tussendoor krijg je niet alleen info over het eten maar ook wetenswaardigheden over het oude Dubai, weg van de glitter en glamour van de shopping malls.

Dus als je binnenkort naar Dubai gaat check dan even de site van Frying Pan Adventures en ik zeg gewoon boeken!

Dabeli (Gujrati aardappel sandwich met pinda’s)

 

Arva legt onderweg van alles uit

 

Layered Potato kulcha and onion kulcha (stuffed bread from Amritsar), with sweet lassi at Kulcha King, near Lobo Tailors

Delen is fijn!