Fruits de Mer | simoneskitchen.nl

Het zijn best een paar gekke weken geweest. Van Amerika naar Turkije en morgen vertrek ik alweer naar Duitsland voor een paar dagen. Niet dat ik klaag of zo maar het betekent wel dat ik Tom niet echt veel gezien heb de laatste twee weken. Nu was hij ook druk aan het werk dus in die zin maakt het eigenlijk niet zoveel uit, maar toch.

En hoe lekker is het dan om af en toe even goed de tijd voor elkaar te nemen tijdens een heerlijk diner. Zo gingen we net na de US trip naar Voorburg waar restaurant Fruits de Mer zit.

Restaurant Fruits de Mer | simoneskitchen.nl

Ik hou van vis en vind een visrestaurant dan ook vaak erg fijn om te eten. We hadden vroeger ook een visrestaurant in Almere maar die is met de noorderzon vertrokken en geeft plaatsgemaakt voor een soort eetcafe. Jammer, maar blijkbaar blijft de markt in Almere eentje die lastig is. Afijn, daar hadden we het niet over natuurlijk.

Fruits de Mer zit aan de Herenstraat in Voorburg en is een sfeervol restaurant waar ze ook nog eens heerlijke cocktails serveren. (Maar natuurlijk ook lekkere wijnen!) Let wel even op waar je de auto parkeert want rondom het restaurant is het een blauwe zone voor maximaal twee uur parkeren. En dat is wel te weinig tijd voor een uitgebreid diner, maar wellicht genoeg voor een goede lunch.

Chef Bart (links) en zijn team

Door de week ( dinsdag, woensdag en donderdag) kun je trouwens terecht bij Fruits de Mer voor een drie gangen diner voor € 27,50 voor als je de gerechten wilt proeven maar niet meteen diep in de buidel wilt tasten. Niet dat het nou zo schreeuwend duur is, ik vind de prijs kwaliteit verhouding meer dan goed.

Ik mocht een kijkje in de keuken nemen waar chef Bart en zijn team druk aan het werk waren om de mooiste gerechtjes in elkaar te zetten. Elk gerechtje was qua smaak geweldig en zag er ook nog eens prachtig uit. Als amuse begonnen we al goed met een gamba met kerrie, als voorgerecht hadden we gepekelde zalm met rabarber en popcorn (gerechtje van de eerste foto) als tussengerecht mijn favoriet coquille met kalfswang, shiitake en truffelaardappel met gerookte zwarte knoflook en gefrituurde sjalotjes. (dat is het gerecht op de tweede foto hierboven rechts) Hoofdgerecht was schol met asperges en als nagerecht een citroentaartje met Italiaans schuim en homemade sorbetijs… Need I say more?

Fruits de Mer zit aan de Herenstraat 16, Voorburg. Gesloten op zondag en maandag en voor de lunch kun je er terecht op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Diner dinsdag t/m zaterdag.

Update; Ik heb gehoord dat Fruits de Mer inmiddels is gesloten en is overgenomen door een andere eigenaar. Ze gaan op 1 augustus weer open (onder dezelfde naam, maar ik heb dus geen idee hoe het eten daar is. Wij zijn in de ‘oude’ zaak geweest.

Disclaimer: Wij waren in Fruits de Mer op uitnodiging

Delen is fijn!