Simone's Kitchen

Fotografie: De ultieme druppel

20150310-MH2A7389

Maar hoe maak je nou die druppel als je alleen bent? Hoe zorg je er nu voor dat je een foto maakt op net dat ene goede moment? Zomaar een paar vragen die me vaak gesteld worden. En nee, ik heb er geen gouden regel voor. Soms is het ook hier gewoon ‘hit or miss’ maar ik ga je wel zo nu en dan korte tips geven voor een bepaalde techniek of actie.

20150310-MH2A7380

En vandaag dus die ultieme druppel… 😉

Wat heb je nodig:

  • een statief
  • een zelfontstpanner (kabeltje of afstandsbediening)
  • Iets wat mooi druppelt.. 😉

Zet je camera op statief en stel scherp op de plek waar je hoopt dat de honing, chocola of wat dan ook gaat neervallen. Zorg dat je sluitertijd snel genoeg is. Hoe snel dat ligt wel een beetje aan je onderwerp maar een sluitertijd van 1/125s is een goed beginpunt voor de meeste vloeistoffen. Je kunt je sluitertijd beinvloeden door je iso aan te passen en zorg dat je diafragma open staat maar niet té ver open. Een diafragma van f1,8 geeft je niet voldoende scherptediepte (waarschijnlijk)

20150310-MH2A7387

Zet alles klaar, stel scherp op het gewenste punt, kijk of je kannetje of pannetje wel of niet in beeld is, haal de camera van de live preview af en schieten maar. Van de live preview afhalen doe ik bij dit soort dingen altijd omdat de camera sneller reageert op de ‘normale’ stand. En aangezien je toch niet tegelijk kunt gieten en door de zoeker kunt kijken heb je die ook niet nodig.

Succes!

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Vroeger begreep ik het nut van een assistent niet zo goed, tegenwoordig maar al te goed. Vooral dat je niet tegelijk iets aan je set kan veranderen en door de lens kan kijken …je blijft heen en weer lopen 😉
    In het geval van de druppel is de zelfontspanner dan ook mijn beste vriend 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.