Simone's Kitchen

Foodie vakantie in Curacao 29 sept tm 5 okt 2019

Jullie weten inmiddels denk ik wel dat ik een beetje verliefd ben geworden op Curacao. Het klimaat, de mensen en het eten zijn voor mij de dingen die het zo speciaal maken. Helmi ken ik inmiddels alweer een paar jaar nadat ze ooit een prive workshop bij mij boekte toen ze in Nederland was voor Taste Amsterdam.

Helmi is iemand met oneindig veel energie. Als je haar volgt op Instagram dan zie je het ene toffe avontuur na het andere voorbij komen. Van popup restaurants naar lokale visboeren. Teveel om op te noemen. Ik volgde al twee keer eerder een workshop Caribisch koken bij Helmi en dat kun je hier en hier terug lezen.

Gave reis

Dit keer heeft Helmi een wel heel gaaf concept bedacht. Ze organiseert namelijk dit jaar voor het eerst een foodiereis over haar zo geliefde eiland… Het is dat we net zijn geweest maar het lijkt me een geweldige trip. Als je van koken houdt, van reizen en van de Caribische sfeer, dan zit je hier goed!

Het programma

Van 29 september t/m 5 oktober 2019

Dag 1
Aan het einde van de middag check je in bij het sfeervolle stadshotel (of appartement) waar je deze week verblijft. ‘s Avonds is er een welkomst-happy hour met de andere deelnemers.
Dag 2
’s Ochtends doen we een food tour door Punda waarbij je alles leert over de traditionele Curaçaose keuken. We doen inkopen bij de beroemde drijvende markt, proeven lokale snacks en lunchen bij de Marsha Bieu. Na de lunch gaan we naar de Kookstudio voor de eerste kookles met producten van de markt. Na afloop genieten we van een zelf-bereid licht diner.
Dag 3
Het thema van vandaag is vis. Je leert over de verschillende lokale vissoorten, hoe je vis moet fileren en verschillende bereidingswijzen, zoals bv. het maken van ceviche en het grillen van vis in bananenblad. Na afloop genieten we van een heerlijke lunch. De rest van de dag is vrij te besteden.
Dag 4
Deze dag is er geen les maar maken we een culinaire tour over het eiland. We gaan o.a. de zoutpannen in en zeekraal plukken. Na de lunch stoppen we bij een van de vele baaitjes voor een verfrissende duik in de zee.
Dag 5
Vandaag gaan we aan de slag met vlees. Na afloop pakken we alles in en gaan we barbecueën op een verlaten strand.
Dag 6
In de ochtend gaan we aan de slag met de voorbereidingen voor een feestelijk diner. We lunchen bij een sfeervol farm-to-table restaurant gevestigd in een oud landhuis. Na de lunch krijgen we een rondleiding over het landgoed. ’s Avonds is er een afscheidsdiner in de Kookstudio.
Dag 7
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en afscheid te nemen

De kosten voor de reis zijn $ 1295,- inclusief:

  • 6 nachten verblijf met logies en ontbijt
  • 4 kooklessen
  • lokaal vervoer
  • 4 lunches
  • 1 happy hour
  • 1 strand barbecue
  • 2 diners
  • 1 culinaire rondleiding door Punda
  • 1 dag culinaire eiland tour

Je hoeft dus alleen je ticket nog te boeken. Wil je erbij zijn dan zou ik niet te lang wachten. Er is plaats voor maximaal 8 personen en boekingen doe je direct hier of via Helmi naar helmi@caribbeanspicegirl.com (ook voor meer informatie over de reis)

Nieuw boek

Ben je niet in de gelegenheid om naar Curacao te gaan dan kun je de Caribische keuken een beetje naar Nederland halen met Helmi’s nieuwste boek: The Joy of Caribean Cooking

Het boek is Engelstalig

Helmi’s nieuwe boek staat weer vol met heerlijke Caribische gerechten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos