Simone's Kitchen

Foodblogger connect in London

Anjum Anand bereidt eten

Kook demo door Anjum Anand

Hoe vaak komt het niet voor dat een gesprek ongeveer zo verloopt;

‘Goh, jij houdt wel van lekker koken he… Waar kan ik dat recept vinden van die lekkere salade die we net hebben gegeten?”

“Dan kun je het beste even kijken op mijn blog, daar staat het op.”

“Blog? Wat is een blog?”

fbc1

“Eh… een weblog? Ik heb een foodblog. Dat is een soort online ‘dagboek’ waar je recepten bij kunt houden, verhalen enzovoort. Erg leuk hoor!”

“Ja, ja… dus jij kookt iets en dan schrijf je het recept op je blog. En andere mensen kunnen dat dan lezen?”

“Ja dat is de hele opzet van een blog inderdaad. Andere mensen lezen het, geven er weer commentaar op enzo. Ik lees dan weer hun blog en zo heb je een hele community van foodbloggers.”

Na de nodige meewarige blikken druipt de ondervrager vervolgens af. In de volste overtuiging dat er bij mij wel een steekje los moet zitten. Tja… dat kan ik natuurlijk ook niet ontkennen, laten we eerlijk zijn, maar dat heeft hele andere oorzaken. Haha..

Photo by Sarka Babicka

Photo by Sarka Babicka

Bloggen in Nederland wordt wel gedaan maar het is niet zo groot als het bijvoorbeeld in de US of Engeland is. Mensen kennen het wel maar er wordt toch nog een beetje raar aangekeken tegen foodbloggers. In tegenstelling is het in de US een heel ander verhaal. Ben je daar een beetje succesvolle blogger dan kun je behoorlijk wat geld verdienen met advertentie en sponsor deals en noem maar op. Ga maar na; een foodblog wordt over het algemeen gelezen door foodies of mensen met een grote interesse in eten. Dat is een ideaal platform voor ondernemers om hun waren aan de man te brengen. Een veel rechtstreekser medium zul je niet snel vinden.

De foodblogger conference van afgelopen weekend in London ging gedeeltelijk daarover; hoe kun je je blog zo succesvol mogelijk maken en er geld aan verdienen. Maar daarnaast waren er interessante presentaties over een recipe plugin, wordpress seo, wordpress 101 en een workshop fotografie en foodstyling door een van mijn heldinnen Beatrice Peltre van het blog La Tartine Gourmand.

Het weer zat mee en het is altijd geweldig om samen te zijn met een groep mensen die allemaal dezelfde afwijking hebben of Obsessive Compulsive Disorder zoals Mayssam zou zeggen van Will Travel for Food

Groepje gekke Nederlandse bloggers

Marthe van bakingbluefinger, Valerie van Love through the stomach and moi

Er waren drie Nederlandse bloggers aanwezig op de conference; Marthe van Baking Blue Finger, Valerie van Love through the Stomach and yours truly. Leuk om ook bloggers te ontmoeten die hier in de buurt wonen in plaats van aan de andere kant van de wereld!

De conference was leuk en nuttig, al waren de skype interviews nogal een afknapper. De technologie liet ons in de steek dus dat was echt niet te volgen helaas. Maar goed, al met al was het een succes en wie weet volgend jaar weer!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

 1. Avatar

  Zo herkenbaar! Bij mij is het zelfs zo erg dat ik me een beetje schaam over mijn blog :). Niet omdat er beschamende dingen opstaan ofzo, maar gewoon omdat mensen altijd meteen denken dat je geen leven hebt wanneer je blogt ofzo. Ik ben in ieder geval wel een beetje bang voor de reacties. Slechts een paar vrienden en familieleden weten dat ik een blog heb en hoewel het wel op m’n Facebook-pagina staat, ga ik er nooit actief reclame voor maken. Vreemd eigenlijk, want ik ben er best wel trots op!

 2. Avatar

  Simone, wat schrijf je toch leuk :-)! Ik moest echt lachen met dat ‘na de nodige meewarige blikken’…. Leuk geschreven!!

  Sas, dat herken ik dus helemaal! Ik ben ook erg terughoudend om ‘reclame’ te maken voor mijn blog, ben natuurlijk nog maar net begonnen, maar bij mij weten echt alleen mijn beste vrienden en familie het en zelfs dat kostte me wat zelfoverwinning…. wil namelijk niet de indruk wekken bij mijn vrienden en familie dat ik één of andere geweldige keukenprinses ben, ben bang dat ze dan te hoge verwachtingen koesteren als ze bij mij komen eten :-)!
  Maar vind het wel erg leuk om recepten te delen én over eten te praten, dus dan is zo’n blog wel leuk natuurlijk!
  (Trouwens, Sas, je hebt best wel reden genoeg om trots te zijn op jouw blog hoor!)

  • Avatar

   Dank je wel Marian… 🙂 En Sas.. inderdaad geen reden om je over je blog te schamen! Mijn familie weet wel dat ik blog maar de enige die er serieus naar kijkt is geloof ik mijn vader. Dan kan ie me weer vertellen dat ik teveel gegeten heb! Haha…

 3. Pingback: Het makkelijkste ijs ter wereld - geen ijs machine nodig

 4. Pingback: Het makkelijkste ijs ter wereld - geen ijs machine nodig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.