Simone's Kitchen

Fleur in Geraldton

Ik kan kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar nadat ik 6 weken lang alleen maar Outback (en kleine dorpjes van maximaal een paar honderd man) heb gezien, ben ik wel weer toe aan een beetje stad.  Gelukkig was daar toen Geraldton. Niet dat Geraldton nou zo heel groot is hoor. Maar wel echt een stad. Hoewel er supermarkten zijn van de grote ketens en de verplichte McDonalds, zijn de meeste winkels en restaurants gewoon kleinschalig.

Cafe fleur in Geraldton

Zo ook Fleur. Een leuke tearoom, waar we gebruncht hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat we eigenlijk van plan waren op de lokale zaterdagse Farmers Market te gaan ontbijten, maar dat was ietwat een teleurstelling. Letterlijk 2 minibusjes die wat groenten vanuit de achterklep verkochten…

Maar Fleur maakt veel goed. Als je binnenstapt, is het heerlijk licht. De fijne inrichting is voornamelijk wit, blauw en hout. Het is gezellig druk, maar niet te.

Omdat het toch wat fris is gaan wij binnen zitten, tegen een  muurtje op een houten bank met kussens. De supervriendelijke bediening brengt de kaart, en dan komt het moment van kiezen, en dat is erg lastig. Het begint al met de theekaart. Naast de meer standaard thee, hebben ze ook interresante smaken zoals Indian spice en Hot orange cinnamon. Die laatste is in elk geval lekker, en ook de koffie was goed.

Ook voor ontbijt is er voor ieder wat wils. Een stevige bodem zoals eieren met zalm of een traditioneel cooked breakfast. Of juist healthy met yoghurt en fruit of havermout met gepocheerde peer. Na behoorlijk wat twijfelen gingen wij lekker decadent voor de pancakes. De één voor bacon en maple syrup, de ander voor de banaan met home made butterscotch. Allebei heerlijk.

Daarna vonden we het ietwat overdreven om ook nog iets van de zoetigheden uit te proberen, maar ik twijfel er niet aan dat die ook heerlijk zijn. Overigens hebben ze natuurlijk ook lekkere sandwiches op de kaart staan. Mocht je dus ooit in Geraldton komen, maak even tijd voor Fleur!

Adres: 186 Marine Terrace, Geraldton WA 6530, Australië

Delen is fijn!

Lis

Gek op eten en reizen. Gecombineerd is helemaal favoriet. Nerd en schaamt zich daar niet voor. Is in het dagelijks leven technisch auteur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.