Field of Light Uluru

Hoewel ik wel regelmatig ‘culturele dingen’ doe zoals naar musea, theater en festivals gaan, zal ik mezelf nooit als kunstliefhebber omschrijven. Toen we afgelopen augustus bij Uluru (Ayers Rock) waren en lazen dat daar een kunstzinnige lichtinstallatie was, twijfelden we daarom dan ook even of we daar heen zouden gaan. Maar de conclusie is natuurlijk dat we gingen, anders zou dit artikel er tenslotte niet zijn.

field-of-light

De lichtinstallatie heet Field of Light Uluru en is ontworpen door Bruce Munro. Het bestaat uit een veld met 50.000 handgeblazen lampjes in de woestijn. Er lopen paden, die subtiel verlicht worden, door het veld heen, waar je op je eigen tempo doorheen loopt. Omdat er verder geen lichtvervuiling is, focus je vanzelf op alle lichtjes om je heen. Natuurlijk doen de foto’s hier het geen recht, zonder statief wordt goede foto’s maken helemaal lastig. En uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om de foto, maar om de ervaring. En die vonden wij bijzonder, dus zijn blij dat we zijn gegaan.

fieldoflight2

Dan de praktische zaken. Het is niet mogelijk om naar de locatie te lopen, je moet dus een tour boeken. Er zijn een aantal opties:

  • De basistour is $35 voor transfers en toegang, deze vertrekt 3 keer per avond.
  • Voor $75 ga je met naar een duin met uitzicht op Uluru om onder het genot van een hapje de zonsondergang te bekijken, waarna je door het veld kunt wandelen.
  • En voor $235 krijg je ook nog een diner onder de sterren erbij.

Overigens zie je vanuit het veld zelf Uluru niet. Hou er in alle gevallen rekening mee dat er ’s nachts erg koud kan worden in de woestijn, dus kleed je warm aan.

Field of Light Uluru is nog tot 31 maart 2017 te bezoeken, waarna het weer wordt verwijderd.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Lis Franso

Lis Franso

Gek op eten en reizen. Gecombineerd is helemaal favoriet. Nerd en schaamt zich daar niet voor. Is in het dagelijks leven technisch auteur.

1 comment

  1. Simone

    Lijkt me echt heel gaaf om te zien. Ik Ben ook best een cultuur barbaar zeg ik altijd maar dit soort dingen vind ik wel erg leuk. Nu nog naar Australië dan he. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *