Feedburner – Voor als je lezers een extra optie wilt geven

Feedburner is een service van Google waarbij mensen zich kunnen abonneren op jouw feed via RSS reader (zoals bloglovin of Feedly) of via email. In beide gevallen moet je jouw site eerst aanmelden bij Feedburner. Dat is echt in een paar tellen gebeurd.

Screen-Shot-2014-02-04-at-10.04.42-AM

Ga naar feedburner.com en meld je aan. Je kunt vervolgens een feed ‘burnen’ door je blogadres in te voeren en op next te klikken. Je krijgt dan meestal een optie te zien wat het feed adres zou moeten zijn

Screen-Shot-2014-02-04-at-10.05.17-AM-e1391504846909

Je hebt dan de originele feed en het feedadres van feedburner. Save en je hebt je feed al ‘gebrand’. Je kunt de link van het feedadres vervolgens gebruiken in de RSS links op je site en je kunt als extra optie de emailsubscriptions aanzetten voor je feed. Let wel op dat je niet én Mailchimp én feedburner gebruikt voor mailings, anders wordt het al snel onoverzichtelijk voor jezelf. Het kan geen kwaad overigens, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Screen-Shot-2014-02-04-at-10.05.51-AM-e1391504986281

Onder het kopje ‘publicize’ in feedburner vind je de optie om je email subscriptions aan te zetten. Zet je dit aan (je activeert de service) dan kun je de emails nog voorzien van je eigen logo en dergelijke. Het nadeel van de feedburner emails ten opzichte van een programma als bijvoorbeeld Mailchimp is dat je veel minder opties hebt voor het leveren van je RSS emails. Zo heb je in Mailchimp de optie om de tijd te kiezen, de dag enzovoort terwijl je dat bij feedburner niet hebt. Het voordeel van Feedburner is dat het altijd gratis is. Ook al heb je 8000 subscribers.

Let wel op dat er geruchten gaan dat feedburner wellicht op termijn ook gaat verdwijnen. Het zijn slechts geruchten maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Is er een bepaald programma voor feeds te emailen, waar je zelf e-maildressen van de mensen kunt gaan aanvullen?
    Groetjes Julie

  2. Ik zou graag in de e-mail van feedburner tekst met foto binnenkrijgen. Dat doet hij helaas niet. Enig idee welke instelling verandert moet worden?

    • Simone van den Berg

      He Andrea, Dat klopt. Standaard heb je in feedburner twee opties; een stukje van je feed of je hele feed laten zien. Bij het stukje van je feed laat hij alleen een klein stukje tekst zien en geen foto. Dat is niet zo aantrekkelijk (althans dat vind ik dan) daarvoor gebruik ik de plugin OZH Better feed. Daar heb je veel meer mogelijkheden mee en als je dan de ‘more’ tag gebruikt laat ie alles voor de break in je feed zien. Zie ook http://tobeablogger.com/ozh-better-feed-plugin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *