Simone's Kitchen

Even voorstellen – Annemieke

Een nieuwe naam bij Simone’s Kitchen, dat vraagt natuurlijk om een korte introductie. Aangenaam, ik ben Annemieke en in mijn bio op Twitter en Instagram omschrijf ik mezelf als volgt:

‘Gezondheidswetenschapper met passie voor communicatie en journalistiek. En niet te vergeten eten! Dol op theater, sporten, reizen, strand en Utrecht.‘

annemieke-voorstellen

De afgelopen jaren heb ik gewerkt op de redactie van Gezondheidsnet.nl – een site met heel veel informatie over gezondheid, ziekten, psyche, eten en bewegen – en inmiddels werk ik bij Vilans – kenniscentrum voor langdurende zorg – als online specialist. Daarnaast ben ik nog actief als ‘spinningjuf’ bij een sportschool in Utrecht en dat doe ik met ontzettend veel plezier! Van gezondheid, (online) communicatie, sporten (want je kunt me ook met enige regelmaat ‘bootcampend’ in het park of in allerlei houdingen op een yogamat vinden) word ik heel blij, maar stiekem is eten denk ik mijn allergrootste passie.

eten-annemieke

In de keuken ben ik helemaal in mijn element en ondanks mijn achtergrond als gezondheidswetenschapper, beperkt zich dit zeker niet tot havermout, rode biet en avocado. Ik ben een enorme zoetekauw, bak graag en als ik moet kiezen is het toetje mijn favoriete gang. Van zowel een goede stamppot (mijn vriend is een expert) als een vijfgangendiner word ik gelukkig. Niets gaat boven een avond lang tafelen, met mijn eetclub, familie, vriend of ander fijn gezelschap. En dan vergeet ik bijna mijn grootste guilty pleasure te benoemen: kookboeken.

Als ik heel eerlijk ben zie ik mezelf mijn oude dag wel slijten in mijn eigen theehuis en kookboekenwinkel. Overigens staat mijn eigen kookboek – dat ik in de jaren daarvoor heb samengesteld – daar natuurlijk ook op de plank. Maar dat is allemaal in-de-verre-toekomst-muziek. Er zijn nog zoveel dingen te ontdekken, leren en doen.

eten-annemieke-2

Graag deel ik wat mijn belevenissen met jullie, hier op Simone’s Kitchen. Leuke kookboeken, hotspots in Utrecht of daarbuiten – want hoe mooi me stadsie ook is, ik ontdek ook graag de rest van deze aardbol – en misschien af en toe een vleugje gezond. Wie weet geef ik onder het motto ‘weg-in-eigen-land’ af en toe zelfs een museumtip, met daarbij vanzelfsprekend een fijn plekje waar je alle indrukken weg kunt eten en drinken. Ik heb er in ieder geval veel zin in!

PS Het gin-tonic-toetje (middelste foto hierboven) is een echte hit, iemand interesse in het recept?

Bewaren

Delen is fijn!

Annemieke Hoogland

Gezondheidswetenschapper met passie voor (online) communicatie en journalistiek. En niet te vergeten eten! Dol op theater, sporten, reizen, strand en Utrecht.

11 comments

 1. Heel veel succes Annemieke!☻

 2. Welkom en heel veel plezier, Annemieke.

 3. Leuk stuk! Succes! En ja gintonic recept mmmm graag 😉

 4. Leuk Annemieke. Welkom natuurlijk bij Simone’s Kitchen en ik ben ook reuze benieuwd naar dat gintonic recept! Dus kom maar door!

 5. Ik had al opgemerkt dat er de laatste tijd nogal wat posts op de website verschenen die geschreven zijn door anderen in plaats van Simone. Ik vind het persoonlijk jammer en wat verwarrend maar het is jullie website en je bent natuurlijk helemaal vrij om die in te richten zoals je dat wilt. Hopelijk vinden anderen het wel een verbetering.

  • He Ilse. Het is uiteindelijk niet de bedoeling dat het de overhand gaat vormen. Het merendeel van de posts zal nog altijd door mij worden geschreven maar ik denk dat andere mensen weer een heel andere kijk op dingen hebben dan ik. Dat het er wat meer waren de laatste tijd is een samenloop van omstandigheden ?

 6. Wat leuk, Annemiek! Veel succes en vooral plezier! Vanaf nu houd ik Simones kitchen in de gaten:-)! Ben ook dol op kookboeken, Utrecht en lekker eten:-)

 7. Hoi allemaal. Ik heb het stuk over pangasius gelezen, een goed en duidelijk stuk. Ik eet ook pangasius filet. Ik vind ook dat deze vis niet veel smaak heeft. Je vertelt in het stuk dat het lekkerder met kruiden kan worden gemaakt. Wat zou ik dan kunnen gebruiken?
  Ik heb een bepaalde ziekte, waardoor ik veel vis moet eten. Hoe verhoudt pangasius zich met een zoute haring.
  bestaat er ook gerookte pangasius in de winkels?
  Ik hoop dat mijn vragen duidelijk genoeg zijn.

  Veel succes met deze site.

  gr Caty

 8. Heel veel succes gewenst Annemieke.

  Zo te lezen kunnen we best het nodige van je verwachten.
  Ik ben nu al, zoals meerdere voor me, nieuwsgierig naar het gintonic recept.
  Laat maar weten wanner het recept hier te voorschijn komt.

  Dat zal, denk ik, wel via de nieuwsbrief-mailing bekent worden gemaakt.

  Simone, natuurlijk blijf ik een grote fan bij je, de recepten pik ik van jou er vaak zo uit, maar moet zeggen dat de laatste tijd het soms wat verwarrend was van wie nu eigenlijk het recept vandaan komt.
  Gelukkig is een paar keer goed lezen de oplossing maar zou het niet leuk zijn om een fotootje of icoontje, van diegene die het recept heeft geplaatst , bij o.a. de titel van het recept te plaatsen.
  Zo blijft het echt heel duidelijk.

 9. Hallo Annemieke. Welkom en heel veel succes met jouw nieuwe uitdaging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.