Simone's Kitchen

Eten: Osteria dei Sognatori – Alba, Italie

Osteria dei Sognatori – Alba, Italie | simoneskitchen.nl

Foto door Sandra Oeyen

Zoals ik al eerder heb verteld was Alba voor ons een fijne verrassing… Onze gastvrouw van de B&B La Terrazza Sulle tori raadde ons drie restaurantjes aan. Het grappige was dat ze bij de eerste begon met ‘Ja het is niet echt toeristisch dus wellicht niet echt iets voor jullie’ en dus wisten we meteen dat we daarheen wilden gaan. Reserveren was er niet mogelijk. Je moest er gewoon om half acht zijn en dan maar hopen dat je plek zou hebben.

Osteria dei Sognatori – Alba, Italie | simoneskitchen.nl

Wij waren er prompt natuurlijk te vroeg en stonden voor een dichte deur, maar we hadden in ieder geval plek toen de deuren open gingen. De tent was niet groot en binnen no time gevuld met locals. Altijd een goed teken naar mijn mening. Het was tevens onze eerste echte Italiaanse maaltijd en dus nog even wennen aan het hele antipasti, primi piatti en secondi piatti… Want je kon hier niets kiezen. Je gaf gewoon aan waar je mee wilde beginnen en dan kreeg je een bord voorgeschoteld. Natuurlijk hebben we veeeel te veel gegeten… Maar het was lekker!!

Osteria dei Sognatori – Alba, Italie | simoneskitchen.nl

Hou je dus van goed Italiaans eten zonder alle poespas eromheen dan kan ik je deze Osteria van harte aanbevelen. Als je niet weet van deze plek loop je er zo voorbij. En dat zou zonde zijn. De bediening is ook erg aardig!

Osteria dei Sognatori (link naar beoordelingen op tripadvisor. Ze hebben geen website)

Via Macrino, 8, 12051 Alba, Italië

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Alba, dat was jaaren geleden op onze middelbare school een keuze voor de buitenlandse reis. Het klinkt nog steeds aantrekkelijk 🙂 Alleen al voor zulke authentieke restaurantjes zou ik er heen willen gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.