Simone's Kitchen

Eten bij Niven en de vernieuwde restaurantweek

Restaurant Niven | simoneskitchen.nl

Restaurantweek van 29 september tot 9 oktober

Het is weer tijd voor de jaarlijkse restaurantweek. Maar dit keer is het concept veranderd. En gelukkig ook mag ik wel zeggen, want in voorgaande jaren heb ik wisselende ervaringen gehad met de restaurantweek. Het menu vond ik vaak matig interessant en een keuze was er niet.

Om de restaurantweek weer interessant te maken voor zowel gast als voor de restaurants is besloten om de deelname exclusiever te maken. Deden er voorheen 1000 restaurants mee, dit aantal is dit jaar terug gebracht tot 500. Maar wel meer restaurants uit het hoge segment. De restaurants hebben bovendien meer vrijheid in de menukeuze en mogen zelf de prijs en het aantal gangen bepalen. Mijns inziens maakt het dat weer veel leuker om naar een restaurant te gaan in de restaurantweek. Lees er meer over hier

20160913-mh2a4912

Voorproeven bij Niven

Alex en ik mochten alvast een voorproefje nemen bij Niven Kunz. Natuurlijk al helemaal geen straf! Niven staat bekend om zijn prachtige gerechtjes met groente en alle 11 (!) gangen waren visueel prachtig en qua smaak mooi en uitgebalanceerd. Het was bovendien een heerlijke warme dag dus we zaten in de tuin van het restaurant. De 11 gangen waren natuurlijk klein, want 11 borden met eten kan niemand op. De timing tussen de gangen was ook perfect. Met zoveel gangen wil je niet uren hoeven te wachten dus dat was prima geregeld. Zelfs de oester die we als amuse kregen (Alex en ik houden beiden niet van oester) was eigenlijk heel verrassend en lekker. En prachtig opgediend.

Het werd al snel te donker om nog fatsoenlijke foto’s te kunnen maken dus een aantal van de foto’s van later op de avond kreeg ik van Niven mee. Wel zo handig.

Waanzinnig lekker dessert met frangipane taartje met blauwe bessen. Foto: Niven

Waanzinnig lekker dessert met frangipane taartje met blauwe bessen. Foto: Niven

20160916-img_4259

Foto: Niven

En nog een lekker dessert was deze chocolade sorbet met choco cake. Foto:Niven

En nog een lekker dessert was deze chocolade sorbet met choco cake. Foto:Niven

 

 

 

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Toevallig zijn vrienden van mij pas geleden ook naar Niven geweest. Ze waren echt super positief over, en dan ook echt over de oesters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!