Simone's Kitchen

Ei muffins en het voedselzandloper kookboek

ei muffins voedselzandloper | simoneskitchen.nl

Whole30 ei muffins!

Een ding waar ik best een beetje moeite mee heb nu we ons aan het whole30 principe houden is wat te doen als je niet thuis kunt eten. Als ik een fotoshoot heb ergens dan is het niet altijd even handig om met een bak sla aan te komen. Nog afgezien van het feit dat de meeste sla niet zo lang houdbaar is en er dan wel heel zielig uit gaat zien (met uitzondering van de whole30 approved koolsla die ik vanavond ga maken!) Bovendien wilde Tom gaan vissen en dan iets te eten meenemen. En dat moest dan natuurlijk wel uit het vuistje kunnen. Hmmm, wat te doen.

Eimuffins uit het voedselzandloper kookboek | simoneskitchen.nl

Nu heb ik het Voedselzandloper kookboek  van Pauline al een tijdje hier in huis en het fijne is dat veel van de principes van het boek komen overeen met de Whole30 dus het komt nu dubbel goed uit. In het boek staan veel eenvoudige en lekkere gerechtjes die volgens de theorie van Kris Verburgh werken. Dat houdt in dat je wel peulvruchten mag en sommige zuivelproducten, maar op zich is het allemaal redelijk eenvoudig aan te passen voor eigen gebruik. In dit geval heb ik de kaas die er eigenlijk bij hoorde vervangen door wat uitgebakken spekjes. Ook erg lekker kan ik je zeggen!

paulineboek

Nu ken ik Pauline natuurlijk ook persoonlijk dus dat maakt het altijd dubbel leuk om een boek van iemand in je handen te hebben, maar het ziet er ook gewoon goed uit. De foto’s zijn mooi (en allemaal door Pauline zelf gemaakt!), de recepten eenvoudig door iedereen te volgen en wil je wat meer dan is het makkelijk aan te passen. Ik sprak toevallig laatst ook een ex-collega van Tom die het boek had gekocht en erg te spreken was over de recepten. Dus ook voor de minder gevorderde kokers is het een aanrader.

Eiermuffins uit voedselzandloper kookboek | simoneskitchen.nl

En deze muffins? Erg lekker, al vond ik ze warm wel beduidend smakelijker, maar ja soms heb je het niet voor het uitkiezen natuurlijk en Tom was er blij mee (en ik ook aangezien ik ze morgen meeneem tijdens een fotoshoot) Op de foto staan de afgekoelde exemplaren; warm zien ze er wat ‘voller’ uit.

Het Voedselzandloper kookboek is nu al een bestseller en is in nagenoeg elke boekhandel wel te krijgen voor 19,95

ei muffins
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Ei muffins

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • handje peterselie fijn gesneden
  • paar bosuitjes
  • gebakken spekjes
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 50 gr doperwtjes
  • zout
  • peper
  • bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 C en vet een muffin bakblik goed in met olie of bakspray.
  • Doe de eieren in een kom met peper en zout en mix tot ze luchtig zijn. Snij de kerstomaatjes klein, hak de peterselie en de bosuitjes in ringetjes.
  • Doe de kerstomaatjes, de doperwtjes en de uitgebakken spekjes onder in de muffin vormpjes en doe de peterselie, de gesneden bieslook en de lenteui bij het eimengsel en roer dit nog even goed om.
  • Doe het eimengsel in de muffin vormpjes en bak dit in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het goudbruin is.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.