Ei muffins en het voedselzandloper kookboek
Een ding waar ik best een beetje moeite mee heb nu we ons aan het whole30 principe houden is wat te doen als je niet thuis kunt eten. Als ik een fotoshoot heb ergens dan is het niet altijd even handig om met een bak sla aan te komen. Nog afgezien van het feit dat de meeste sla niet zo lang houdbaar is en er dan wel heel zielig uit gaat zien (met uitzondering van de whole30 approved koolsla die ik vanavond ga maken!) Bovendien wilde Tom gaan vissen en dan iets te eten meenemen. En dat moest dan natuurlijk wel uit het vuistje kunnen. Hmmm, wat te doen.
Nu heb ik het Voedselzandloper kookboek van Pauline al een tijdje hier in huis en het fijne is dat veel van de principes van het boek komen overeen met de Whole30 dus het komt nu dubbel goed uit. In het boek staan veel eenvoudige en lekkere gerechtjes die volgens de theorie van Kris Verburgh werken. Dat houdt in dat je wel peulvruchten mag en sommige zuivelproducten, maar op zich is het allemaal redelijk eenvoudig aan te passen voor eigen gebruik. In dit geval heb ik de kaas die er eigenlijk bij hoorde vervangen door wat uitgebakken spekjes. Ook erg lekker kan ik je zeggen!
Nu ken ik Pauline natuurlijk ook persoonlijk dus dat maakt het altijd dubbel leuk om een boek van iemand in je handen te hebben, maar het ziet er ook gewoon goed uit. De foto’s zijn mooi (en allemaal door Pauline zelf gemaakt!), de recepten eenvoudig door iedereen te volgen en wil je wat meer dan is het makkelijk aan te passen. Ik sprak toevallig laatst ook een ex-collega van Tom die het boek had gekocht en erg te spreken was over de recepten. Dus ook voor de minder gevorderde kokers is het een aanrader.
En deze muffins? Erg lekker, al vond ik ze warm wel beduidend smakelijker, maar ja soms heb je het niet voor het uitkiezen natuurlijk en Tom was er blij mee (en ik ook aangezien ik ze morgen meeneem tijdens een fotoshoot) Op de foto staan de afgekoelde exemplaren; warm zien ze er wat ‘voller’ uit.
Het Voedselzandloper kookboek is nu al een bestseller en is in nagenoeg elke boekhandel wel te krijgen voor 19,95
Ei muffins
Ingrediënten
- 6 eieren
- handje peterselie fijn gesneden
- paar bosuitjes
- gebakken spekjes
- 100 gr kerstomaatjes
- 50 gr doperwtjes
- zout
- peper
- bieslook
- Verwarm de oven voor op 180 C en vet een muffin bakblik goed in met olie of bakspray.
- Doe de eieren in een kom met peper en zout en mix tot ze luchtig zijn. Snij de kerstomaatjes klein, hak de peterselie en de bosuitjes in ringetjes.
- Doe de kerstomaatjes, de doperwtjes en de uitgebakken spekjes onder in de muffin vormpjes en doe de peterselie, de gesneden bieslook en de lenteui bij het eimengsel en roer dit nog even goed om.
- Doe het eimengsel in de muffin vormpjes en bak dit in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het goudbruin is.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Maandoverzicht januari: mijn favoriete Bloglovin’ likes | Muy Maaike
Pingback: FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem. | Ei muffins en het voedselzandloper kookboek
Ik heb van die silicone bakvormpjes (AH) die ik in m’n muffintin doe. Gaan ze er super makkelijk uit. Het fijne van eimuffins vinden wij, dat je ze met van alles kan vullen, restjes paprika, spinazie, spekblokjes hamblokjes.
Wij eten beide elke dag op ons werk en mijn man kan niet altijd iets opwarmen, eimuffins zijn dan altijd lekker.
O wat een goed idee om die siliconen dingen te gebruiken Karin! Ik heb er een maar gebruik hem eigenlijk helemaal nooit, dus ik ga ze de volgende keer hierin bakken! En inderdaad, ideaal om restjes in te verwerken!
Wow, wat een prachtige foto’s. Ik krijg ontzettende trek in die voedselzandloper muffins.
Dank je wel Leendert!
Jammer dat ik dit niet wist anders had ik mee gegaan met Tom om te vissen hahahahh kon ik misschien voorproeven.
Zal zelf aan de gang moeten om ze te maken ziet er heerlijk uit dus dat word een heerlijke knaller .
Haha Gerard, ja er zit niks anders op he.. 😉
Heerlijk ei muffins!
Inderdaad heerlijk Madelon.. 😉
Heerlijk zijn de ei muffins!
Ik maak ze ook regelmatid, ideaal om alle restjes groente te gebruiken 🙂
Absoluut Simone, je kan er echt alles ingooien… 🙂 Net ala soep, ook zo’n ideale groente opmaker… 🙂
Yum! Die staan ook nog op mijn lijstje om uit het kookboek te maken.
Wat ook leuk is; om de muffinvorm eerst te bekleden met een plakje spek (wel de vorm goed insprayen uiteraard)en dan daarin het eiermengsel te gieten. Ziet er erg leuk uit, dat plakje spek is dan eigenlijk de muffinvorm.
O dat is een goed idee Reny! Ik kreeg ze namelijk wel een beetje lastig uit de muffin vormen. Toch niet goed genoeg ingevet denk ik en ei plakt nogal natuurlijk. Dat spek is een goeie oplossing! En lekker natuurlijk….
Wat leuk om te zien, ze zien er super lekker uit. Wat een mooie foto’s maak jij trouwens!
Nou dank je wel Marloes!
Wat leuk Simone, dank je wel! En idd de ei muffins zijn warm het lekkerste, maar ook koud vind ik ze goed te doen. Succes vanavond he! XX Pauline
Ja ze waren koud ook goed te doen en handig om mee te nemen heb ik gemerkt… Hoefde ik in ieder geval niet van de honger om te komen… 🙂