Als je erover nadenkt is het ook eigenlijk niet te doen; ook al woon je in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam… ; ken jij alle leuke tentjes die Amsterdam rijk is? Vast niet! Dus toen Charlotte me uitnodigde om eens te gaan lunchen bij De Blauwe Pan aan de Westerstraat, zei ik natuurlijk geen nee. De Blauwe Pan kende ik nog niet, de Westerstraat uiteraard wel (was er laatst nog voor een diner bij Cous Cousine!)

Deblauwepan1

Het was – zoals de laatste tijd wel vaker – uitzonderlijk snertweer op de dag dat we hadden afgesproken. Ik was met de trein. Toch al niet mijn favoriete bezigheid en bij aankomst op centraal sneeuwde het ook nog eens. Bikkels als wij zijn, liepen we natuurlijk naar de Westerstraat (meteen alvast wat van de calorietjes verbranden) en waren blij toen we in het gezellige en warme cafe binnenvielen.

Midden in de Jordaan gelegen ademt ook De Blauwe Pan de gezellige Jordanese gastvrijheid uit en je kunt hier heerlijk langs komen voor een lekkere bak koffie, een bak thee of een uitgebreide lunch. Of om gewoon even met die gezellige rode kat te knuffelen… Dat kan natuurlijk ook.. 😉

 

deblauwepan2

Wij hadden ervoor gekozen om een ‘high tea’ te bestellen en hoewel het erg lekker was allemaal, was het toch geen high tea. Dus misschien verstandig om dat op de kaart even aan te passen (of eigenlijk op de website want op de kaart staat het volgens mij niet eens) We begonnen met drie heerlijk belegde broodjes met brie, carpaccio en tonijnsalade, als extraatje voorzien van een paar bitterballen, die er met de kou wel in gingen. Uiteraard werden we ook ruimschoots voorzien van bakken thee, dus in die zin was er veel thee en we zaten hoog (op de eerste verdieping) dus ‘high tea’ was wel een beetje van toepassing. Haha…

Bij een high tea moet ik denken aan een etagere gevuld met lekkere kleine hapjes. Ja toch? Misschien beter om deze om te dopen in een luxe lunch of iets van die aard, want zoals gezegd; een high tea was het dus niet.

20130315-MH2A5488

Maar goed, wat kon het ons schelen hoe het heette; we hebben zeker genoten van de inhoud. Wel een kritische kanttekening bij het zoete gedeelte, want hoewel de appeltaart superlekker was, waren de andere twee onderdelen enigszins beneden de maat. De chocoladetaart had weinig smaak en de cupcake was ook niet om over naar huis te schrijven, dus dat moet dan wel even vermeld worden, maar anders dan dat…. Een heerlijke lunch genoten en ik ga zeker nog eens terug naar de Blauwe Pan. Aanrader!

Eetcafe De Blauwe Pan,

Westerstraat 200, 1015 MS Amsterdam

 

Delen is fijn!