Simone's Kitchen

Eenvoudige tomatensalade en ik ben er klaar mee…

Eenvoudige tomatensalade met asperges | simoneskitchen.nl

Focus, focus

In de vakantie – toen we een weekje in Umbrië zaten met goede wifi – deed ik een “blogcursus”. Want ik heb altijd het gevoel dat ik iets niet goed doe of dat iets beter kan enzovoort. Dus ik had de cursus via de Blogmaven gevonden en op zich is de cursus een aanrader. Best goede dingen werden er verteld en eentje daarvan was focus..

Schrijven – zoals ik dat doe – over tig onderwerpen was niet goed. Je moest je toeleggen op één enkel onderwerp. Het onderwerp waar mensen voor terugkomen, het onderwerp waar je de meeste vragen over krijgt gesteld. In mijn geval is dat foodfotografie. Ik krijg met grote regelmaat vragen over welke camera iemand moet kopen, hoe ze iets moeten doen enzovoort. Dus de conclusie was dat ik meer de aandacht op foodfotografie moest leggen. Eigenlijk was de conclusie dat ik alléén de aandacht op foodfotografie moest leggen maar daar gingen mijn haren al meteen van overeind staan.

Wispelturig

Maar… als je me een beetje kent dan weet je dat ik niet zo goed ben in het volgen van regels. Tuurlijk vind ik het leuk om over foodfotografie te schrijven, maar ik vind het óok leuk om te schrijven over onze reizen, over alle lekkere recepten die ik maak en wat ik zo al nog meer bedenk. That’s me.. Dus het resultaat van de cursus is uiteindelijk dat ik in een soort blog-identiteitscrisis terecht kwam.

Zulke uitzichten en ik ga een cursus doen….

Waar moest ik nu over schrijven? ‘Mocht’ ik nu geen recepten meer posten? En moesten al die recept posts dan ook over fotografie gaan?

Als ik iets in mijn hoofd heb dan kan ik me daar heel erg strak aan houden. Ideaal als je iets als een whole30 doet, maar het wordt bij mij dan al snel zwart of wit. Dus ik doe het of ‘goed’ of niet zo goed. En dat botst dan weer met mijn wispelturige aard. Kun je het nog volgen?

Fuck de regels

Fast forward naar vandaag… Ik ben klaar met al die regels. Ik blog voornamelijk omdat ik het leuk vind. Ja ik verdien er af en toe een zakcentje mee maar dat is niet mijn hoofdinkomen dus dat betekent dat het vooral míjn blog is. En dat ik daar mee mag doen wat ík leuk vind. Op de een of andere manier was ik dat feit een beetje uit het oog verloren. 🙂 Dus wat je hier vindt is vooral een weerspiegeling van mijn leven: de ene keer vegetarisch, dan weer vegan, dan weer whole30, dan weer paleo en o ja, soms ook over reizen, over foodfotografie en leuke boeken. Ik denk dan maar dat jullie zelf prima kunnen kiezen wat je wilt lezen en wat niet.

Dat wispelturige dat zal ik altijd wel blijven houden dus wen er maar vast aan.. (of niet) Ik ga Simone’s Kitchen gewoon weer een beetje meer beschouwen als mijn speeltuin. Waar ik leuke dingen mag doen en delen. Af en toe een commercieel stukje als ik ergens enthousiast over ben, maar die mega grote banners in de header heb ik uitgezet. Irriteerde me mateloos en ik gok jullie ook.

Zo dat wilde ik even kwijt op de zondagochtend.. 🙂 Hopelijk blijft de regen een beetje weg, maar voor ik het vergeet: ik heb wel een lekker zonnig gerecht voor je! Van Donna Hay, want daar blijf ik fan van. (Deze komt uit haar redelijk nieuwe tijdschrift Fresh & Light. Is geweldig mooi!!)

Eenvoudige tomatensalade met asperges | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tomatensalade

Totale tijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 gr groene asperge puntjes
 • 6 tomaten ik gebruikte gele en rode
 • radijskiemen
 • 2 el dukkah
 • olijfolie
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de eieren zoals je ze graag eet. Bereid ondertussen de rest van je salade.
 • Kook de asperges kort in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
 • Snij de tomaten in plakken en leg in een bord of schaal. Doe de asperges erbij, wat peper en zout en strooi wat van de radijskiemen erover.
 • Snij de eitjes doormidden en leg op je salade, besprenkel met olijfolie en bestrooi met dukkah.
Gang: Salade
Trefwoord: asperges, eieren, tomaten

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.