Simone's Kitchen

Eenvoudige tomatensalade en ik ben er klaar mee…

Eenvoudige tomatensalade met asperges | simoneskitchen.nl

Focus, focus

In de vakantie – toen we een weekje in Umbrië zaten met goede wifi – deed ik een “blogcursus”. Want ik heb altijd het gevoel dat ik iets niet goed doe of dat iets beter kan enzovoort. Dus ik had de cursus via de Blogmaven gevonden en op zich is de cursus een aanrader. Best goede dingen werden er verteld en eentje daarvan was focus..

Schrijven – zoals ik dat doe – over tig onderwerpen was niet goed. Je moest je toeleggen op één enkel onderwerp. Het onderwerp waar mensen voor terugkomen, het onderwerp waar je de meeste vragen over krijgt gesteld. In mijn geval is dat foodfotografie. Ik krijg met grote regelmaat vragen over welke camera iemand moet kopen, hoe ze iets moeten doen enzovoort. Dus de conclusie was dat ik meer de aandacht op foodfotografie moest leggen. Eigenlijk was de conclusie dat ik alléén de aandacht op foodfotografie moest leggen maar daar gingen mijn haren al meteen van overeind staan.

Wispelturig

Maar… als je me een beetje kent dan weet je dat ik niet zo goed ben in het volgen van regels. Tuurlijk vind ik het leuk om over foodfotografie te schrijven, maar ik vind het óok leuk om te schrijven over onze reizen, over alle lekkere recepten die ik maak en wat ik zo al nog meer bedenk. That’s me.. Dus het resultaat van de cursus is uiteindelijk dat ik in een soort blog-identiteitscrisis terecht kwam.

Zulke uitzichten en ik ga een cursus doen….

Waar moest ik nu over schrijven? ‘Mocht’ ik nu geen recepten meer posten? En moesten al die recept posts dan ook over fotografie gaan?

Als ik iets in mijn hoofd heb dan kan ik me daar heel erg strak aan houden. Ideaal als je iets als een whole30 doet, maar het wordt bij mij dan al snel zwart of wit. Dus ik doe het of ‘goed’ of niet zo goed. En dat botst dan weer met mijn wispelturige aard. Kun je het nog volgen?

Fuck de regels

Fast forward naar vandaag… Ik ben klaar met al die regels. Ik blog voornamelijk omdat ik het leuk vind. Ja ik verdien er af en toe een zakcentje mee maar dat is niet mijn hoofdinkomen dus dat betekent dat het vooral míjn blog is. En dat ik daar mee mag doen wat ík leuk vind. Op de een of andere manier was ik dat feit een beetje uit het oog verloren. 🙂 Dus wat je hier vindt is vooral een weerspiegeling van mijn leven: de ene keer vegetarisch, dan weer vegan, dan weer whole30, dan weer paleo en o ja, soms ook over reizen, over foodfotografie en leuke boeken. Ik denk dan maar dat jullie zelf prima kunnen kiezen wat je wilt lezen en wat niet.

Dat wispelturige dat zal ik altijd wel blijven houden dus wen er maar vast aan.. (of niet) Ik ga Simone’s Kitchen gewoon weer een beetje meer beschouwen als mijn speeltuin. Waar ik leuke dingen mag doen en delen. Af en toe een commercieel stukje als ik ergens enthousiast over ben, maar die mega grote banners in de header heb ik uitgezet. Irriteerde me mateloos en ik gok jullie ook.

Zo dat wilde ik even kwijt op de zondagochtend.. 🙂 Hopelijk blijft de regen een beetje weg, maar voor ik het vergeet: ik heb wel een lekker zonnig gerecht voor je! Van Donna Hay, want daar blijf ik fan van. (Deze komt uit haar redelijk nieuwe tijdschrift Fresh & Light. Is geweldig mooi!!)

Eenvoudige tomatensalade met asperges | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tomatensalade

Totale tijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 gr groene asperge puntjes
 • 6 tomaten ik gebruikte gele en rode
 • radijskiemen
 • 2 el dukkah
 • olijfolie
 • peper en zout

Instructies

 • Kook de eieren zoals je ze graag eet. Bereid ondertussen de rest van je salade.
 • Kook de asperges kort in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
 • Snij de tomaten in plakken en leg in een bord of schaal. Doe de asperges erbij, wat peper en zout en strooi wat van de radijskiemen erover.
 • Snij de eitjes doormidden en leg op je salade, besprenkel met olijfolie en bestrooi met dukkah.
Gang: Salade
Trefwoord: asperges, eieren, tomaten

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

14 comments

 1. Beste Simone
  Wat fijn dat je tot dit inzicht gekomen bent. Dat je dat durft te erkennen! En ik ben er heel blij mee. Want ik las de laatste maanden je blogs met veel minder plezier. Als ik ze al las  (via RSS reader en andere sociale media altijd attendering). Ik proefde teveel commercie en te weinig Simone!
  Ik herken het wel een beetje hoor. Ik heb het ook losgelaten, die druk, die zo-moet-het-volgens-cursussen-en-regeltjes. Het is MIJN blog, en ik doe ermee wat ik wil.
  Simone, succes met je keuze en ik hoop dat je niet zó wispelturig bent dat het morgen alweer anders is hahaha

 2. Wat mooi km te lezen. Ok ben kortgeleden met een blog/website begonnen en beschouw het echt als mijn plek om te feeewheelen. Recepten en dingen die ik graag zie/doe komen erop voor. Mijn creatieve uitlaatklep. Ik schrijf zoals ik denk. Jij doet hetzelfde. Je passie delen, en wat het onderwerp van die passie is dat varieert. Goed gedaan! Geniet van wat je doet en wij genieten mee! 

 3. Jaja! Veel leuker om je eigen speeltuin te hebben! De rest van je leven is toch al zo vol met regeltjes en ‘hoe het moet’….
  Lekker je eigen ding moeten blijven doen en ik hou van jouw karakter! Wees maar lekker wispelturig!
  PS Ik wilde ook die cursus gaan doen, maar besloot maar gewoon stug door te gaan zoals ik dat altijd al deed. Dan heb ik veel meer plezier in mijn blog!
  X

  • Hahahah… Ja mijn moeder klaagde er vroeger altijd al over dus dat zal wel nooit meer veranderen vrees ik.. En je hebt gelijk hoor, er is al zoveel wat moet. Maar ondanks dat ik echt blij ben met die cursus is het resultaat toch niet wat ik wil. Ik denk ook dat er een mega verschil zit tussen de Amerikaanse markt en die van ons. En tussen een ideale blogger en ik… 🙂

 4. Ik vind die wispelturigheid juist wel grappig. Regelmatig neem ik een kijkje op je site om te zien waar je nu weer mee bezig bent. Prima beslissing om het gewoon jouw speeltuin te laten zijn. Lezers die dat niet aanspreekt klikken maar gewoon lekker verder 😉

 5. Je hebt helemaal gelijk! Gewoon doen waar jij blij van wordt 🙂 Dat is denk ik ook waarom je bent gaan bloggen. Als dingen moeten is het meestal niet leuk meer. Dus gewoon doen waar je zin in hebt en blij van wordt 🙂

 6. Wat een lekker recept! Maken maken! 🙂

 7. Hoi. Simone. Blijf vooral de dingen doen waar je hart ligt en je (heel) goed in bent. Ik vind het juist erg leuk al die facetten die voorbij komen. Vooral de dingen blijven doen die jou voldoening geven. Succes, en groeten aan Tom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.