20160521-MH2A9971

Of ik mee wilde met een korte perstrip naar de Sallandse Heuvelrug… Eerlijk is eerlijk: ik moest even opzoeken waar dat dan in vredesnaam lag… Mijn topografische kennis is niet zo bijster goed. Haha.. Ik was natuurlijk al maanden niet weg geweest op een tripje want in een bed moeten liggen is niet bevorderlijk voor je reislust. En niet goed kunnen lopen is al net zo slecht voor de moraal.

salland1

Dus ik moest eerst even checken of het wel zou lukken voor iemand die niet goed ter been is. Dat bleek allemaal geen probleem en ik mocht zowaar manlief meenemen dus de afspraak was snel gemaakt en op 21 mei reden we naar Raalte waar ons hotel voor die avond stond. Ingecheckt, even de bagage gedumpt en weer de auto in onderweg naar de Sallandse Heuvelrug. De plek voor ons pop-up diner lag aan een onverharde weg en voor de gelegenheid waren er allerlei vergunningen geregeld want onder normale omstandigheden mag je daar niet met de auto komen.

salland2

De weergoden waren ons wel heel erg goed gezind want het had niet beter gekund. In het zonnetje dineren met uitzicht op de heuvelrug en onder het genot van de allerlekkerste gerechten van meesterkok Erik de Mönnink van restaurant De Swarte Ruyter in Holten. Een restaurant dat sinds afgelopen december in het bezit is van een Michelin ster. En terecht ook, als we mogen oordelen naar de gerechtjes die we te eten kregen op die middag.

salland3

En dan te bedenken dat alles koud moest zijn want koken kun je niet op de Sallandse Heuvelrug… 🙂 Dus het meeste was voorbereid en werd afgemaakt en opgediend ter plekke. Uiteraard was het eerste gerecht na de amuse een gerecht met asperges. Want behalve dat het een prachtig gebied is staat Salland bekend om zijn asperges. Ik moet bekennen dat ik niet meer exact weet wat de gerechtjes waren maar je kunt zelf zien aan de foto’s dat het er goed uitziet. En laat ik je verzekeren dat het nog lekkerder smaakte.

20160521-MH2A9979 20160521-MH2A9984

Al met al was het een unieke ervaring en één ding is zeker; wij gaan binnenkort terug voor een diner (met overnachting) in de Swarte Ruyter!

Disclaimer; Wij waren op de Sallandse Heuvelrug op uitnodiging van Salland Marketing

Delen is fijn!