Een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend. Door goed voor jezelf te zorgen leid je je gezondheid enigszins in goede banen. Je doet in ieder geval je best hiervoor. In mijn programma’s zoals HIT-it 5.0 komt geluk regelmatig om de hoek kijken. Wat voor de een geluk is, hoeft voor de ander niet als geluk te voelen. Wat wel als een paal boven water staat, is dat geluk in jezelf zit. Jij bent diegene die bepaalt wat jou gelukkig maakt.

Om geluk intensief en bewust te ervaren is een kunst op zich. Jouw gelukservaring krijg je niet cadeau. Heb je vandaag gesport? Hoe voelde je je hierna? Voelde je je gelukkig tijdens of na het sporten? Is er een ander moment vandaag waarbij jij je gelukkig voel(t)de? Vast wel. Om je geluksmoment opnieuw te beleven duik je terug in jouw dag, naar jouw geluksmoment. Als je terugdenkt aan jouw momenten waarop je je happy en gelukkig voelt beleef je die momenten opnieuw. Hoe mooi is dat? Als je ’s avonds in je bed ligt, ga dan eens na welke momenten jouw dat heerlijke geluksgevoel bezorgde. Wedden dat je je weer blij en happy voelt.

Om meer geluk te ervaren begin je bij jezelf. Wat is jouw goede voornemen dit jaar? In de top 5  van de “goede voornemens van 2017” stond op drie: minder druk maken om allerlei dingen. Dat is nou precies wat we zouden moeten doen. Minder stress laat je je beter en meer gelukkig voelen. Een mooie bijkomstigheid is, dat dit bijdraagt aan een mogelijk goed voornemen van jou, namelijk afvallen. Cortisol, het stresshormoon, zorgt ervoor dat je stofwisseling vertraagt en heeft een negatief effect op je vetverbrandingsproces. Niet alleen verantwoord sporten, bewegen en goede voeding zorgt ervoor dat je kunt afvallen. Ook voldoende rust en ontspanning dragen hiertoe bij. Dus… sportief relaxed het nieuwe jaar in!

Uit onderzoek is gebleken dat 77% van de regelmatige sporters zeer tevreden is met zijn/haar mentale en fysieke gezondheid, lichaamsgewicht en het leven over het algemeen.
Bron: onderzoek sport en geluk NOC/NSF

Delen is fijn!