Simone's Kitchen

Een foodie dag in Helsinki

Foodie dag in Helsinki | simoneskitchen.nl

Wat doe je als je maar één dag hebt om Helsinki te bekijken? Dan ga je natuurlijk voor de food gerelateerde dingen, toch? Althans dat was wel onze insteek van onze dag Helsinki. Na het geslaagde weekend waren we blij dat de dag zonnig begon en ons plan was om eerst een bezoek te brengen aan de Old Market. De hal is blijkbaar een tijd dicht geweest en ging – puur toeval natuurlijk – die maandag net weer open. Nog een geluk dat de Finnen geen tweede Pinksterdag vieren, anders was alles hartstikke dicht geweest.

Onze enigszins in het water gevallen pulla test | simoneskitchen.nl

Onze enigszins in het water gevallen pulla test

Laat ik om te beginnen zeggen dat Finland zeker niet goedkoop is. Sterker nog, ik denk dat je gerust kunt stellen dat het behoorlijk aan de prijs is. Vooral als je uit eten gaat let dan goed op wat je bestelt als het om een wijntje gaat want een glas wijn van 20 euro is heel normaal. Ik dacht dat ik van mijn kruk viel toen ik het hoorde, maar het is eerder de norm als de uitzondering. Hetzelfde geld ook een beetje voor het eten, al is dat minder schokkend. Maar goedkoop is het dus niet. De Old Market is een overdekte markt en op het plein voor het marktgebouw is de ‘normale’ markt. Goed om te weten dat de meeste dingen op de gewone markt goedkoper zijn als in de overdekte markt. Ik stel me voor dat dat komt door de huur en het feit dat het mooier is uitgestald.

25 euro voor een kilo mini bloemkool??| simoneskitchen.nl

25 euro voor een kilo mini bloemkool??

Maar wat zijn nou de must see’s and must eat’s als je als foodie in Helsinki rond dwarrelt? Ik heb een lijstje gemaakt van restaurantjes en plekken waar wij zijn geweest en erg lekker hebben gegeten.

 1. Toca restaurant

  Toca restaurant

  Toca restaurant

 2. Bar Vin-Vin – voor als je een lekker wijntje wilt drinken voor zo rond de tien euro voor een glas

  Bar Vin-Vin

  Bar Vin-Vin

 3. Emo restaurant – mooie producten. Een aanrader is hun tien gangen diner. Deze kost 80 euro voor alle tien gangen maar kies je voor 5 gangen dan valt er per gang ongeveer een tientje af. Misschien niet de fout maken om twee flessen prosecco te bstellen, zoals wij deden (eerste avond, wisten wij veel…!)
 4. Brasserie Kämp – De brasserie in het enige vijf sterren hotel dat Helsinki rijk is. Goed eten en redelijk betaalbaar.

  Brasserie Kamp

  Brasserie Kamp

 5. De Old Market oftewel Vanha Kauppahallimarket2
 6. De markt die ervoor ligtMarket3
 7. Pulla – wij hadden snode plannen om een uitgebreide pulla test te doen. Maar veel verder als twee stuks zijn we nooit gekomen… Je snapt natuurlijk dat dat ook niet echt haalbaar was… En we deelden nog wel elke keer de pulla in drie stukken! Maar het mocht niet baten. Na pulla nummer twee hadden we meer dan genoeg.
 8. Visje op de markt

  Lekker visje op een houten bankje in het openlucht markt restaurant

  Lekker visje op een houten bankje in het openlucht markt restaurant

 9. Boottochtje over de wateren rond Helsinki. Kosten 22 euro, duurt ongeveer 1,5 uur maar is de moeite waard als het mooi weer is!
 10. Aino restaurant – wij aten hier op onze allerlaatste dag en het was echt superlekker. We namen de schotel met voorgerechtjes voor twee personen en een dessert. Geen hoofdgerecht dus maar ben ervan overtuigd dat ook die de moeite waard moet zijn geweest. Erbij namen we een Fins honing biertje. Dat was erg lekker, al hebben we de honing niet geproefd. Bier is overigens net zo duur bijna als wijn dus voor de prijs hoef je het niet te doen. Het honing biertje leek nog het meest op een soort van milde Corona.
In Aino hadden we alleen de iphone bij ons...

In Aino hadden we alleen de iphone bij ons…

Boottochtje over de wateren

Boottochtje over de wateren

Indrukwekkende cruiseschepen

Indrukwekkende cruiseschepen

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

 1. Het ziet er goed uit! Ik krijg honger van al die plaatjes.

 2. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit. De prijzen zijn inderdaad shocking. Zo erg had ik het niet verwacht.

 3. Wat leuk om te lezen! Jij bent één van de weinigen die over Helsinki heeft geblogd, en aangezien ik in maart ga, neem ik je tips graag mee :). Maar 20 euro voor een wijntje… Holy!!!

  • Ja die wijntjes is echt dramatisch.. Wij hadden bij Toca wel een special deal volgens mij voor de wijn omdat we met velen kwamen maar daar was het vijf euro voor een glas en lekker eten. En helsinki is leuheuk! En wat lekker dat je al zo snel gaat ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.