Pizzaschuitje van courgette | simoneskitchen.nl

Bovenste is een vegan versie van het pizzaschuitje!

Vorige week heb ik echt heel lang op de bus staan wachten.
En toch was ik niet geïrriteerd en heb me geen moment verveeld. Sterker nog; ik heb een nieuwe kijk op de wereld gekregen.
Alles zag eruit alsof ik vanuit een ander perspectief keek. Geweldig! Alsof ik dingen in een oude wereld opnieuw ontdekte…
Tot de buschauffeur van beneden naar me riep: “Als je verdomme nou niet van mijn bus afgaat, bel ik de politie en laat je eraf halen, Dude!”
Ik ben toen maar snel van de bus af gegaan en liet de boze chauffeur met dito passagiers weer vlug verder rijden.
Ben wel blij dat ik dit heb gedaan, want de wereld zag er echt compleet anders uit, toen ik daar bovenop die bus stond en om me heen keek.

Een nieuwe kijk

Probeer het anders zelf maar eens; ga maar een keer op je bureautafel staan en kijk om je heen in je kamer of kantoor.
Gek hè, hoe anders je vertrouwde ruimte er uitziet, terwijl je alleen maar een meter hoger staat?
Mijn experiment heeft me nieuwe inzichten (en een verbod op het gebruik van openbaar vervoer voor twee maanden) opgeleverd en daar wil ik nu ook iets mee in de keuken doen.
En dan doel ik niet op van die ‘recepten’ zoals een snickers met oude kaas uit de magnetron of meer van zulks dat je in het Stoners Cookbook kunt vinden.
Nee, ik bedoel gerechten in een ander jasje of met een twist.

Pizzaschuitje van courgette | simoneskitchen.nl

Pizza in een ander jasje

Op dit moment heb ik bijvoorbeeld trek in pizza, maar ik heb geen readymade pizza bodem liggen en ook geen zin om zelf pizzadeeg te maken.
Verder lijk ik alles te hebben voor een fatsoenlijke pizzatopping: beetje salami, mozarella, handje olijfjes, wat ham, pesto en natuurlijk tomatensaus.
Gaan we vandaag gewoon een pizza courgette maken. Lachen toch? En ook nog best stoer om op tafel te zetten wanneer je vrienden op visite komen.

Vlug aan de slag met mijn courgette gevuld met pizzatopping. Lekker en nog makkelijk te maken ook.

Pizzaschuitje van courgette | simoneskitchen.nl

Pizzaschuitje van courgette | simoneskitchen.nl

Pizzaschuitje van courgette

Nog geen review

Al het lekkere van een pizza, maar dan in een halve courgette. Snel en makkelijk. Superlekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

2

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 12 zwarte olijven in dunne ringetjes gesneden
  • 1 zakje geraspte mozarella pizzakaas
  • 1 blikje tomatensaus of pizzasaus
  • 2 el groene pesto
  • 100 gr gekookte ham in blokjes gesneden
  • 6 plakjes salami
  • knoflook- of chiliolie
  •  

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze met een lepel uit. Meng de tomatensaus met de pesto en de hamblokjes. Schep een flinke lepel van het mengsel in de vier courgette schuiten
  • Leg op iedere courgette drie plakjes salami (op het mengsel natuurlijk, mensen) en strooi hier een hand geraspte mozarella overheen. Maak af met wat van de olijfringetjes en zet de courgettes op een bakplaat voor 20 minuten in de oven
  • Haal de pizza courgettes uit de oven als de groente zacht en gaar is en besprenkel ze met wat lekkere olie naar keuze
  • Eet smakelijk!
  •  
  •  
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.