Dudefood dinsdag: Nachos Dudos
¡Hola, mi amigos, dudos por todo el mundo! Deze hele weekos is het al tering koudos en dan ga ik altijd Españolos pratos.
Dit om de doodeenvoudige reden dat deze HOMBRE het gewoon iets warmer krijgt, wanneer hij Spaans praat.
Het leven is gewoon iets minder glansrijk wanneer er sneeuw en hagel uit de lucht komt vallen en je door de ijzel bijna niet meer fatsoenlijk kunt lopen.
Door die gladde straten is iedere dude genoodzaakt om zijn stevige en robuuste mannentred in te wisselen voor een kunststchaats achtige, Siberische dribbbelpas (soms gevolgd door de Belgische stuitval).
Zo glibberde ik van de week bij de bakker naar binnen en vroeg om een grof volkoren. Maar deze bakker verkocht volkoren dat toch wel zo grof was dat het brood al begon te vloeken en tieren toen het werd opgepakt. Zo grof maak je ze zelden mee.
Je begrijpt dat ik daar thuis gelijk korte metten mee heb gemaakt. Ik heb nu een grote pot zeer vezelrijke paneermeel staan.
Maar goed, genoeg over onbeleefd brood,wat trouwens in het Spaans vertaald ‘pan’ is.
En dat brengt ons weer in de DudeFood keuken met pannen vol heerlijke mannengerechten.
Dit keer halen we wat Mexicaans door de pan en door de oven.
Lekkere Nachos dudos, de nachos todos met een spicy bite die heerlijk zijn om te delen met je amigos, hombre!
Nachos Dudos
Ingrediënten
- 1 zak tortillachips
- 300 gram rundergehakt
- 2 tomaten fijn gesneden
- 1 blikje bonen bruine bonen of kidneybonen
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 2 tl Chilipoeder
- 100 gr geraspte kaas
- 2 bosuitjes fijngesneden
- 1 rode peper fijngesneden, zaden en zaadlijsten verwijderen
- guacamole huisgemaakt
- 75 ml Zure room
Instructies
- Gehakt in een koekenpan rul bakken met de knoflook en de gesnipperde rode ui. Vervolgens chilipoeder, 3/4 van de fijn gesneden tomaat, de bonen toevoegen en een minuut of tien laten pruttelen.
- Oven voorverwarmen op 200 graden en de Guacamole maken. Hier een recept voor een goede guacamole
- Op een ovenbestendig bord een laag tortillachips leggen en hierop een paar flinke lepels, gehaktmengsel en geraspte kaas leggen. Dan weer een laagje tortillachips en gehakt en geraspte kaas leggen. De fijngesneden rode peper over de berg sprenkelen en dan het bord met de nachos dudos in de oven onder de grill zetten tot de kaas mooi gesmolten is en een lekker kleurtje krijgt. Let goed op, dat dit niet te snel gaat. Een paar minuten is vaak meer dan genoeg
- Bord met nachos uit de oven halen en de gesneden bosui en resterende tomaat over de nachos gooien. Serveren met de zure room en de guacamole naast het bord om te dippen.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hoi Tom, Ik heb vanavond (eindelijk) dit recept gemaakt en we vonden het héérlijk!! Dus bedankt 😀
Meer dan graag gedaan! Denk dat jullie dit zeker nog een keer gaan maken…
Deduced=dudefood*
Deduced of niet, ik houd er van! Super lekker en eet zo’n variatie wel één keer per maand <3 Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde slager & bakker enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..
Leuke tip, zeg! Dank je wel voor het delen.
En je kunt dit soort gerechten en variaties ook best één keer PER DAG eten, hoor. 🙂
De Belgische stuitval….hahaha…ik zag die taart weeral door de lucht vliegen….Anders weeral een heel lekker receptje met super foto’s….gaan we zeker eens klaarmaken! Dikke kus vanuit Belgica!!
Dikke smak terug, hoor!
DIT IS ECHT HEMELS!
Echt waar? Wat leuk! Want dan ben ik een keuken engel, haha!!!
Zeker! want dit is echt ZOOOO LEKKER!
Hahhaaha! wat een geniaal recept!
hahaha, op de een of andere manier heb ik altijd de tijd om blogs te lezen als de dudefood online staat… oke, misschien vind ik het gewoon ook veel te lekker ;-)!? Ik neem hem in ieder geval weer mee voor manlief. Prachtige foto’s! Alleen daardoor krijg je al honger.
Dank, dank en wat betreft de foto’s: ik speel de complimenten graag door aan de Misses 😉