Nachos todos - dudefood | simoneskitchen.nl

¡Hola, mi amigos, dudos por todo el mundo! Deze hele weekos is het al tering koudos en dan ga ik altijd Españolos pratos.
Dit om de doodeenvoudige reden dat deze HOMBRE het gewoon iets warmer krijgt, wanneer hij Spaans praat.

Nachos todos | simoneskitchen.nl
Het leven is gewoon iets minder glansrijk wanneer er sneeuw en hagel uit de lucht komt vallen en je door de ijzel bijna niet meer fatsoenlijk kunt lopen.
Door die gladde straten is iedere dude genoodzaakt om zijn stevige en robuuste mannentred in te wisselen voor een kunststchaats achtige, Siberische dribbbelpas (soms gevolgd door de Belgische stuitval).
Zo glibberde ik van de week bij de bakker naar binnen en vroeg om een grof volkoren. Maar deze bakker verkocht volkoren dat toch wel zo grof was dat het brood al begon te vloeken en tieren toen het werd opgepakt. Zo grof maak je ze zelden mee.
Je begrijpt dat ik daar thuis gelijk korte metten mee heb gemaakt. Ik heb nu een grote pot zeer vezelrijke paneermeel staan.

Maar goed, genoeg over onbeleefd brood,wat trouwens in het Spaans vertaald ‘pan’ is.
En dat brengt ons weer in de DudeFood keuken met pannen vol heerlijke mannengerechten.
Dit keer halen we wat Mexicaans door de pan en door de oven.
Lekkere Nachos dudos, de nachos todos met een spicy bite die heerlijk zijn om te delen met je amigos, hombre!

Nachos todos - dudefood | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Nachos Dudos

Nachos Dudos, de Nachos Todos voor echte Dudes
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 zak tortillachips
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 tomaten fijn gesneden
  • 1 blikje bonen bruine bonen of kidneybonen
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 2 tl Chilipoeder
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden, zaden en zaadlijsten verwijderen
  • guacamole huisgemaakt
  • 75 ml Zure room

Instructies

  • Gehakt in een koekenpan rul bakken met de knoflook en de gesnipperde rode ui. Vervolgens chilipoeder, 3/4 van de fijn gesneden tomaat, de bonen  toevoegen en een minuut of tien laten pruttelen.
  • Oven voorverwarmen op 200 graden en de Guacamole maken. Hier een recept voor een goede guacamole
  • Op een ovenbestendig bord een laag tortillachips leggen en hierop een paar flinke lepels, gehaktmengsel en geraspte kaas leggen. Dan weer een laagje tortillachips en gehakt en geraspte kaas leggen. De fijngesneden rode peper over de berg sprenkelen en dan het bord met de nachos dudos in de oven onder de grill zetten tot de kaas mooi gesmolten is en een lekker kleurtje krijgt. Let goed op, dat dit niet te snel gaat. Een paar minuten is vaak meer dan genoeg
  • Bord met nachos uit de oven halen en de gesneden bosui en resterende tomaat over de nachos gooien. Serveren met de zure room en de guacamole naast het bord om te dippen.
  •  
  •  
Auteur: Tom Gerrets

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Hoe maak je nachos todos zelf | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!