Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: Bazen van de clubsandwich

20150625-MH2A2094

Ik kom net van de tandarts vandaan omdat het inmiddels tijd is om zo nu en dan wat vullingen te gaan vervangen.
Geen pretje wanneer je nu met een half verdoofde waffel een beetje de stoere Dude uit probeert te hangen.
En daar komt ook nog eens bij dat ik op zo’n snoepstoel met mijn mond wagenwijd open, bij de tandarts ook niets zinnigs kan roepen.
Ik had die ivoorhandelaar met metselaar ambities wel wat straattaalwoorden naar zijn hoofd willen smijten, toen voor de derde keer een boor in mijn broodmolen werd geplant.
20150625-MH2A2092

Maar ja, ik kon niets zeggen, he?

Daarom wil ik nu even wat straattaalwoorden van me af reageren.
En voor de DiO’s onder ons (Dude in Opleiding), zal ik de vertaling van sommige woorden tussen haakjes zetten.
Nee, geen tandartshaakjes! Daarvan heb ik er voorlopig wel weer genoeg gezien.
Goed, alles lauw? Dan gaan we los. Hier komen die vocalen:

20150625-MH2A2097

Stond ik me daar laatst voor de club (disco) en wilde ik gewoon effe chillen (ontspannen).
Komt er zo’n tjappie (persoon) naar me toe en die begint in ene een beetje parra (raar) te doen.
Zo van: ‘He gast, ben jij die van Dude Food dinsdag? Ja, he? Mikado (te gek)!’
Ik probeerde nog die zonnebril op te zetten (‘nee’ te zeggen), maar de spraakwaterval ging alweer verder.
‘Die gerechten van jou zijn echt koning (stoer)! Maar zeg eerlijk, die hele chappe scene (eet scene) is toch palla (nep)? Dat is toch faker dan fake (nep)?’
Ik wilde die irri gast (irritante jongen) van mijn netvlies (dat hij weg ging) en zei toch nog: ‘Nee, man, die Dude Food is gewoon mijn swag (stijl van leven), weet je?’
Hij deed laffoe (lachte) en zei: ‘Als die SWAG maar geen afko (afkorting), is.’
Nu was het klaar en ik zeg: ‘Ik ga je kanen als je biggie doet (je krijgt klappen als je stoer blijft doen).’
Hij damde in en zei koelieman (nederig): ‘Props (respect) man. Je bent baas (vet, stoer) en ownt (bent goed in) de DudeFood. Je bent grote baas van de club.’
Daarna ging ik naar osso (huis) om effe wat te chappe (eten).

20150625-MH2A2095

Heb trouwens echt trek gekregen van dit verhaaltje. Ik ga wat lekkers maken.
Ik dacht zelf aan een clubsandwich, maar dan wel voor dudes.
Dus niet zo’n ultieme club sandwich als die al eerder op deze site is besproken. Nee, ik zoek meer een sandwich voor bazen. Een Bazen van de clubsandwich, die een en al ‘Dude’ schreeuwt wanneer hij je aankijkt vanaf een bord. Lekker!

Dudefood clubsandwich | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bazen van de clubsandwich

Een club sandwich in Dude stijl voor de grote eters. Met uitgebakken speklap, geroosterde kipfilet en een gebakken ei in plaats van de traditionele ingrediënten
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 6 dikke plakken mooi brood meergranen brood of donker volkoren, whatever
  • 2 peklapjes
  • 4 plakjes runderpastrami
  • 2 kipfilets
  • 2 eieren
  • 2 tomaten in dunne plakjes gesneden
  • 1 zakje gemengde sla of rucola
  • 2 el goede aïoli of knoflookmayonaise
  • 2 tl honing
  • 1 tl gerookt paprikapoeder Piment
  • peper
  • zout
  • 1 zakje goede naturel chips of groentechips
  • 2 satéprikkers

Instructies

  • Wrijf de speklapjes in met peper en een beetje zout of met een kruidenmix naar eigen smaak. Bak de speklapjes goed uit in een grillpan of op de BBQ. Rooster de boterhammen in ongeveer twee minuten in een broodrooster.
  • Wrijf de kipfilets in met het paprikapoeder en sla ze tussen twee stukjes huishoudfolie met een deegroller plat tot ze nog ongeveer een halve centimeter dik zijn. In een hete koekenpan of ook in de grillpan of BBQ, met wat olie lekker bakken tot de kip gaar is. Bak in een tweede koekenpan een eitje met wat peper en zout. Dit ditzelfde nog een keer met het overgebleven ei (wanneer je hier geen zin in hebt kun je de eieren ook hard koken en hiervan plakjes snijden)
  • Beleg de Bazen van de Clubsandwich op de volgende manier: Snee brood, 1 eetlepel aïoli, pluk sla, kipfilet, 2 plakjes pastrami, gebakken ei, snee brood, beetje sla, uitgebakken speklapje, theelepel honing, plakjes tomaat, snee bruin brood
  • Prik een satéprikker door de sandwich om deze machtig lekkere maaltijd nog enigszins beschaafd bij elkaar te houden en prik voor de final dudey touch een cocktailworstje in plaats van een olijf op het einde van de prikker. Serveer op een bord met een hand van die lekkere chips erom heen gestrooid en een Chinees met een witte pet op.

 

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

1 comment

  1. Avatar

    Hahah……. hij is weer erg leuk. En ja, die sandwiches ook erg lekker lijkt me!
    Ga zo door, ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!