Dude Food: Old Amsterdam Tonijn tosti

Tuna melt | simoneskitchen.nl

Ik heb weer helemaal de smaak te pakken van het vissen. Om allerlei redenen heeft mijn liefhebberij voor het hengelen een tijdje op een laag pitje gestaan.
Maar net als bij een goede stoofschotel die op een laag pitje staat: als het dan eenmaal heeft staan pruttelen, komt er ook vaak iets geweldigs van het vuur.

Een paar maanden geleden, wilde ik me er alweer toe zetten om de hengels uit het vet te pakken en weer eens te kijken of ik nog wat geschubde vriendjes kon vangen.
Langzaam begon ik weer eens wat baarsjes te vangen met een wormpje. ‘Lekker klein beginnen en dan vanzelf weer eens op pad voor grotere vis.’, was mijn idee.

Tuna melt | simoneskitchen.nl

En bij de derde keer aan de waterkant, ontmoette ik een jonge enthousiaste gast, Ruben genaamd.
Hij had zich toegelegd op een aparte vistechniek, het dropshotten. Een techniek waar ik nog niet veel kaas van had gegeten.
Maar Ruben wilde me er alles over uitleggen en ja hoor; deze Dude nu natuurlijk helemaal into het dropshotten.
Over een voorbeeld van: hoe je als oude Dude nog wat van de jeugd kan leren, als je maar wilt luisteren, gesproken.
Kortom: ik ben weer helemaal enthousiast bezig met visjes vangen (en direct weer terugzetten. Catch & Release rules) en stort me er weer met net zoveel passie als voorheen de viswereld in.
Recent nog zelfs een snoek van 1 meter 11 weten te vangen. Ben dus weer lekker bezig, zeg maar.

Tuna melt | simoneskitchen.nl

Het liefste ga ik nu iedere dag even een uurtje hengelen, maar met de donkere dagen in aantocht, is de kans klein dat ik alle dagen van de week aan de waterkant sta.
En voor die dagen dat het gewoon echt te slecht weer is om met een hengel te staan pielen, heb ik gelukkig nog een tweede ding waar ik helemaal in aan het doorslaan ben; tosti’s.
Of populair gezegd: melts.
Sinds ik erachter ben dat je veel meer tussen je geroosterde brood kunt stoppen dan het traditionele plakje jonge kaas en ham, heb ik weer nieuw animo gekregen om lekkere tosti’s voor de lunch te maken.
En voor die dagen dat ik niet kan vissen, heb ik alweer een mooi recept.
Uiteraard met vis (om een beetje in vissferen te blijven, he?).
Old Amsterdam Tuna melt. Een heerlijke tosti met een huisgemaakte tonijnsalade en pittige Old Amsterdam kaas. Super eenvoudig, waanzinnig lekker en echt een fikse tosti voor in het najaar.

Tosti met tonijnsalade en Old Amsterdam Kaas

Rijk gevulde tonijnsalade als beleg voor een tosti. De pittige Old Amsterdam kaas zorgt voor een perfecte balans van smaken

Ingredients:

 
  • 4 dikke plakken mooi brood (Meergranen of grof volkoren)
  • 4 plakken Old Amsterdam kaas
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 1 el kappertjes, fijn gehakt
  • ½ rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 lenteuitje, in dunne ringetjes gesneden
  • 50gr cherry tomaatjes, klein gesneden
  • 2 hard gekookte eieren, gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 el mayonaise
  • ½ tl gerookt paprikapoeder

Directions:

  1. Verwarm je tosti-ijzer of een goede koekenpan.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de kaas en het brood voor de tonijnsalade door elkaar en breng op smaak met zout en peper
  3. Leg op iedere plak brood een plak Old Amsterdam  en leg daarna het brood (kaas boven) op het tosti-ijzer  of in de koekenpan. Laat de kaas in een paar minuten smelten.
  4. Vervolgens lepel je op twee van de vier boterhammen een royale portie tonijnsalade en dek die dan toe met de andere twee boterhammen. Tosti-ijzer dicht of vuur onder de koekenpan op hoog en laat de tuna melts nog een minuut of twee bakken tot het brood lekker krokant is.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *