Dubai city van uitersten | simoneskitchen.nl

Op de een of andere manier, toen ik naar Dubai ging, deed ik niet de dingen die ik normaal doe. Normaal als ik naar een nieuw land of een nieuwe stad ga dan lees ik me een beetje in waar ik heen ga. Ik kijk naar de gewoontes van het land, wat je er wel en niet moet doen en over algemeen, zodat ik een idee heb waar ik heen ga en waar ik rekening mee moet houden. Voor deze reis – om wat voor reden dan ook – deed ik dat niet. Of misschien wel een beetje maar het concept van Dubai is zo anders dat ik er niet helemaal een grip op kan krijgen en dat gevoel bleef eigenlijk hangen toen ik arriveerde.

20131030-MH2A0873

20131030-MH2A0870

Ik kwam laat aan op de maandag avond en in plaats van dat ik naar buiten ging en een beetje op ontdekkingstocht ging, wat ik normaal doe, bleef ik in het hotel en bestelde room service en had een vroege nacht. Ik wist gewoon niet echt waar ik heen kon gaan en wat veilig zou zijn voor een vrouw alleen… 🙂 Misschien voor een gedeelte dankzij de media hype als het aankomt op de islam. Ik voelde me gewoon niet zeker genoeg en wist niet zo goed wat te doen. Veemd nietwaar?

 

20131101-MH2A1052

Gelukkig raakte ik in de dagen daarna snel gewend aan Dubai en begon ik de vreemdheid van de plaats te waarderen. Want dat het vreemd is, is een feit. Je hebt natuurlijk het ultra moderne gedeelte van Dubai met een aantal van de grootste wolkenkrabbers ter wereld. De grootste shopping mall ter wereld en nog meer van dat soort extravagante details. En aan de andere kant heb je dan het Dubai met de traditionele vismarkt, de specerijen markt en het oudere gedeelte van de stad.

Oude vismarkt Dubai | simoneskitchen.nl Oude vismarkt Dubai | simoneskitchen.nl

Ik had vreselijk veel geluk dat twee lokale dames me rond wilden leiden door het oudere gedeelte van Dubai. Het is toch altijd heel anders als je de stad ziet door de ogen van een local die hier ook daadwerkelijk woont en leeft. Alhoewel ze volgens mij toch zelf ook wel een beetje het idee waren dat ze op een uitje waren. En het is superhandig om iemand bij je te hebben die Arabisch spreekt als je moet onderhandelen. Moet je eens proberen in het Engels… Ik weet zeker dat mijn prijs voor vanille ineens een heel stuk is gedaald!

20131102-MH2A1191

20131102-MH2A1147

En ik ben zelfs in een heus Emirati huis op bezoek geweest. En dat is iets wat blijkbaar niet snel gebeurd.

Doen in Dubai

  1. Burj Khalifa – Vooral in de avonduren is dit een must see. Toeristisch maar ook magnifiek en onvergetelijk.
  2. Dubai mall – Je kunt natuurlijk niet naar Dubai gaan en dan niet de grootste shopping mall ter wereld zien, toch?
  3. Mall of the Emirates – Iets minder groot maar zeker net zo indrukwekkend
  4. Vis markt – Sta vroeg op en ga naar de vis markt. Draag vooral geen open schoenen!
  5. Specerijen markt – Vergeet niet om te onderhandelen over de prijzen. Ze zijn gewend aan toeristen en zullen proberen om de boel te belazeren als ze de kans krijgen
  6. Frying Pan Tours – Deze tours zijn geweldig als je op zoek bent naar een authentieke ervaring en wat lokale heerlijkheden wilt nuttigen. Arva, de gids is een fantastisch leuk mens en het is een ervaring op zich. Meer over de tours later
  7. Neem een Irani Faluda als je op de specerijen markt bent! (bevroren noodles met gember en rozenwater. Verrassend en verfrissend!)

Niet doen in Dubai

  1. Teveel kopen in de shopping mall… Het is duur en voor je er erg in hebt, zit je met een overgewicht in je bagage (zoals ik)
  2. Aankleden als een toerist in de meer traditionele gedeeltes van Dubai. Een beetje bescheidenheid wordt op prijs gesteld (schouders en knieën bedekken dus)
  3. Probeer niet alles te doen in twee dagen. Je hebt minimaal drie dagen nodig in Dubai om alles te zien.
dubai-hapje

Iran Faluda – zeker proberen!

Delen is fijn!